;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 14, 2012 12:02 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma sucha i mokra!!!mamy końcówe

CatAngel pisze:
smarti pisze:Czupurka :1luvu:

ja ostatnio kupiłam nam w sensie ludziom serduszka...zanim się spostrzegłam to rezydenci mi pokradli :lol: :ryk:

Mnie ostatnio tacka z serduszkami zniknęła z szafki :? patrzę a najmniejszy z moich kotów (głodomer jakich mało) ciągnie całą zamkniętą tackę przez kuchnię :ryk: a za nim podąża siedem innych kotów :ryk:
Ps: Lula jest nie lepsza :D kradnie worek z ugotowanymi nogami(udka) i biegnie do pokoju pod łóżko, a szybka to ona jest jak diabli

ja uwielbiam patrzeć na takich złodziejaszków :ryk: :ryk: :ryk:

Wszystkim kotowatym najsłodsze buziaki walentynkowe !!!

...................................................................Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lut 19, 2012 14:33 Re: Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma sucha i mokra!!!mamy końcówe

U mnie gotowanie nie wchodzi w rachubę, jeżdzę tam w sumie nie regularnie, o różnym czasie. Mam puszki w samochodzie, jak był mróz to stały na buchających kaloryferach.

Mały z dachu został wypuszczony ,co wyprawiał ten biedak nie da się opisać, dosłownie wył w nocy,wisiał wczepiony pazurami o blat stołu. DT, schronisko , zadecydowały o wypuszczeniu kota. Nie nadawał się do adopcji, nie jadł, nie pił.Na widok człowieka robił pod siebie.
Było bezcelowe trzymanie go i więzienie na siłę.
Schronisko obiecało pomóc znowu w łapance bliżej wiosny aby te kociny wysterylizować i ich mamusie.
Teren praktycznie jest nie dostępny, wielkie bajora uniemożliwaiją dojsćie do kociaków. Karmione kociaki są wieczorem jedzenie kładzione w kilkunastu miejscach,aby doszły z różnych stron i się najadły.
Nasze miasto jakiś czas było odciete od świata, TVN podawało na bierząco i nie zachęcali do przyjazdu. :wink: więc ogólnie było nie ciekawie.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon lut 27, 2012 23:08 Re: ;Koty p. Jadzi ..POTRZEBNA karma sucha i mokra!!!mamy końców

Nie wiadomo jakie były jej losy, jaki miała dom jakiego człowieka. Wiadomo,że pewnego dnia została pozbawiona całego swojego bezpiecznego domu, kochanych rąk człowieka, pełnej miseczki.
Ciepła i bezpieczeństawa.

Wiadomo ,że pewnego dnia
pod osłoną nocy została porzucona przez człowieka.
Nie wiemy , czy nie chciany spadek, czy się znudziła, czy alergia,
kotka została przywiązana sznurkami w swoim wiklinowym koszyku.
Pracownik schroniska zdumiał sie, gdy znalazł znalezisko.
Myśleli ,że to jakieś koce lub inne dary dla schroniska.
Kotka jest przerażona, wspina sie po siatce, wyje w niebogłosy, syczy nie daje do siebie podejsć.
Tak mijają dni.....
Kocina odmawia jedzenia , picia. Brana pod uwagę opcja wypuszczenia, skoro taka dzika.

Dostałam telefon ze schroniska

Zostałam poproszona, o ,,sprawdzenie ,, kotki w warunkach domowych. Jeśli się sprawdzi będzie szukany jej dom.
Koteczka ma chwilowy TDT
Zachowuje się wzorowo. Jest kuwetkowa, pije wodę z kranu.
Nie za bardzo przepada za towarzystwem innych kotów.
Do człowieka garnie się, nadstawia łepek do głaskania.
Ciężko trafić było z jej menu, mokrego nie zna , lub nie lubi, wcina z zadowoleniem suche.
Lubi szyneczkę , wszelką wędlinkę.
Wygląda na to ,że była karmiona ,,domowo,, jakby była ze starszą osobą.
Szukany jest dla niej dom, na cito, gdyż tam gdzie jest nie może długo zostać..

Czy znajdzie się człowiek który przygarnie koteczkę przywiązaną do schroniskowego słupa.? Kotka ma ok. 3- 5 lat.Jest pięknego szylkretowego ubarwienia. Dostałą też imię Klara.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Wto lut 28, 2012 0:03 Re: ;Kotka przywiązana do schroniskowego słupa. Potrzebny DT!!!!

Zrób jej "domowe" zdjęcia to jej zrobię ogłoszenia.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lut 28, 2012 0:30 Re: ;Kotka przywiązana do schroniskowego słupa. Potrzebny DT!!!!

Szkoda, że takie małe zdjęcia. Koteczka wygląda na śliczną! Trzymam mocno kciuki za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Meruee

Od: Czw maja 20, 2010 18:34

Post » Śro lut 29, 2012 16:54 Re: ;Kotka przywiązana do schroniskowego słupa. Potrzebny DT!!!!

Kicia jest mega kochana, bardzo mądra. Zrobić jej zdjęcie graniczy z cudem, kręci się i wierci.

oto ślicznota :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Pt mar 02, 2012 18:25 Re: ;Kotka przywiązana do schroniskowego słupa. Potrzebny DT!!!!

ale słodka jest :love: :love: :love:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt mar 02, 2012 18:35 Re: ;Kotka przywiązana do schroniskowego słupa. Potrzebny DT!!!!

Jest przekochana, mądra. Nauczona pić wodę z kranu, kuwetkuje wzorowo. Jak jest głodna to miauczy na cały głos. Ciężko jej dogodzić...mokre be, suche to je najwyższą półkę. :roll: Lubi szyneczkę...ot . Nadstawia łepek do głaskania.

Dowiedziałam się,że schronisko ma nagranie z monitoringu, sprawa poszła na policje. Ciekawe co z tego wyniknie.

Kotka ma TDT szuka domku....odwdzięczy się mruczeniem i serdeuszkiem.
Obrazek

cypisek

Post » Pt mar 02, 2012 18:36 Re: ;Kotka przywiązana do schroniskowego słupa. Potrzebny DT!!!!

nie wiem,w głowie się to nie mieści..

kicia piękna-na pewno szybko znajdzie domek :D

smarti

Post » Pt mar 02, 2012 18:38 Re: ;Kotka przywiązana do schroniskowego słupa. Potrzebny DT!!!!

Obyś miała rację. :ok:
Obrazek

cypisek

Post » Pt mar 02, 2012 22:15 Re: ;Kotka przywiązana do schroniskowego słupa. Potrzebny DT!!!!

Sliczna jest :1luvu: Za domek :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pon mar 05, 2012 11:48 Re: ;Kotka przywiązana do schroniskowego słupa. Potrzebny DT

Wyleciało mi ze łba. Dziś zrobię.
Podaj mi na PW dane do kontaktu.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon mar 05, 2012 12:58 Re: ;Kotka przywiązana do schroniskowego słupa. Potrzebny DT

Gibutkowa pisze:Wyleciało mi ze łba. Dziś zrobię.
Podaj mi na PW dane do kontaktu.

:ok:
Obrazek

cypisek

Post » Czw mar 08, 2012 19:14 Re: ;Kotka przywiązana do schroniskowego słupa. Potrzebny DT

Gibutkowa :1luvu: teraz trzymać kciuki. :ok:
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]