Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 04, 2012 18:58 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

MalgWroclaw pisze:A ja widziałam na filmie, że próbują udusić folią koteczka :wink:

oj tam, oj tam... od razu udusić :wink: to była tortilla z kota :mrgreen:

Morris dalej ma apetyt, dzisiaj wychodził z TZem na spacerek balkonowy - wręcz domagał się miaukaniem otwarcia drzwi.
Folia nadal jest najlepszą zabawką - przyczaja się, pokręci tylcem i wpada wślizgiem w szeleszczącą białą chmurę. W zasadzie do zabawy my mu nie jesteśmy zbytnio potrzebni. Największej torpedy dostaje po sikaniu - jak już zagrzebie co trzeba, wypada z łazienki z prędkością światła najczęściej prosto na łóżko, po którym się hopsa najlepiej :-) Zrobił nam też niemiłą niespodziankę, kiedy po kupalu wpadł na łóżko z upapranym siedzeniem :strach: Pościel do prania, a ja nauczona niemiłym doświadczeniem zaopatrzyłam się od razu w nawilżane chusteczki, co by móc następnym razem zapobiec tragedii.
A skoro już jestem prz tych tematach, to zauważyłam, że kocisz jest chyba mocno zakłaczony. Każda koopa jest włochata - może to też jest powodem kocich biegunek? :? Dzisiaj po zjedzeniu mięsnego sosu (z kociego gotowanego jedzenia) mieliśmy też zwrot razem z kołtunem. Przypuszczam, że trzeba będzie zastosować jakaś pastę odkłaczającą. Czekam jednak do jutra, żeby nam pan doktor powiedział co zaleca. :)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Nie mar 04, 2012 19:01 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ewexoxo pisze:
MalgWroclaw pisze:A ja widziałam na filmie, że próbują udusić folią koteczka :wink:

oj tam, oj tam... od razu udusić :wink: to była tortilla z kota :mrgreen:

Morris dalej ma apetyt, dzisiaj wychodził z TZem na spacerek balkonowy - wręcz domagał się miaukaniem otwarcia drzwi.
Folia nadal jest najlepszą zabawką - przyczaja się, pokręci tylcem i wpada wślizgiem w szeleszczącą białą chmurę. W zasadzie do zabawy my mu nie jesteśmy zbytnio potrzebni. Największej torpedy dostaje po sikaniu - jak już zagrzebie co trzeba, wypada z łazienki z prędkością światła najczęściej prosto na łóżko, po którym się hopsa najlepiej :-) Zrobił nam też niemiłą niespodziankę, kiedy po kupalu wpadł na łóżko z upapranym siedzeniem :strach: Pościel do prania, a ja nauczona niemiłym doświadczeniem zaopatrzyłam się od razu w nawilżane chusteczki, co by móc następnym razem zapobiec tragedii.
A skoro już jestem prz tych tematach, to zauważyłam, że kocisz jest chyba mocno zakłaczony. Każda koopa jest włochata - może to też jest powodem kocich biegunek? :? Dzisiaj po zjedzeniu mięsnego sosu (z kociego gotowanego jedzenia) mieliśmy też zwrot razem z kołtunem. Przypuszczam, że trzeba będzie zastosować jakaś pastę odkłaczającą. Czekam jednak do jutra, żeby nam pan doktor powiedział co zaleca. :)

Łączę się w bólu ;) Mam podobne doświadczenie... Moja Maja najpierw skorzystała z kuwety po czym przyszła do mnie na kolana :evil: Teraz jak widzę, że podąża do mnie, a właśnie wyszła z kuwety to ją sprawdzam :roll:
po_prostu_kaska

Post » Nie mar 04, 2012 19:02 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Jeżeli kłaki są w kupie to bardzo dobrze, tak ma być.Jeśli wymiotuje kłakami to trzeba działać.Pasta odkłaczająca, moje najlepiej lubią miamor, ale trudno ją dostać u mnie.Wiem, że RC Fibre jest świetny, ale Morris nie może jeść suchej karmy, więc odpada.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 04, 2012 19:33 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

meksykanka pisze:YuPPPi

Hurrra

Matwiej zarasta, ta dam :ok:
A Maurycy też zarasta, bo Maurycy ma pokroplówkowy pas startowy...

Rany o naprawdę już porasta kociomchem :ok:

Miszczunio sportsmen
:ok: :1luvu:

Zosiu specjalnie dla ciebie - kociomech :-)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie mar 04, 2012 20:43 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Obrazek

Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie mar 04, 2012 21:53 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ewexoxo pisze:Obrazek

Wygląda tutaj jak panna młoda. :lol:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon mar 05, 2012 15:29 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

dzisiaj wieczorem jedziemy na wizytę kontrolną i badanie :| trzymajcie kciuki za kocurra, bo napewno będzie znowu płacz :(
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon mar 05, 2012 15:31 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Ja trzymam mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: , ale coś mi się wydaje, że będą dobre wieści :ok:

ewar

Post » Pon mar 05, 2012 15:55 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ewar pisze:Ja trzymam mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: , ale coś mi się wydaje, że będą dobre wieści :ok:

Ja takoż :ok: :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pon mar 05, 2012 16:22 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

I ja :ok:
po_prostu_kaska

Post » Pon mar 05, 2012 18:42 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

No i co?

ewar

Post » Pon mar 05, 2012 18:44 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

jesteśmy, dzisiaj było krótko i treściwie - można by powiedzieć, ale czy wieści dobre? :? i tak, i nie...
pan doktor obejrzał Morrisa, popytał, stwierdził, że ładnie zarasta meszkiem, przeczyścił dokładnie uszy i ... powiedział żeby jutro przywieźć Morrisa na zabieg 8O 8O
stwierdził, że stan ogólnie dobry, a lepszy nie będzie dopóki nie zrobimy porządku z zębami, które prawdopodobnie wpływają na całe zatoki, nos i gardło. Mówiłam o włochatej kupie i akurat to uznał za dobry objaw. Natomiast zwymiotowany kołtun uznał za coś niedobrego i mówił coś o kontrolowanym wywołaniu wymiotów 8O Później dodał, że przy narkozie koty z reguły same wymiotują.
Mamy odwieźć Morrisa przed 9.00. Godzinę później TZ odwozi Maksa też na narkozę do czyszczenia łapy zakażonej gronkowcem 8O
Mam lęki... :roll:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon mar 05, 2012 19:09 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Trzymam kciuki za Morriska.
Pan doktor ma racje - popsute zęby powodują, że kotu się nie poprawia.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon mar 05, 2012 19:10 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Nie martw się, będzie dobrze - tyle kciuków będzie za niego trzymane :D
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pon mar 05, 2012 19:24 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Jedyne co mnie martwi to narkoza przy tym przytkanym nosie. Wydaje mi się że i tak jest ciut lepiej niż było i rzeczywiście chyba Morris nabrał siły, bo ma smoczy apetyt, do zabawy jest pierwszy i potrafi szaleć niesamowicie. Takie regularne szaleństwa też chyba wzmacniają na układ oddechowy i krążenie, a chory kot tak by się nie zachowywał. Jak coś chce to się już nauczył dopominać miaukaniem - nawet jak chce się bawić to usiądzie obok filcaka i miauka.
Smakuje mu wszystko i jedynym ograniczeniem jest tu nasz rozsądek i dieta narzucona przez lekarza. Wodę pije chętnie i systematycznie. Kupale robi 1 na dobę, sika parę razy na dobę (im więcej szaleje tym więcej sikania - to też normalne).
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]