- podobno kot działkowy /?/

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
-Buffy- pisze:Boo pisze:A ja mam wieści o Jodełce. Najprawdopodobniej nie jest już młodą kotką. Choć może być i tak, że wiodła ciężkie życie. Nie ma w ogóle przednich, tych drobnych, ząbków. Ładnie je, ładnie kuwetkuje. Nie wiem gdzie była przetrzymywana, skoro załatwiając się perfekcyjnie do kuwety przesiąknięta była moczem mając od niego podrażnioną skóręEwidentnie jest kotem domowym. Jodełka była w już dość zaawansowanej ciąży
Być może dlatego straciła dom. Łyse łapki pokryte strupami to faktycznie odmrożenia. Ponieważ skóra w tych miejscach jest sucha i czysta a strupy ładnie się goją, postanowiono nie ruszać tych miejsc i tylko obserwować czy kotka dojdzie do siebie sama. Ale patrząc na te rozległe, przekrwione wyłysienia na skórze, na ilość i wielkość strupów, nie chcę nawet myśleć ile Jodełka się nacierpiała, z jakim bólem zmagała się w czasie tych ostatnich mrozów...
Faktycznie trudno powiedzieć, ile Jodełka ma lat.
Oceniana jest na 8.
Choć z drugiej strony, nie wiemy, gdzie żyła i jakie to życie miała, bo do nas trafiła w stanie skrajnego wyczerpania.
Dzisiaj, już jest po sterylce i chyba dość ciężko to znosi, bo nawet trudno było jej się przemieścić z miejsca na miejsce. Strasznie biednie wygląda i pewnie tak samo się czuje.
Nie chciałam nawet za bardzo robić jej zdjęć, bo widziałam, jak bardzo się boi.
Miałam wrażenie, że nawet delikatne głasknięcia sprawiają jej ból.
Mamy nadzieję, że Jodełka dojdzie do siebie po tragicznych przejściach i znajdzie wspaniały, prawdziwy Dom, w którym nie spotka jej już żadna krzywda.
Jodełka
Prosimy o wielkie kciuki dla Koteńki!
-Buffy- pisze:Wyjątkowa "złocista" Kalla
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 284 gości