Kierskie stadko - przygody :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 26, 2012 20:40 Re: Kierskie stadko - byle do wiosny ... :)

Czyli pierwsze łowy można uznać za udane :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lut 27, 2012 0:15 Re: Kierskie stadko - byle do wiosny ... :)

Trzymam kciuki za powodzenie akcji! :ok:

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon lut 27, 2012 10:49 Re: Kierskie stadko - byle do wiosny ... :)

Bardzo, bardzo dziękujemy za kciuki i upraszamy o dalsze ich zaciskanie :wink: :D
Wczoraj Agatka :1luvu: :1luvu: :1luvu: pokazała mistrzowski "magic touch" i w 3 łapice złowiłyśmy 4 koty :D
Do jednej wszedł Biały i młody, oswojony krówek (dla niego szukamy DT), do drugiej czarna kocica, której uszy usiłowałyśmy obejrzeć w ciemności. Uznałyśmy, że są całe, jednak w świetle dnia okazało się, że to kotka z przyciętym uchem czyli sterylizowana rok temu. W związku z tym zaliczy tylko odpchlenie i odrobaczenie :wink: Bura dzika dzicz, to ten kotek/kotka, który pojawił się po lecie. Jest wielki, dziki i z oczu chłopakiem mu patrzy :wink: , jednak płeć wet ustali dopiero po premydykacji :mrgreen:
Niestety Pingwinka nie raczyła wejść do łapicy, ale gdy już wszystkie klatki się zapełniły łaskawie pozwoliła się pogłaskać - cwaniaczka :twisted:
Także przed nami poskromienie Pingwinki, reszty młodzieży (krówek drugi oraz pingwinek), czarnego lub czarnych (w czarnych się gubię, ale na pewno jest jedno z całymi uszami) oraz Burusia.

Piszę trochę chaotycznie i nadużywam ikonek, ale to wszystko z nerwów - Smoczek jest w rękach weta stomatologa i zaraz zacznie się zabieg. Oczywiście popadam w "lekką" histerię :oops:
Po pracy odbieram Smoczka, natomiast po resztę kotków jadę wieczorkiem. Dzięki Petce :1luvu: :1luvu: :1luvu: , która pojedzie ze mną, wystarczy jeden kurs "odbiorczy" ( mój samochodzik małym jest i nie zmieściłabym całego towarzystwa i sprzętu na raz).

Moja sypialnia wygląda jak Alcatraz :roll: :ok:

Ciąg dalszy nastąpi :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lut 27, 2012 13:02 Re: Kierskie stadko - byle do wiosny ... :)

A ja zachęcam do przekazania 1% na koty z poznańskich dworców. Mam porobione ulotki jakby ktoś chciał to wyślę mailem.

No i trzymam kciuki za Smoczka :ok: i za ciachane towarzystwo też.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie mar 04, 2012 19:59 Re: Kierskie stadko szukamy DT dla Białego - byle do wiosny

Pingwinka złapana, uff :mrgreen: I coś mi się podejrzanie gruba wydaje :?

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pon mar 05, 2012 0:08 Re: Kierskie stadko szukamy DT dla Białego - byle do wiosny

Super wieści! :kotek:

kasia_5000

Post » Pon mar 05, 2012 13:12 Re: Kierskie stadko szukamy DT dla Białego - byle do wiosny

Duża von Focha pisze:Pingwinka złapana, uff :mrgreen: I coś mi się podejrzanie gruba wydaje :?

To mamy hit dnia - po wygoleniu okazało się, że Pingwinka była już sterylizowana, bo ma bliznę na brzuszku 8O
Zostanie zatem tylko odpchlona i odrobaczona.
Głównym podejrzanym o puszczalstwo jest teraz drugi pingwiniasty, który pojawił się wczoraj i trzymał dystans :roll:
Plus został jeszcze jeden mały pingwin, ale on nie mógł się sam urodzić, więc musi być synem/córką pingwina o którym mowa powyżej :roll:
Oszaleć można :evil:

Duża von Focha

Post » Pon mar 05, 2012 14:20 Re: Kierskie stadko szukamy DT dla Białego - byle do wiosny

Z dwojga złego lepiej w tę stronę. A ucho jej zaznaczyłyście ?
Obrazek

itaka

Post » Pon mar 05, 2012 18:45 Re: Kierskie stadko szukamy DT dla Białego - byle do wiosny

itaka pisze: A ucho jej zaznaczyłyście ?

