Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 08, 2012 23:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Za długo się zastanawiałyśmy, w niedzielę zostają nam:
10-12 Aga i Ewa
14-16 Dorota i ?

Kto może przyjść na drugi dyżur?

W zamian za niedzielę zaproponowano nam dyżury w sobotę godz.: 9.00 - 12.00 i 16.00 - 18.00 (2 osoby) oraz 12.00-14.00 (1 osoba).
Ja w tę sobotę nie mogę. Może jest ktoś chętny? Muszę mieć odpowiedź do jutra rano, do 9, inaczej zostaną nam tylko te dwa dyżury w niedzielę.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Czw mar 08, 2012 23:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Tak jak pisałam w sobotę nie mogę.
W niedziele - dostosuję się, zadeklarowałam się do wboru od 12 do 19
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt mar 09, 2012 8:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

dom do sprawdzenia itd
viewtopic.php?f=13&t=139613
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt mar 09, 2012 8:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlena nie masz moze białej kotki?
do Warszawy jeżdzisz to moze by był dobry dom kwestia sprawdzenia
viewtopic.php?f=13&t=139357
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt mar 09, 2012 8:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mam weekend wolny pojadę do klifu jak tam pasuje,tylko dajcie cynę kiedy i o której
Mpacz78 kotków mam 11 ostatnio oddałam Buranię i cmentarną Arlekinkę :piwa:
Niestety z tej 11 tylko 4 nadają się do adopcji włącznie z jednoookim Matuskiem.Poza tym mam u Ciebie 3 kotki i 3 w lecznicy one mogą do mnie trafić,więc robię miejsce :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt mar 09, 2012 18:10 przez aga marczak, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt mar 09, 2012 11:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Aga, bardzo się cieszę, że z kolejnych adopcji u Ciebie :piwa:

Wczoraj zawiozłam tą czarnulkę co mi dałaś do Kasprzyków a odebrałam kotkę z niesprawną łapką tą od Zdeni.
Według Jacka ta kotka nie jest do adopcji, może nie agresywna zbytnio, ale bardzo wycofana, ale zobaczymy pobędzie u mnie parę dni, na razie siedzi pod szafą.
Kasprzyk nie ma jej rtg, musiało zostać u Bandury, ale wczoraj akurat tam był zabieg więc nie odebrałam, a chciałabym jeszcze skonsultować tą łapę z Zaleskim.
Po konsultacji z Zaleskim i po kilkudniowej obserwacji jej zachowania w mieszkaniu podejmę decyzję co z nią dalej.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt mar 09, 2012 11:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziekuje Maria. Moje maja nawrot grzyba :( a dorosla ma nawrot kk :( Nie rozumiem juz wszystko bylo dobrze, pielegnowane tak samo a tu nawroty...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt mar 09, 2012 11:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Aga, bardzo się cieszę, że z kolejnych adopcji u Ciebie :piwa:

Wczoraj zawiozłam tą czarnulkę co mi dałaś do Kasprzyków a odebrałam kotkę z niesprawną łapką tą od Zdeni.
Według Jacka ta kotka nie jest do adopcji, może nie agresywna zbytnio, ale bardzo wycofana, ale zobaczymy pobędzie u mnie parę dni, na razie siedzi pod szafą.
Kasprzyk nie ma jej rtg, musiało zostać u Bandury, ale wczoraj akurat tam był zabieg więc nie odebrałam, a chciałabym jeszcze skonsultować tą łapę z Zaleskim.
Po konsultacji z Zaleskim i po kilkudniowej obserwacji jej zachowania w mieszkaniu podejmę decyzję co z nią dalej.

Monika zdjecie na pewno jest u kasprzyka, 100 %, sama ja odbieralam od Bandury i zawozilam, Kasprzyk jeszcze ogladal to zdjcie! Jestem pewna na 100 %, pamietam to.
zadzwonie do Niego.

Dziekuje za akcje na akademii medycznej, 5 sterylek mam zarezerwowanych na miedzygwiezdnej dla tych kotow w razie czego, moga przyjac maks 2 kotki jednego dnia (ja czasem wozilam 3 ale wtedy bardzo prosilam o ta 3 :) ).
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pt mar 09, 2012 11:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

valdek pisze:Życzę wszystkim Paniom z PKDT - spełnienia marzeń i samych zwycięstw z przeciwnościami losu

Obrazek

Bardzo dziekujemy! :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pt mar 09, 2012 13:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

W sprawie prezentacji w Klifie:
W sobotę nas nie będzie, w niedzielę:

10-12 - jak było ustalone: Agnieszka i Ewa
12-14 - jak było ustalone: Dorota, plus Monika P. - przesunięta z późniejszego dyżuru.

