Ratunku! problem z kaftanikiem ochronnym!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 08, 2012 10:41 Re: Ratunku! problem z kaftanikiem ochronnym!

moje wszystki kotki nosiły kaftaniki ,nieważne czy by się wylizywały czy nie ,ten kaftanik dawał mi spokój i psychiczny komfort że nic sobie nie zrobią ,że mogę spokojnie wyjść i położyć się spać.
Oczywiście kaftanik musi być dobrze dopasowany i porządnie zawiązany.

Wszystkie dziewczyny na drugi dzień już próbowały poruszać się normalnie czyli skakać po wszystkim co się da,ot kocia natura :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw mar 08, 2012 10:54 Re: Ratunku! problem z kaftanikiem ochronnym!

Jutro minie tydzień od sterylki mojej tymczaski. Mam małe doświadczenie z kotkami, bo zwykle miewam kocurki, więc sterylka to dla mnie wielki stres. Felunia ma dopiero pięć miesięcy (ale już miała piewrwszą rujkę :roll: ) i jest malutka, więc dostała kaftanik w rozmiarze XS. Od sterylki ma go cały czas na sobie. Zgodnie z zaleceniami wetki, codziennie oglądam rankę, czy wszystko jest w porządku. Kaftanik nie przeszkadza jej w normalnym funkcjonowaniu, aczkolwiek widać po niej, że nie zachowuje się naturalnie i nie lubi tego ubranka, ale to dobrze, bo inaczej kiepsko by to wyglądało (malutka, jak to kociak, lubi urządzać sobie dzikie biegi ze skokami po meblach i drapakach) :wink: Wetka powiedziała, że nie trzeba jej szczególnie pilnować, bo kaftanik właśnie ma zapobiegać wylizywaniu ranki i ograniczać ruchliwość kotki - i u nas tak to się właśnie sprawdza.
W sobotę idziemy na pozbycie się węzełków i zdejmiemy kaftanik. Pewnie będzie wielka radość i mała zacznie rozrabiać ze zdwojoną siłą, aby nadrobić stracony czas :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw mar 08, 2012 11:16 Re: Ratunku! problem z kaftanikiem ochronnym!

Zrobiłam kaftanik z leginsów ale chyba otwory na łapki zrobiłam za małe i musiałam naciąć je trochę i pewnie zaraz się rozejdą... Póki co kicia na mnie obrażona schowała się pod kaloryferem. A chodzi jak Frankenstein! :ryk: Ranka i brzusio fajnie zakryte ale te rekawy to problem..

A kupy od zabiegu jeszcze nie zrobiła więc zabrałam jaj suchą karmę..
Moje małe, puchate, cieplutkie, mruczące szczęście... Nadusia!!
Obrazek

lister

Od: Czw gru 29, 2011 14:46

Post » Czw mar 08, 2012 11:25 Re: Ratunku! problem z kaftanikiem ochronnym!

lister pisze:A kupy od zabiegu jeszcze nie zrobiła więc zabrałam jaj suchą karmę..

Ona miała zabieg wczoraj, prawda? Kiedy dostała pierwszy posiłek?
Nam wetka zaleciła pierwszy posiłek dopiero następnego dnia rano i miała być caly dzien tylko na mokrej karmie. Suche miało być wprowadzane dopiero w następnej dobie (czyli u nas: w piętek sterylka, pierwszy posiłek w sobotę rano i przez całą sobotę tylko mokre jedzenie, suche mogła dostać w niedzielę, ale ja jej jeszcze nie dałam i jadła tylko mokre, dopiero w poniedziałek dostała też suche).
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw mar 08, 2012 11:36 Re: Ratunku! problem z kaftanikiem ochronnym!

Wczoraj rano był zabieg (po 9). O 21:30 dostała łyżeczkę musu. Odczekałam pół godziny i dałam jej jeszcze porcję bo była bardzo głodna. Nic nie wiedziałam, że nie wolno suchej karmy dawać więc potem podałam jej niestety. Ale nie szło jej gryzienie więc zabrałam. Dziś rano dałam trochę musu z pokruszoną tabletką przeciwbólową. I jak zjadła tabletkę to chciałam jej podać jeszcze trochę musu ale już nie chciała. I znowu podałam suche żarcie :? Dopiero na necie później przeczytałam, że nie zaleca się podawania suchego przynajmniej do pierwszej kupy :?
Moje małe, puchate, cieplutkie, mruczące szczęście... Nadusia!!
Obrazek

lister

Od: Czw gru 29, 2011 14:46

[poprzednia]