Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 01, 2012 16:20 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

jopop pisze:słuchajcie, jest odkrycie sezonu, przynajmniej dla mnie. jak ktoś wcześniej wiedział i nie powiedział to drań jest :twisted:

viewtopic.php?f=27&t=139566

Przy pomocy tych oto narzędzi tortur przed chwilą z Afron1 oporządziłyśmy prawie całe moje stado, łącznie z półdzikimi potworami. Ze zrozumiałych względów nie nadaje się do podawania tabletek - ale obcinanie pazurów, czyszczenie uszu, zastrzyki i różne inne zabiegi w pozapaszczowych częściach kota są stanowczo łatwiejsze i bezpieczniejsze!

Generalnie jeśli ktoś nie ma naprawdę sporego kocura - to raczej polecam małe. Przy dużych kocurach (np. Hilton) z szeroką mordą - musi być średni.

Na kociaki to trochę przyduże jest. Idę negocjować wyprodukowanie mniejszych :twisted:

jeden duży "Pelikan" dla Shreka poproszę ..

Na dole dla koteckóf bym dołożył takie maciupkie 10 centymetrowe troczki. Coby zawiązać pod pyszczkami naszymi kochanymi... tak naokoło....
Ale się nie upieram. to był tylko pomysł racjonalizatorski. a zdjecia na wątku z produkcji są zajefajne. tak inteligentnych mordek kocich dawno ze Shrekusiem nie widzieliśmy.

jest radość. jest radość..

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Czw mar 01, 2012 17:28 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Demolka na razie nieźle - tzn. nie jest gorzej niż wczoraj (poza takim małym szczegółem, że już na mnie w ogóle nie syczy od dzisiejszego świtu :roll: i już można ją obsługiwać bez skórzanych rękawiczek), czyli że chyba tragicznie nie jest.

Nie rzyga, ale biegunkuje nadal, acz chyba już mniej niż wczoraj.

Kocurki dobrze. Tylko któryś (raczej Łapek) zrobił luźniejszą kupę, co mu się raczej nie zdarzało (prócz tego tuż po przyjeździe). Mam nadzieję że to nic strasznego.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw mar 01, 2012 17:31 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... e=1&ref=nf

jaki jeżozwierz :mrgreen: :ryk:

okrągła taka jest :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw mar 01, 2012 19:03 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

no ja jestem przekonana, że ona więcej od Soci waży :roll:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw mar 01, 2012 19:38 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

"bardzo kocham ludzi" ;)

Obrazek

klauduska

Post » Czw mar 01, 2012 19:52 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Jasio sam do mnie podchodzi i pakuje się pod ręce i mruczy :mrgreen:
Samo mu się tak zrobiło, bo co najmniej od wtorku mu prawie nie poświęcam czasu :roll:

Demolka raczej bez zmian, aczkolwiek ona strasznie zmęczona jest, trochę przysypia.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw mar 01, 2012 22:03 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Aneta weź mu jakąś lepszą fotę walnij, bo ta, co dałaś strasznie ciemna, to dam na fb.

ja mam załamanie z Lalą [nazwałam tak dzikuskę]. czuje sie już dobrze [chociaż sika tyłkiem nadal kilka razy dziennie], wcina normalnie bez problemów. ale robi mega awantury przy wyjmowaniu i na rękach :roll: :roll:
właśnie mnie pogryzła :evil: :evil: :evil: :evil:
opatuliłam ją w koc, to nie chce go puścić jak się zębami wcięła w niego. jezu dobrze, że to nie moja ręka :roll: :roll:
jakieś propozycje?!

klauduska

Post » Czw mar 01, 2012 22:19 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

klauduska pisze:Aneta weź mu jakąś lepszą fotę walnij, bo ta, co dałaś strasznie ciemna, to dam na fb.

On na razie nie będzie ogłaszany.
Musi się najpierw wyjaśnić sprawa pp.
Potem będę myśleć.

Łapek jest świetny :lol: Zasypia brzuchem do góry, w połowie będąc "wypadniętym" z transportera (tą częścią z głową ;) ), bo się nie mieści. Albo ugniata ze szczęścia Jasia łapkami. Myją się. Strasznie kochany jest. Mruży do mnie oczy. Ciekawe czy się oswoi jednak :roll: (jak widzi, że Jaś do mnie podchodzi i mruczy to on sam jakoś tak mniej się boi). I miauczy takim cienkim głosikiem, ten Łapek. Jak dziewczynka ;) Pewnie to przez kastrację :twisted: :lol:

edit o 23:00:
Demolka jednak ciut gorzej się czuje :( w ogóle już się nie wyrywa, kiedy ją dotykam. Chyba jej wszystko jedno. Gorzej jej się utrzymać w ogóle na nogach - nawet jak zmieniam jej podkład, to jak ją przesuwam, to się przewraca. Wczoraj było trochę lepiej.
Temp. 38,3 - mierzyłam przed chwilą.
Właśnie podłączyłam kroplówkę.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw mar 01, 2012 23:58 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

kciuki za Demolkę. Póki trzyma temperaturę - nie jest dramatycznie. gdyby spadła - koniecznie dogrzewaj...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt mar 02, 2012 10:29 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Demolka trochę słabsza, na szczęście nadal trzyma temperaturę. Proszę trzymać za nią kciuki.

Klaudia - ta mała Ci nadal sra? to nie karm jej :roll: przy biegunce pierwsza rzecz to dobra głodówki... (u ludzi też :twisted: )

Ja jestem dziś w kategorii sprawni inaczej, po wczorajszej walce ze Wściekłą. Dziabnęła mnie cholera w staw, palec generalnie wygląda dość makabrycznie :roll: a to taki miły kotek jest...
Obrazek

jopop

Post » Pt mar 02, 2012 10:32 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

robi już ładną kupę

klauduska

Post » Pt mar 02, 2012 10:38 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

jopop pisze:Demolka trochę słabsza, na szczęście nadal trzyma temperaturę. Proszę trzymać za nią kciuki.

Klaudia - ta mała Ci nadal sra? to nie karm jej :roll: przy biegunce pierwsza rzecz to dobra głodówki... (u ludzi też :twisted: )

Ja jestem dziś w kategorii sprawni inaczej, po wczorajszej walce ze Wściekłą. Dziabnęła mnie cholera w staw, palec generalnie wygląda dość makabrycznie :roll: a to taki miły kotek jest...

Nie założyłaś jej kagańca? :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt mar 02, 2012 10:39 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Za koty, palce..... i resztę też :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt mar 02, 2012 10:45 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

próbowałam :twisted: ale była szybsza :twisted:

no to specyficzne zwierzę jest :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Pt mar 02, 2012 11:10 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Uwaga. Potrzebny ktoś do złapania kotki w okolicach Grochowskiej. karmi się ją między 7 a 7.30 rano i wtedy trzeba być (więc pewnie jakiś weekend). Pani która poprosiła o pomoc ma dla niej zaklepane miejsce w Koterii, trzeba więc tylko złapać kotkę i odstawić ją tam.

Kto chętny?
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]