cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 03, 2012 20:31 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

kot na rurze ;))))))))))))))))
khekheeem!

Jutro rano mamy w kociarni gości - mam nadzieję, że nie poczuję się tak źle jak dziś rano i będę w stanie się zwlec z łoża.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Sob mar 03, 2012 20:48 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Wiiwii, jak coś, to służę pomocą ;)

Jestem po wieczornym dyżurze, na który zabrałam koleżankę. Jak tylko weszła, z miejsca zakochała się w Jankim :1luvu: On jest CUDOWNY. Został dzisiaj wymiziany za wszystkie czasy na pożegnanie. A koleżankę nawet raz ugryzł :mrgreen:
Co tam jeszcze... Aszka jest bardzo grzeczna przy zakraplaniu oczka :D
Za to Ksawcio, Bercik i Amelia przy grzybie już nie :evil:
Delikatna biegunka w wolierze nadal, ale za to nie ma rzygów na kocyku Aszki, tyle, że nie dojadła karmy z rana.
Mam wiadomość, Bronek idzie do adopcji :piwa: a Majka na tymczas :) (Chcieli zabrać Miszkę, ale się rozmyślili).
Wypuściłam Kenele na noc :wink:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Sob mar 03, 2012 21:00 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

ilka;) pisze:Mam wiadomość, Bronek idzie do adopcji :piwa: a Majka na tymczas :) (Chcieli zabrać Miszkę, ale się rozmyślili).
Wypuściłam Kenele na noc :wink:

Jaka Majka???? 8O
A wogle co to za domki? Bronka, Jankesa i Hathorki?

Dzięki za support, mam nadzieję dać radę jutro, dodatkowa motywacja - spotkanie dawno nie widzianej koleżanki!
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Sob mar 03, 2012 22:31 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Może to o Mićkę chodzi , bo Majki to raczej nie mamy? 8O

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Sob mar 03, 2012 22:57 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

No to Ja już sama nie wiem jak ma na imię. Jutro dokładnie sprawdzę. Ale poinformowano mnie że kotka ma na imie MAJKA, w książeczce również (z tego co kojarzę) figuruje Majka. Nie wiem skąd się wzięło imię Mićka. :roll: Ale coby nie było, mam dość ostatnio dużo na łbie więc mogłam coś pokićkać. :wink:

Domy wybieram osobiście. Bronuś dziś pojechał z DT kici_kluski (Karoliny), gdzie automatycznie zwolniło się miejsce dla nowego tymczasa. Wybranką została właśnie Majka z racji wieku. Niestety nie chce jeść. Musi być w domu, tylko wtedy może przeżyje to traumatyczne wydarzenie na stare lata. :x

I jutro bez zmian Jankes i Hator, i dodatkowo Pani na oględziny jakiegoś kota 8)
MIKUŚ

Post » Nie mar 04, 2012 9:47 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Basiu, jestem pełna podziwu dla Twoich umiejętności adopcyjnych. Masz dobrą rękę, intuicję i kupę szczęścia w adopcjach. Gratulacje :flowerkitty:

A co do Majki - Mićki to na picasie od początku była wpisana jako Mićka :roll:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Nie mar 04, 2012 11:33 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

żeby nie zapeszyc ale adopcje sie krecą aż miło

wiecie Amikowski gdyby tylko mógł toby tworzył. jest zawsze przy mnie jak wyciągam filc, koraliki i inne badzieje:)

Obrazek

Obrazek

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Nie mar 04, 2012 14:38 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Kilka zdjęć z dziś rana:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nowe koty nie jedzą i mają biegunkę. Kenele jedzą, brykają (look zdjęcie) i mają biegunkę. Wolierowe mają częściowo biegunkę.
Aszka nie zjadła śniadania.
Jankes nie rozumiał czemu żegnam się z nim 6 razy, ale pozwolił sobie dziś pogrzebać w uszach.
Ksawery pozwolił w jednym (bardzo brudne), po czym schował się do budki.
Hathor jest kochana. Żal mi serce ściska, kiedy A. zajmuje miejsce przy drzwiach i mówi, że mam ją wziąć ze sobą.

Powodzenia kociom na nowej drodze życia.
A teraz idę na obiad :-)

wiiwii

Post » Nie mar 04, 2012 14:49 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

wiiwii pisze:Nowe koty nie jedzą i mają biegunkę. Kenele jedzą, brykają (look zdjęcie) i mają biegunkę. Wolierowe mają częściowo biegunkę.

Przesrane, jednym słowem :lol:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Nie mar 04, 2012 16:11 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

wiiwii pisze:Obrazek

Zajefajne zdjęcie :lol: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie mar 04, 2012 18:00 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

bubor pisze:
wiiwii pisze:Obrazek

Zajefajne zdjęcie :lol: :wink:

to trzeba widzieć jak się z mopem bawi Ira :-) ona wręcz odżywa przy mopie! niestety zdjęcia nie udało się...
no i niestety zdjęcia tylko z telefonu, jakość nie za dobra

wiiwii

Post » Nie mar 04, 2012 19:53 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

kenele wszystko tak zaczepiaja szczotke tez :P
a teraz mniej zabawnie mlody dalej chory jest lepiej wiec moze kolo srody by poszedl do szkoly ale nie obiecuje...

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie mar 04, 2012 20:58 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

MIKUŚ pisze:No to Ja już sama nie wiem jak ma na imię. Jutro dokładnie sprawdzę. Ale poinformowano mnie że kotka ma na imie MAJKA, w książeczce również (z tego co kojarzę) figuruje Majka. Nie wiem skąd się wzięło imię Mićka. :roll: Ale coby nie było, mam dość ostatnio dużo na łbie więc mogłam coś pokićkać. :wink:

Domy wybieram osobiście. Bronuś dziś pojechał z DT kici_kluski (Karoliny), gdzie automatycznie zwolniło się miejsce dla nowego tymczasa. Wybranką została właśnie Majka z racji wieku. Niestety nie chce jeść. Musi być w domu, tylko wtedy może przeżyje to traumatyczne wydarzenie na stare lata. :x

I jutro bez zmian Jankes i Hator, i dodatkowo Pani na oględziny jakiegoś kota 8)

Imię Maćka podała córka zmarłej pani w mailu z prośbą o umieszczenie kotek w naszej galerii.Być może to ona nie była zorientowana w imionach kotek ,bo jak się dowiedziałam(po spotkaniu pod schroniskiem)mama kotek miała 4 sztuki.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie mar 04, 2012 21:20 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Sprawdziłam kotka ma na imię Maja i właśnie godzinę temu wylądowała na domu tymczasowym u Kici_kluski :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Nie mar 04, 2012 21:23 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

wiiwii pisze:kot na rurze ;))))))))))))))))
khekheeem!

Jutro rano mamy w kociarni gości - mam nadzieję, że nie poczuję się tak źle jak dziś rano i będę w stanie się zwlec z łoża.

Goście bardzo dziękują za przyjęcie :) Kociaki macie wspaniałe :) Mamy nadzieję, że ta odrobinka jedzenia pomoże kociakom. Jankes dostał nowe imię - Puzon :) Jak tylko będziemy mogli podjechać to przyjedziemy i wspomożemy i wygłaskamy, bo jak się dowiedzieliśmy to jest to baaaaardzo potrzebne.

Pozdrawiamy.

lukazon

Od: Czw mar 01, 2012 11:00

[poprzednia][następna]