Stoisko będzie na poziomie "O", przy głównym wejściu, w okolicach Sephory.

Ulotki od Marleny odbiorę dzisiaj, dowiozę rano do Klifu.

====================

Dziewczyny, jak tylko dostanę informację o kolejnej prezentacji, bookouję dla nas całą niedzielę, a potem martwimy się o obsadę :) Tak więc trzeba sobie rezerwować kolejne 3 niedziele. Myślę, że dwóch dni nie damy rady obsadzić, ale 2 godziny w niedzielę każda z nas powinna dać radę wygospodarować.

Obrazek

magradz

Post » Pt mar 09, 2012 14:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

I taki mail:
Witam,
Proszę o poradę jak interweniować i z kim się skontaktować w sprawie usunięcia domków dla kotów z terenu gdańskiego AWFiS. Trzy domki stały za płotem przy skwerku między Al.Grunwaldzką i terenem AWF. W tym miejscu koty były dokarmiane przez starszą panią.
Wygląda na to, że przy okazji wiosennych porządków ktoś usunął styropianowe domki a jeden drewniany przeniósł 40 m dalej i postawił z drugiej strony płotu. Nowa lokalizacja nie jest odpowiednia dla kotów, jest bardziej na widoku i kręcą się tam psy. Za płotem koty czuły się bezpieczniej.

Proszę o poradę co można zrobić w tej sytuacji i jak postawić nowe domki w miejsce tych usuniętych.

Pozdrawiam
Grzegorz Ł.

Mam maila i telefon do pana.
Cos mi się kojarzy, że ktoś coś mówił własnie o domkach na AWF, ale nie pamiętam kto :oops:

Obrazek

magradz

Post » Pt mar 09, 2012 14:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Monika zdjecie na pewno jest u kasprzyka, 100 %, sama ja odbieralam od Bandury i zawozilam, Kasprzyk jeszcze ogladal to zdjcie! Jestem pewna na 100 %, pamietam to.
zadzwonie do Niego.

To daj znać jak się coś dowiesz, wczoraj mówił, że nie ma.
Marlon pisze:Dziekuje za akcje na akademii medycznej, 5 sterylek mam zarezerwowanych na miedzygwiezdnej dla tych kotow w razie czego, moga przyjac maks 2 kotki jednego dnia (ja czasem wozilam 3 ale wtedy bardzo prosilam o ta 3 :) ).

To dobrze bo akurat jest 5 szt. na teraz do łapania. Będę planować łapankę jakoś na przyszły tydzień, ale raczej czwartek - choć i tego nie jestem pewna, bo pon-śr mam ciężkie w pracy - nie będę mogła wyjść raczej, chyba że Aga Marczak by coś połapała.
Czy byłaby ewentualnie możliwość pożyczenia klatki na pilota? Niektóre kocice są takie - że to by mi wiele ułatwiło.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt mar 09, 2012 18:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

magradz pisze:I taki mail:
Witam,
Proszę o poradę jak interweniować i z kim się skontaktować w sprawie usunięcia domków dla kotów z terenu gdańskiego AWFiS. Trzy domki stały za płotem przy skwerku między Al.Grunwaldzką i terenem AWF. W tym miejscu koty były dokarmiane przez starszą panią.
Wygląda na to, że przy okazji wiosennych porządków ktoś usunął styropianowe domki a jeden drewniany przeniósł 40 m dalej i postawił z drugiej strony płotu. Nowa lokalizacja nie jest odpowiednia dla kotów, jest bardziej na widoku i kręcą się tam psy. Za płotem koty czuły się bezpieczniej.

Proszę o poradę co można zrobić w tej sytuacji i jak postawić nowe domki w miejsce tych usuniętych.

Pozdrawiam
Grzegorz Ł.

Mam maila i telefon do pana.
Cos mi się kojarzy, że ktoś coś mówił własnie o domkach na AWF, ale nie pamiętam kto :oops:

Zapytaj się czy są tam kocice do sterylki,póki jeszcze są darmowe od miasta
Obrazek

aga marczak

Post » Pt mar 09, 2012 18:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Zadzwonił do mnie p Artur z piesszukadomu.pl Potrzebują poparcia jak największej liczby osób.Organizują marsz brzegiem morza,od granicy do granicy i będą zbierać na schronisko w gminie Żukowo 8O Agitujcie :ok: Dzisiaj pomożemy im jutro oni pomogą nam :wink:
Obrazek

aga marczak

Post » Sob mar 10, 2012 22:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Aga, a kiedy ten marsz? Przyda się taki szczegolik, jak mamy zapraszać ludzi ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

[poprzednia][następna]