LAjla nadal w DS prosze o kciuki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto mar 06, 2012 7:25 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

wczoraj wieczorem Lajla zdjęła sobie kubraczek, a mnie akurat bardzo bolał brzuch -więc stwierdziłam
że jak nie umieją jej złapać i założyć kubraczka -to niech dadzą spokój -bo ja się nie ruszę i nie pomogę :oops:

Lajla dzisiaj rano przyszła na jedzenie bardzo zadowolona -wreszcie wolna
nie wygląda żeby coś było nie tak -ciachanie było prawie tydzień temu

wreszcie Wiosna -mój pies zachwycony
Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto mar 06, 2012 10:14 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

Buuuuuuuuuuuuuuuuuu............a u nas na wschodzie zimno i wiosny ani słychu ani dychu :(

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Wto mar 06, 2012 10:16 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

na pewno i u was zaraz będzie -juz marzec :1luvu:

Patmol

Post » Śro mar 07, 2012 8:43 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

powiem tak :evil: dlaczego Lajla nie jest RUDa?
może ją ufarbuję? :mrgreen:
i Szapo też :mrgreen:
i oddam rudy dwupak :roll:

na Rudą jest bardzo dużo chetnych -bo jest RUDA
na Lajle nie ma chętnych - z tego samego powodu :evil:

Patmol

Post » Śro mar 07, 2012 15:14 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

Patmol pisze:powiem tak :evil: dlaczego Lajla nie jest RUDa?
może ją ufarbuję? :mrgreen:
i Szapo też :mrgreen:
i oddam rudy dwupak :roll:

na Rudą jest bardzo dużo chetnych -bo jest RUDA
na Lajle nie ma chętnych - z tego samego powodu :evil:

a ja bym wzieła własnie Lajle zebym miała warunki i Garfa ale to za to że jest taki wielki a nie taki wypierd mamuci jak to ten mój Garf :lol:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro mar 07, 2012 18:10 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

Gdybym mogła to wzięłabym obie koteczki.Po pierwsze dlatego,że marzę od dawna o rudym kocie-płeć bez znaczenia :wink: po drugie Lajla jest śliczną tygrysicą i ma te śliczne białe skarpetki co też lubię,bo miałam koteczkę podobną do Lajli tylko miała nieco jaśniejsze futerko i nie tak wyraźne prążki. :)

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw mar 08, 2012 7:37 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

dziękuje za pocieszenie
to już się nie martwię Obrazek

Patmol

Post » Czw mar 08, 2012 10:02 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw mar 08, 2012 19:15 Re: młodziutka Lajla szuka Domu, a ja się troszke uzłośliwia

Karolek(ona) pisze:Chcesz pwoiedzieć, że takie "Tymki" chodzą sobie u was po ulicy?

Patmol pisze:tak
a nawet siedzą po krzaczkiem i nie uciekają, więc łatwo je łapać 8)
chociaz pierwszego dnia mogą nie mieć wąsów (Tymek miał jakoś przypalone -pewnie do czegoś dotknął)
mogą mieć czerwone oczy (zapalenie spojówek)
i czarną sierść (brud i świerzb)

ale bierzesz go bez umowy
..........

Odkąd zobaczyłam na tym forum zdjęcia błękitnookiego cuda zakochałam się w takich oczkach i typie pointa.
Mam od 4 lat Rydza z Palucha, przywróciłam go życiu, teraz czas mu dać towarzysza.
Marzę o takim niebieskookim pięknisiu, pytanie tylko jest czy jest możliwość zorganizowania łapanki i transportu do Warszawy?

Mój Rydz jest wychodzący. Mieszkam w domku z ogródkiem pod lasem Kabackim są tu wokół domki jednorodzinne.
Niemal każdy sąsiad ma kota. Wszystkie wychodzą i są szczęśliwe, bo warunki mają wspaniałe.

Heka

Od: Wto sty 31, 2012 12:23

Post » Czw mar 08, 2012 20:00 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

ja Tymka zgarnęłam z ulicy -chyba w ostatnim momencie, bo miał już zapalenie krtani i zapalenie spojówek, a był mróz
ale to było dwa lata temu
no i jak go łapałam to nie wyglądał jak point - był burobrudny i z czerwonymi oczami

wiec bardzo możliwe że i jakiś inny taki biega sobie po Legnicy - ale nie wiem tego na pewno
teraz będą łapane koty do sterylizacji -rozglądnąć się mogę czy któryś okaże się pointem

Patmol

Post » Czw mar 08, 2012 20:21 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

Dziękuję Patmol za informację.
Rozglądam się dalej.....

Heka

Od: Wto sty 31, 2012 12:23

Post » Pt mar 09, 2012 7:27 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

Lajla ma już ściągnięte szwy Obrazek

TOz w Legnicy ma pieniądze na sterylizację bezdomnych kotów -kotek. Zaklepałam się na dwie sztuki -jak uda się mi się złapać to obfocę. Może trafi się akurat jakieś cudo -i nie będzie musiało wracać na ulicę.
A jak dzikuska -przetrzymam w klatce i wypuszczę.

Warto przy okazji zaszczepić takiego kota?

Patmol

Post » Pon mar 12, 2012 8:19 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

we wtorek szczepienia i ogłaszam

tylko nie umiem jej zrobić ładnego zdjecia :oops:
to ładna kocica, puchata, w skarpetkach, z pięknym ogonem, prążkami i takim elementem dzikości w sobie
na zdjęciach wygląda bez sensu i jest do siebie niepodobna

przy lampie zamyka oczy i napina się i wychodzi idiotycznie
jak jest światło słoneczne -to idzie spać do jakiejś dziury :evil:

wiec zamiast Lajlii będą zdjęcia pięknego psa ze schroniska, który szuka domu
Obrazek

Obrazek

Patmol

Post » Pon mar 12, 2012 8:39 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

Cześć :kotek:
Ależ ten psicho ma pięknie zrobione oczy :1luvu:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pon mar 12, 2012 8:50 Re: młoda Lajla szuka Domu, mogę ją oddać razem z Rudą kotką

w ogóle jest piękny -wzięłabym go od razu, gdyby nie to że już mam dwa psy (kotów nawet nie liczę :oops: )

Obrazek

Obrazek

i jest spokojny i zrównoważony i miły

Patmol

[poprzednia][następna]