*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 05, 2012 22:24 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Ja powoli rozczesują malutkim grzebykiem - tak jakby wyczesuje go do góry, rozdzielam palcyma :) i staram się najpierw podzielić kołtuna na części i potem podnieśc go jak najwyżej, to co zostanie z tego , obcinam.
Ale nie wiem jak ten wasz kołtun wygląda.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon mar 05, 2012 22:53 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Tak nie idzie. Szło wcześniej i potem jeszcze bardziej skołtuniła. Wygląda to jak dosłownie piłka z sierści. Nie chcę ciąć, bo musiałabym wszystko ciachnąć, a ona kiepsko odrasta. I szkoda mi jej pięknego futra ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto mar 06, 2012 8:57 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Może spróbuj jakiś koci balsam (loiton) ułatwiający rozczesywanie. U mnie to pomagało.

Moja Jusia ma skłonność do kołtunienia się.
Najpierw przeczesuję ją zwykłą szczotką z rzadkimi drucikami (mniej więcej taką http://images.okazje.info.pl/p/zdrowie- ... wlosow.jpg. ). Czasem używam też filcaka http://animalia.pl/produkt,1729,43,CatIt_Zgrzebło_z_rączką_-_filcak__.html
Kołtunki, tak jak Anda staram się porozciągać jak najwięcej w poprzek, ile tylko się da i rozczesuję je gęstym grzebieniem do nakręcania wałków http://lokikoki.pl/data/gfx/pictures/me ... 1001_2.jpg , najpierw po wierzchu a potem stopniowo coraz głębiej.

A tak w ogóle to ze wszystkich akcesoriów fryzjerskich, moje koty najbardziej lubią czesanie tym ostatnim grzebieniem, w szczególności pod bródką :D i na grzbiecie. traktują to jak masaż.

Kołtuny zdarza mi się wycinać bardzo rzadko i to tylko przy pupie.
Wcześniej bywało też pod pachami, ale od czasu jak używam tego grzebienia nie ma już takiej potrzeby .
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto mar 06, 2012 18:21 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Nieśmiało może napiszę, że Jasio z uszami niemal dobrze. Jeszcze pewnie poczyścimy te uszy, ale w zasadzie tak dobrze nie było od grudnia.(tfu, tfu na psa urok!)
Na razie tylko homeo, Alkaryl i czyszczenie uszu olejkiem dyniowym i parafiną.

Anda

Post » Wto mar 06, 2012 20:39 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Kciuki kciuki, żeby już całkiem dobrze było :ok:
I zazdrościmy, bo my się z uszami turlamy, bo Klara sobie na szafę weszła, żeby przy oknie posiedzieć. Na szafę od roku nie wchodziła :evil:

maueczarne

Post » Pon mar 12, 2012 22:48 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Coś nam wątek spadł.

W razie czego pamiętajcie, że ta pani o której pisałam nadal czeka na jakiegoś młodego jasnego kocurka. Chce jasnego i nie da się przekonać do innej maści. :roll:
Zgłosiła się też do mnie druga pani, która chciała kocurka. To było jakieś 2tygodnie temu. Powiedziałam wstępnie ( w ciemno), że poszukiwał domu czarnuszek około 2-3 miesiące (miałam na myśli tego od Tiger), a pani, że to za stary! Chciałaby mieć kota od małego, najlepiej miesięcznego. Porozmawiałam trochę, zaczęłam tłumaczyć itp. Nie wiem czy to coś dało, ale mi ręce opadły.

To do mnie takie osoby zgłaszają się czy to typowe? :roll:

Przyszłam zajrzeć w ramach przerwy, bo oczopląsu od drapaków dostałam. Szukam jakiegoś dla Klarksona, bo dobiła już całkiem swój ukochany słupek. I już nie wiem jaki kupić. Duża powierzchnia do drapania to podstawa. I fajnie by było gdyby cena mnie nie zabiła.

maueczarne

Post » Pon mar 12, 2012 23:15 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Taki kot jak Klara to co najmniej na Rufiego zasługuje :twisted:

Te są fajne http://animalia.pl/szukaj.php?szukaj=na ... &c_o=&c_d=
Bardzo podoba mi się ten większy, ale przy moim wariacieDyziu trochę się boję wiszącego

Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon mar 12, 2012 23:37 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Klara to kotka cnotliwa i skromna. :lol: Docenia piękno prostoty i dlatego woli zwykły słupek od drapaka z budką, wiszącymi kuleczkami itp.

Ten z animali śliczny. Nie "szpeci" mieszkania jak niektóre drapaki. Ale cena powalająca. Zostaniemy przy czymś skromniejszym, naziemnym i z dużą ilością do drapania. A jak nie znajdę to dostanie wysoki słupek na razie, a następnego będę intensywnie szukała.

Edit. :mrgreen:
Obrazek

maueczarne

Post » Wto mar 13, 2012 8:58 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Mozna kupić prosty i go rozbudować - wszak talenty masz artystyczne i możliwości w postaci maszyn i doradców :)

Maue, napisz mi co z kotkiem i kiedy moge przyjechac po niego - wyszytego lub nie.
Cos już wiesz na temat literek?

Anda

Post » Wto mar 13, 2012 10:08 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Anda czytasz w moich myślach. Będę sama robiła drapak, a co :mrgreen: Stary słupkowy rozmontuję, żeby części wykorzystać. Deski meblowe mam, zostały po remoncie. Ten mały z budką też zdemoluję i wykorzystam. Ciekawe co wyjdzie ;)

Po kotka jadę za chwil kilka odebrać. Godziny podałam w PW. Może jutro? Będę wcześniej w domu niż dzisiaj, bo dzisiaj coś czuję, że mogę być nawet koło 22. :|

maueczarne

Post » Wto mar 13, 2012 10:13 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Dzisiaj moja mamusia robi imprezę, więc wrócę nad ranem ;)
Więc spokojnie sobie wracaj o której chcesz :mrgreen:

Dzięki :1luvu:

Anda

Post » Czw mar 15, 2012 1:21 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

To, że Klarkson nie toleruje normalnych kotów to rozumiem, ale żeby i materiałowych? :roll:

Obrazek

maueczarne

Post » Czw mar 15, 2012 9:37 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

kot to kot.
Klarcia pastwi się nad kotyma, a potem mamusia Poldzia dostanie ataku astmy od kota z materiału :mrgreen:
czyli ... kot to kot

Anda

Post » Czw mar 15, 2012 13:02 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Anda pisze:kot to kot.
Klarcia pastwi się nad kotyma, a potem mamusia Poldzia dostanie ataku astmy od kota z materiału :mrgreen:
czyli ... kot to kot

Nie, tego kota tam nie ma.

Ale fakt, kot to kot ;)

maueczarne

Post » Nie mar 18, 2012 9:12 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Ijo ijo mam kota do wydania. Obejrzę go dzisiaj. Wiem tylko, że ma około pół roku i czarny. Przybłąkał się nad ranem do moich rodziców. I już im zaznaczył dom. Obejrzę go, spakuję do weta i ciachnie się od razu. A potem szukamy domu, bo moja mama z jej uczuleniem nie da rady.

maueczarne

[poprzednia][następna]