Si.

Duża von Focha

Post » Pon mar 05, 2012 19:31 Re: Kierskie stadko szukamy DT dla Białego - byle do wiosny

:ok:
Obrazek

itaka

Post » Pon mar 05, 2012 22:13 Re: Kierskie stadko szukamy DT dla Białego - byle do wiosny

Pewnie dlatego Pingwinka omijała szerokim łukiem klatkę-łapkę...
Pamiętliwa cwaniara ;)

kasia_5000

Post » Pt mar 09, 2012 13:51 Re: Kierskie stadko szukamy DT dla Białego - byle do wiosny

kasia_5000 pisze:Pewnie dlatego Pingwinka omijała szerokim łukiem klatkę-łapkę...
Pamiętliwa cwaniara ;)

Pewnie tak :wink:
Drugi ze złapanych kotków to mała panienka, obecnie na rekonwalescencji u Asi :ok:

Duża von Focha

Post » Śro kwi 11, 2012 11:20 Re: Kierskie stadko szukamy DT dla Białego - byle do wiosny

Wczoraj złapałyśmy z Asią ostatniego mieszkańca ośrodka nad jeziorem, pomimo że się opierał z uporem godnym lepszej sprawy.
Okazał się być kotką i to w ciąży :roll:
Uff, w samą porę zdążyłyśmy...

Tak więc, tfu tfu, kierskie stadko zostało w całości wysterylizowane i wykastrowane :D

Duża von Focha

Post » Śro kwi 11, 2012 17:37 Re: Kierskie stadko szukamy DT dla Białego - byle do wiosny

Duża von Focha pisze:Wczoraj złapałyśmy z Asią ostatniego mieszkańca ośrodka nad jeziorem, pomimo że się opierał z uporem godnym lepszej sprawy.
Okazał się być kotką i to w ciąży :roll:
Uff, w samą porę zdążyłyśmy...

Tak więc, tfu tfu, kierskie stadko zostało w całości wysterylizowane i wykastrowane :D

:ok: :ok: :ok:

Dziewczyny jesteście wielkie :)
Obrazek

itaka

Post » Wto lip 03, 2012 11:49 Re: Kierskie stadko szukamy DT dla Białego - byle do wiosny

Hej, hej - przesyłam pozdrowienia od kierskiego stadka :D
Ale przede wszystkim chcę gorąco podziękować Dużej von Focha :1luvu: :1luvu: :1luvu: i całej fundacji Agape Animali, dzięki którym całe stadko (mam nadzieję :mrgreen: ) zostało wysterylizowane i wykastrowane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wiem jak bym sobie poradziła z łapankami bez pomocy Agaty, naprawdę nie wiem! DZIĘKUJĘ, Kochana!!!!!!!
Dziękuję również za karmę przez Was przekazaną, koteczkom bardzo smakowała, a mojej kieszeni bardzo ulżyła :wink:

Teraz przyszedł najradośniejszy czas dla kotów z "mojej" gromadki - jest ciepło, pogodnie i baaardzo sielsko :D To odrobinę zmniejsza apetyty, ale i tak przy misce zawsze są tańce, mruczanki, swawole. Część kotków nadal dzika (i dobrze), a część czyli Biały, mały Krówek i Pingwinka domagają się każdorazowo wieeelkiej porcji miziania :D

Na szczęście koty i ja nadal możemy liczyć na ogromną życzliwość ochrony Ośrodka, Panowie nie robią mi żadnych problemów, mimo że wstęp na teren jest teraz wyłącznie odpłatny i ściśle strzeżony :wink:
Tak bardzo się cieszę, że póki co, kierskie stadko może żyć spokojnie!!! I oby tak zostało :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]