Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mpacz78 pisze:Aga, bardzo się cieszę, że z kolejnych adopcji u Ciebie![]()
Wczoraj zawiozłam tą czarnulkę co mi dałaś do Kasprzyków a odebrałam kotkę z niesprawną łapką tą od Zdeni.
Według Jacka ta kotka nie jest do adopcji, może nie agresywna zbytnio, ale bardzo wycofana, ale zobaczymy pobędzie u mnie parę dni, na razie siedzi pod szafą.
Kasprzyk nie ma jej rtg, musiało zostać u Bandury, ale wczoraj akurat tam był zabieg więc nie odebrałam, a chciałabym jeszcze skonsultować tą łapę z Zaleskim.
Po konsultacji z Zaleskim i po kilkudniowej obserwacji jej zachowania w mieszkaniu podejmę decyzję co z nią dalej.
valdek pisze:Życzę wszystkim Paniom z PKDT - spełnienia marzeń i samych zwycięstw z przeciwnościami losu
Marlon pisze:Monika zdjecie na pewno jest u kasprzyka, 100 %, sama ja odbieralam od Bandury i zawozilam, Kasprzyk jeszcze ogladal to zdjcie! Jestem pewna na 100 %, pamietam to.
zadzwonie do Niego.
Marlon pisze:Dziekuje za akcje na akademii medycznej, 5 sterylek mam zarezerwowanych na miedzygwiezdnej dla tych kotow w razie czego, moga przyjac maks 2 kotki jednego dnia (ja czasem wozilam 3 ale wtedy bardzo prosilam o ta 3).
magradz pisze:I taki mail:
Witam,
Proszę o poradę jak interweniować i z kim się skontaktować w sprawie usunięcia domków dla kotów z terenu gdańskiego AWFiS. Trzy domki stały za płotem przy skwerku między Al.Grunwaldzką i terenem AWF. W tym miejscu koty były dokarmiane przez starszą panią.
Wygląda na to, że przy okazji wiosennych porządków ktoś usunął styropianowe domki a jeden drewniany przeniósł 40 m dalej i postawił z drugiej strony płotu. Nowa lokalizacja nie jest odpowiednia dla kotów, jest bardziej na widoku i kręcą się tam psy. Za płotem koty czuły się bezpieczniej.
Proszę o poradę co można zrobić w tej sytuacji i jak postawić nowe domki w miejsce tych usuniętych.
Pozdrawiam
Grzegorz Ł.
Mam maila i telefon do pana.
Cos mi się kojarzy, że ktoś coś mówił własnie o domkach na AWF, ale nie pamiętam kto
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 186 gości