Bo ludzie wyjeżdżają...Karmi w typie owczarka Łódź ma dom :)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon mar 05, 2012 10:00 Bo ludzie wyjeżdżają...Karmi w typie owczarka Łódź ma dom :)

Poznałam ja dzisiaj przy okazji akcji Straży dla Zwierząt prowadzonej na rzecz innego bardzo skrzywdzonego psiaka: http://www.strazdlazwierzat.lodz.pl/ind ... 127&id2=24
Czemu o niej piszę? Bo jest identyczna jak mój Dolar, który odszedł ponad półtora roku temu po 14,5 roku wspólnego życia. Czy to on maczał łapki bym spotkała Karmi? Nie mam pojęcia, ale muszę jej pomóc znaleźć nowy dom.

Obrazek

Pomyślicie – to ją adoptuj !
Bardzo, bardzo bym chciała, ale przy moim trybie pracy rozsądek mówi „nie możesz” !!! Pracuję po 12 godzin…

Pomogę jej inaczej – ogłoszeniami.

Karmi jeszcze ma dom… Jeszcze, bo w kwietniu „opiekunowie” wyjeżdżają, oczywiście pies to zbyt wielki kłopot w tej sytuacji. Nie będe komentowała takiego postepowania, bo ci co rozumieją o co chodzi mają wyrobione zdanie, a Ci, którzy nie rozumieją… no cóż, do nich i tak nie trafię.
Państwo planowali oddać ją do schroniska. Zupełnym przypadkiem o losie suni dowiedziała się wolontariuszka Straży dla Zwierząt. Postanowiła ją uchronić przed najgorszym z możliwych scenariuszem – zamieszkaniem w schronisku, ktre niektórym jawi sie jako hotel dla zwierząt.
Karmi ma rok, podobno jest córką rodowodowej owczarzycy niemieckiej i wielokwiatowego taty. Przy pierwszym kontakcie jest nieśmiała, potrafi naszczekać na obcą osobę, ale to nie jest agresja, to jest strach, jednak po kilku minutach pozwala się już głaskać, nie ma nic przeciwko pieszczotom ze strony dzieci, inne psiaki też toleruje bez żadnego problemu. Niestety nie jest znany jej stosunek do kotów, ale myślę, że jest to do sprawdzenia. To materiał na fantastycznego psiego przyjaciela. Karmi jest teraz w najlepszym wieku do szkolenia, nie wykazuje na pierwszy rzut oka jakiś większych problemów z zachowaniem.

Sunia jest wielkości owczarka niemieckiego, tylko smuklejszej i lżejszej budowy, a fason uszu sprawia, ze jej pysk jest wiecznie roześmiany.
Przed wydaniem do nowego domu sunia zostanie wysterylizowana.

Jeśli jesteś zainteresowany jej adopcją skontaktuj się z Olą, wolontariuszka, która szuka Karmi nowego domu

tel.: 503 569 140 mail: ola.ladyfit@gmail.com

Błagam, pomóżcie znaleźć prawdziwy dom dla Karmi !!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon kwi 16, 2012 21:40 przez andorka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon mar 05, 2012 10:46 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

Ludzie :( a te wierne psie oczyska są dla nich przedmiotem i kłopotem, który można wrzucić w setkę innych bezdomnych psów i z głowy... potwornie smutne i niezrozumiałe zupełnie dla mnie
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Pon mar 05, 2012 11:07 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

Czytałam na stronie Kotyliona, zaznaczam sobie wątek :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon mar 05, 2012 12:32 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

jest cudna... żeby ta moja chałupa była ciut większa... to młodziutka sunia, szczeniak jeszcze :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon mar 05, 2012 12:40 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

i ja zaznaczę -cudna

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon mar 05, 2012 13:28 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

Inga, a wyobrażasz sobie co ja czuję? jak ją zobaczyłam jak Ola wprowadziła ją do sklepu mało się nie poryczałam. Skóra z mojego Dolara zdjęta, tylko Karmi jest trochę wyższa i proporcjonalnie do tego ma dłuższy pyszczek i uszy.

Dolarek:

Obrazek
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon mar 05, 2012 14:16 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

podniosę chociaż...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon mar 05, 2012 17:26 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

zaznaczę i ja..
a sunia cudo :1luvu: :1luvu:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pon mar 05, 2012 19:28 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

Piękna jest! I wygląda na bardzo mądrą sunię o cudownym charakterze. Od razu widać, ze zdjęć nawet ;)
Gdybym tylko mogła to już bym ją brała...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto mar 06, 2012 9:10 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

Kolejna porzucona psica - okolce Sosnowca

Samotna Kama - jest w kojcu i bardzo tęskni za kontaktem z ludźmi - na spacerze bryka cała szczęśliwa jak młody źrebak. Ale spacerować nie ma z kim…. Półtora roku temu jej właściciele wyjechali za granicę, domek wynajęli młodym ludziom z sunią „w spadku” …. Dostawała jeść, nic poza tym. ale na początku lutego i ci ludzie zniknęli.. Raczej nie była nigdy u weterynarza. Wg sąsiadów może mieć z 6 lat, wiadomo też, że miała szczeniaki. Sunia jest dużym psem, wielkości bernardyna. Jest bardzo łagodna, ufna. No i zaniedbana; skołtuniona, brudna, z ciężkimi dredami na łapach. Nie wiadomo jak reaguje na inne zwierzęta, w stosunku do dzieci jest łagodna - raz była na terenie przedszkola - w stosunku do dzieci, które do niej podeszły nie wykazywała żadnej agresji.
Obecnie raz dziennie ktoś pracujący w sąsiedztwie zanosi Kamie jedzenie i picie - nielegalnie, okoliczni ludzie nie pomagają…. Teoretycznie można sunię zawieźć do schroniska ale jakie tam ma szanse? Ona jest tak bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem…. jest tak stęskniony kontaktu z człowiekiem, że zamknięcie jej
Kama przebywa w miejscowości Strzemieszyce (koło Dąbrowy Górniczej, Sosnowca). Tel. do Oli, która ją dokarmia i szuka dla niej pomocy 506 099 145.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto mar 06, 2012 9:22 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

piękna
może ją wpisać na dogo gdzieś na jakiś wątek z okolic Sosnowca?

Patmol

Post » Wto mar 06, 2012 16:13 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

Patmol pisze:piękna

Możesz to zrobić? Pliis....

kalewala

Post » Wto mar 06, 2012 18:35 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

Boże... bernardynowaty pies bez ruchu? :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro mar 07, 2012 9:18 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

Georg-inia pisze:Boże... bernardynowaty pies bez ruchu? :(
Właśnie... a bardzo tego ruchu potrzebuje...,

kalewala

Post » Śro mar 07, 2012 9:26 Re: Bo ludzie wyjeżdżają... Karmi w typie owczarka Łódź

annskr pisze:
Patmol pisze:piękna

Możesz to zrobić? Pliis....

poszukam takiego wątku

ale ona jest podobna do bernardyna?
bo ze zdjęcia to wcale nie jest podobna

Patmol

[następna]