Szczytno. Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 02, 2012 19:06 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

po_prostu_kaska pisze:
horacy 7 pisze:Dziewczyny przepraszam ale dzisiaj sądny dzień praca,koty,pies znaleziony w rowie konający,wizyta u lekarza ze sobą i dopiero dotarłam.Rudy jakos sobie radzi tylko czuć kotem w domu niestety.Martwi mnie to nie wiem czy to tylko to ,ze nie kastrowany czy coś się dzieje.Brzuch nieco mniejszy lecz przy tej ilosci kotów nie wiem czy sikał,mam nadzieję ,że tak.Je ładnie i wszystko co podam.W łazience bardzo cierpiał wiec go wypusciłam i chodzi po mieszkaniu ,Lord juz się uspokoił i nie widzę nowych ataków.Mam wrażenie ,ze on nie dowierza widząc tyle kotów i psów które obok siebie przechodzą i nic sie nie dzieje.Delikatnie nadstawia się do głasków ,jest bardzo spokojny i grzeczny.Dzisiaj w pracy koleżanka zadzwoniła z informacją ,mże jeden z pracownikólw widział w rowie leżącego od 3 dni psa.Pies ranny,wyniszczon,najprawdopodobniej slepy.Zadzwoniłam po koleżankę wolontariuszke od piesków i razwem po pracy pojechałyśmy szukać tej biedy w rowie.Znalazłyśmy psa starego ,rannego w strasznym stanie.Zawiozłyśmy do schroniska do kuchni,pracownice dały mu jeśc i teraz szukamy jakiejs opcji jak mu pomóc i czy mozna mu jeszcze pomóc.Mam fotki później wstawię.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Piesek biega już za TM.Żegnaj staruszku opuszczony przez najbliższych.Wybacz nam ludziom. :cry: Przykro mi też z powodu śmierci koteczków których nie poznałam a odeszły.[*]
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt mar 02, 2012 19:08 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Biedna psina :(

O rasie ludzkiej kolejny raz nie będę pisać :evil:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pt mar 02, 2012 19:21 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Jutro Brylant jedzie na wizytę kontrolną do wetki w Olsztynie,moze jeszcze kogoś wezmę na przegląd .Rudy po kastracji dochodzi do siebie lecz siedzi dużo pod łóżkiem ,strasznie miaukoli.Unika ludzi,potrzebuje pilnie mniej zakoconego dt niż mój.

horacy 7

Post » Pt mar 02, 2012 19:22 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Widzę, że u Ciebie nie ma dnia bez pomocy kociastym :)
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt mar 02, 2012 19:30 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

ksb pisze:Widzę, że u Ciebie nie ma dnia bez pomocy kociastym :)

Poprzedni weekend był jedynym od bardzo dawna gdy nie jechałam do weta do Olsztyna.Próbowałam odpocząć.Niestety to działanie przy którym nie ma wytchnienia czasem człowiek pomarzy wyadoptuję te ostatnie dwa i odpocznę lecz są następne znalezione umierające,kocieta w schronisku itp.Nie da się.Jak nie koty to psy,teraz koleżanka która dużo robi na psach odpadnie na jakiś czas to dopiero będzie horror.

horacy 7

Post » Pt mar 02, 2012 19:32 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

smutno, psinka odeszła :cry: niech mu będzie lepiej tam gdzie jest teraz
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt mar 02, 2012 21:21 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Z lepszych wiadomości jutro wizyta u weta ale w poniedzialek wizyta u fryzjera ze Stellą i Lordem.Ciekawa jestem czy Lord da sobie wyczesać portki i brzuch. :wink:

horacy 7

Post » Pt mar 02, 2012 21:25 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Piesku [*]
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob mar 03, 2012 15:34 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Jesteśmy po wizycie był Brylant i Tuptuś z Atomkiem bo nie podobały mi sie ich uszy.Brylant znów ładnie przybrał na wadze z 2,7 kg teraz ma już 4,3kg czyli coraz większy chłopiec z niego.Wszołów ubyło walczymy z resztą towarzystwa która jeszcze jest.Otrzymał convenię na kolejne 2 tygodnie,p/zapalny,miał czyszczone uszy i nadal dicortineff zakraplamy,nadal też podajemy furagin.Na języku nadżerek mniej lecz jedna jest ,otrzymał na to żel i wit. poprawiające kondycję ogólna i sierści.Jest lepiej ,następna kontrola za 2 tygodnie.Po powrocie była kąpiel w szamponie leczniczym i wrócił do piwnicy niestety.Tuptuś i Atomek zrobiły furorę w lecznicy ,pani doktor ich nie poznała mieli wyczyszczone uszy i mają orydermyl bo albo jest stan zapalny ,może troche swierzbu lecz w mikroskopie nie było widać.Całe towarzystwo ma zakupione tabletki na robale bo rudy ma robaki,reszta otrzyma profilaktycznie.Atomek w domu odważny w lecznicy wtulał sie w transporter lub wisiał mi na szyi jak kołnierz,głuchy Tuptuś zas skakał po stoliku,biurku był w zlewie,nie bał sie nowych odgłosów bo ich nie słyszał.Obydwa są cudowne,był kolejny telefon w ich sprawie z Olsztyna czy się odezwą jeszcze bo powiedziałam o wizycie,umowie,balkonie.

horacy 7

Post » Sob mar 03, 2012 16:00 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Nadal pilnie dt potrzebuje whiskas z siostrą wkrótce trafią do schroniska ,to samo rudy który jest u mnie,nie może się odnaleźć w zakoconym domu i siedzi pod łóżkiem.

horacy 7

Post » Sob mar 03, 2012 16:03 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Basiu, a może pakiet ogłoszeń dla whiskasków wykupię u Cat Angel?
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob mar 03, 2012 16:13 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

ksb pisze:Basiu, a może pakiet ogłoszeń dla whiskasków wykupię u Cat Angel?

Byłoby super tylko ja niewiele wiem o ich charakterach.Koty piękne spokojne ,po sterylizacji nie wiem czy odrobaczone,nie szczepione.Kurcze sama nie wiem prosze doradźcie.

horacy 7

Post » Sob mar 03, 2012 16:16 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Może Kasia coś doradzi?

Wydajke mi się, że przecież można w ogłoszeniu napisać to, co wiesz - całą prawdę.
A może znajdzie się ktoś, kto podejmie ryzyko?
Przecież często ludzie zgarniają koty wprost z ulicy.....
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob mar 03, 2012 16:22 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Myślę ,że warto spróbować tylko nie wiem jak to rozegrać ja do tej kobiety nawet nr.telefonu nie mam ale zdobędę i ogłoszenia chyba na mnie,czy na tę babkę u której mieszkają na podwórku.Dzisiaj zadzwoniła do koleżanki która pilotuje tę sprawę ,ze kierownictwo schroniska powiedziało jej ,że w schronisku nie ma wirusów.Obawiam sie wiec bardzo o te koty.Nie wiem co koteczka ma z łapką ,jest jakby krótsza.

horacy 7

Post » Sob mar 03, 2012 16:37 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Uważam,ze warto napisac ogłoszenie.Wszystko zgodnie z prawdą. Tylko nie rozpisywać się za nad to. To,ze ładne,wykastrowane, przywkłe do podwórka i najważniejsze,że umra jak im się nie pomoże.Oczywiście o pani też.Basiu, nie jest ważne że szczepione. Niech idą w eter.

Strasznie źle myśleć,że nie da rady ich gdzie upchać.Schron, to kazdy wie co będzie dalej.Szybkie zniknięcie mrozów obudzi znów choroby w tym niestety pp.

Piesinko [*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]