Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 03, 2012 21:14 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Super, że Dawidek znalazł dom :ok:
A propos rozmieszczenia, czy Madzia jest wolierze?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob mar 03, 2012 21:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Iwona11 pisze:Super, że Dawidek znalazł dom :ok:
A propos rozmieszczenia, czy Madzia jest wolierze?

Oczywiście, że tak :regulamin:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob mar 03, 2012 21:35 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

To świetnie, ze względów leczniczych oraz towarzyskich (nie przepadają za sobą z Józiem). :D Józio z kocicami to nie ma najlepszych relacji, ale za to dogaduje się z maluchami :D A jak tam piesek Marlenko? Jak przeżył wizytę w kociarni?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob mar 03, 2012 21:52 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Iwona11 pisze:To świetnie, ze względów leczniczych oraz towarzyskich (nie przepadają za sobą z Józiem). :D Józio z kocicami to nie ma najlepszych relacji, ale za to dogaduje się z maluchami :D A jak tam piesek Marlenko? Jak przeżył wizytę w kociarni?

Piesek obecnie śpi- tyle wrażeń miał dzisiaj :lol:
Z moimi kotami (jak na razie) dogaduje, się w porządku i mam nadzieję, że tak zostanie :roll:
Jest grzeczny i wesoły, także myślę, że będzie dobrze, oby...

Jutro jak Dorotka będzie na dyżurze to zobaczy jak kociaki dogadują się na zdrowej :1luvu:
Madzia była bardzo stęskniona jak siedziała tam sama, przyda jej się towarzystwo :D
A Józek wcale nie miał ochoty wracać na kwarantanne :wink:
Zobaczymy jak będzie zniesmaczony faktem, że jest z maluchami to go przeniesiemy na kwarantanne gdzie... też są maluchy :wink:

Cookie1706

Post » Sob mar 03, 2012 22:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze: uwaga: Dawidek pojechał do domku Obrazek
Adoptował go chłopak, który jest wolontariuszem w schronie. :D

To niezwykła wiadomość :D mam nadzieję , że Dawidek znajdzie szczęśliwy , kochający dom który nigdy go nie porzuci,powodzenia Dawidku :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob mar 03, 2012 22:27 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob mar 03, 2012 22:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Obrazek
A oto i Lester :mrgreen: mój nowy podopieczny, któremu szukam stałego domku :smokin:

Cookie1706

Post » Sob mar 03, 2012 23:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Za DAWIDKA :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ja go tak kochałam i nawet nie zdążyłam się pożegnać :cry:
Oby ten chłopak dał mu się "ciumkać :ok:

Cookie, fajny Twój podopieczny :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Nie mar 04, 2012 1:48 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

I oto zdjęcia Skarpecia w nowym domku: :1luvu:

Z kolegą Morfeuszem :ok:
Obrazek

Pan na włościach :D
Obrazek

Obrazek

Kumple lub raczej bracia bliźniacy :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Niech będzie szczęśliwy :piwa:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Nie mar 04, 2012 2:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

No kurde troszkę późno :wink: ale człowiek w mej osobie wrócił z sąsiedzkiej imprezy weekendowej :D i lecę z nowymi wieściami :)
Marlenka i Beatka i ja zrobiłyśmy w miarę możliwości w kociarni porządki po naświetalniu lampami :) jak pisała Marlenka na zdrowej w wolierze jest Madzia, na zewnątrz na zdrowej jest Józio, Schronik i Pysiol.
Na kwarantannie w boksach - Kropka, kotka z okiem i Czikitka z wielką rujką :(
na kwarantannie na zewnątrz dwa dzikuski z piwnicy ale dają radę i chyba czas na szukanie im domków.
DAWIDEK POJECHAŁ DZIŚ DO DOMKU - nowy domek to domek chłopaka, Kuby który jest wolontariuszem w naszym schronisku w Sosnowcu - Kuba mieszka z mamą i z tatą na przemian że tak powiem - u taty gdzie jest Dawidek są dwa pieski, u mamy są 3 pieski i 3 koty , mama Kuby pomaga w schronisku w Sosnowcu - na początek zdjęcia i krótkie info o Dawidku, jak się sprawuje w nowym domku, pomijam to że do tej pory pomimo wielu ogłoszeń nie miałam żadnego telegonu o Dawidka, niestety ludzie nie chcą niepełnoprawnego kociaka chociaż Dawidek to chodąca słodycz, jeśli chodzi o dalsze sprawy leczenia Dawidka - ja będę się kontaktowała z tatą Kuby w tej sprawie.
Wieści z domku Dawidka
"Witam w załączniku przesyłam zdjęcia Dawidek czuje sie dobrze ma apetyt i zjadł 1/2 szaszetki mokrego jedzenia podziamał suchego a teraz mnie mlamla tzn. liże ;-)))"
Zdjęcia Dawidka w nowym domku :D
Obrazek

Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie mar 04, 2012 2:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

W przyszłym tygodniu zacznę wdrażać do pomocy w Kociej Chatce moją sąsiadkę Mariolę - też kobitka zapsiona i zakocona 1 pies i 3 kociaki - w tym jednym kociakiem, którego mój Marek znalazł w naszej okolicy chyba ze 4 miesiące temu Mariolka odkarmiła go butlą - a teraz to całkiem fajna kociczka - ale zostanie już u moich sąsiadów na zawsze.
Mariolka jest zmotoryzowana, nie pracuje więc mam nadzieję, że po wprowadzeniu ją w arkana kociarni obsadzi ze dwa dyżurki :D i będzie pomocna w innych sprawach :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie mar 04, 2012 9:18 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

:ok: :ok: za Skarpetka w nowym domku i :ok: :ok: :ok: :ok: za Dawidka u Kuby i jego taty i :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: by nowy tymczas Cookie dobrze się "dopasował" do jej kotów i szybko znalazł dom.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie mar 04, 2012 9:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 05.03.-11.03.2012 r.
05.03. pon. rano brak wie.Teresa
06.03. wt. rano brak wie. brak
07.03. śr. rano brak wie brak
08.03. czw.rano brak wie. brak
09.03. piat rano brak wie. Teresa
10.03. sob. rano Iwonka wie. brak
11.03. niedz. rano Dorotka wie. brak

poniedziałek i środa rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie mar 04, 2012 10:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:DAWIDEK POJECHAŁ DZIŚ DO DOMKU - nowy domek to domek chłopaka, Kuby który jest wolontariuszem w naszym schronisku w Sosnowcu - Kuba mieszka z mamą i z tatą na przemian że tak powiem - u taty gdzie jest Dawidek są dwa pieski, u mamy są 3 pieski i 3 koty , mama Kuby pomaga w schronisku w Sosnowcu - na początek zdjęcia i krótkie info o Dawidku, jak się sprawuje w nowym domku, pomijam to że do tej pory pomimo wielu ogłoszeń nie miałam żadnego telegonu o Dawidka, niestety ludzie nie chcą niepełnoprawnego kociaka chociaż Dawidek to chodąca słodycz, jeśli chodzi o dalsze sprawy leczenia Dawidka - ja będę się kontaktowała z tatą Kuby w tej sprawie.
Wieści z domku Dawidka [[/img][/url]

Tereniu , bardzo dziękuję za znalezienie domu dla Dawidka :1luvu:
Cóż , smutna prawda o adopcjach jest taka , że kotki młode ładne i przede wszystkim zdrowe jakoś bez większych problemów znajdują dom , choćby Rudzik czy Skarpetek - może z miesiąc szukano im domu , albo nawet nie tyle.....? i już są bezpieczne i kochane .
A jak już jakaś choroba, uraz - co gorsza pozostawiająca stały ślad, to właściwie kaplica :( Dlatego jestem taka wdzięczna że zareklamowaliście Dawidka ludziom którzy lubią zwierzęta i pomagają im z potrzeby serca. A przecież Dawidek ma szanse na powrót do pełnej sprawności, jego łapka jest w trakcie leczenia, otrzymał wszelką pomoc medyczną i wcale nie musi w przyszłości kuleć.A jego łagodny charakter jest wyjątkowy i taki pozostanie na zawsze.
Kciuki za kociaki które znalazły domy i :ok: :ok: :ok: potrójne za te, które wciąż czekają na miłość i opiekę ze strony człowieka,specjalne kciuki na cztery łapki za Lesterka u Cookie :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie mar 04, 2012 11:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocia Mama Ewa pisze:Cookie, fajny Twój podopieczny :ok:

gosiakot pisze:specjalne kciuki na cztery łapki za Lesterka u Cookie :ok:

Alienor pisze:by nowy tymczas Cookie dobrze się "dopasował" do jej kotów i szybko znalazł dom.

Wielkie dzięki dziewczyny :1luvu:
Lester spisuje się jak na razie wzorowo (po za jednym siknięciem w domu i początkowym powarkiwaniem na kociaki- teraz jest już w porządku) mama nadzieję, że tak już zostanie. Moje kochane kociaki przyjęły go z otwartymi łapami :lol: Troszkę nieufna jest jeszcze Pani Tiszka, moja kotka ale myślę, że bedzie dobrze...o nią właśnie najbardziej się bałam. Zobaczymy jak to się dalej potoczy no i jak Lester zniesie samotny pobyt w domu lub ze mną w pracy...kciuki jak najbardziej potrzebne :D

Bardzo się ciesze, że Dawidek odnalazł się w nowy otoczeniu :dance: trochę się martwiłyśmy jak to z nim będzie...
No i Skarpetek jak widać również zadowolony :wink: oby tak dalej!

Cookie1706

[poprzednia][następna]