wspólne życie - proszę o zamknięcie wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 29, 2012 20:59 Re: .....

alab108 pisze:A moja je tylko suchą karmę i co mam zrobić, to też podobno niedobrze :(

Nasz wet też trzyma swoją Maryśkę tylko na suchym. Panienka jest zdrowa i dorodna. No, może trochę za dorodna :mrgreen:

Póki nie miałam internetu Kitłaś jadł kitekata i whiskasa - było reklamowane, więc wydawało mi się dobre. Potem zaczęłam się uświadamiać i czytać składy na opakowaniach. Przerzuciłam się więc na mięso.
Mała Czarna całe życie był nas mięsku, aż ostatnio mimo dobrych wyników zaczęła stroić fochy.
Próbowałam mieszać mięso z szaszetką, ale Czarna wyjada wszystko oprócz mięcha :evil:
Na razie niech, byle jadła.
Ja preferuję jedzenie naturalne, w stylu BARFa (chociaż według mnie oni też przesadzają), ale jak mi kot przez dwa dni nic nie je, to podam i kitekata.
Ilu kociarzy, tyle przepisów na zdrowe żywienie. I pewnie każdy ma rację. I tak nasze koty odżywiają się zdrowiej od nas :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro lut 29, 2012 23:16 Re: .....

To fakt- głupi przykład tylko: ja czasem zjem choćby zupkę chińską (i kilka innych świństw), ale swojemu kotu marketowej karmy i naszych resztek ze stołu w życiu nie dam bo "to szkodzi" :mrgreen:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Śro lut 29, 2012 23:56 Re: .....

juana pisze:swojemu kotu marketowej karmy i naszych resztek ze stołu w życiu nie dam bo "to szkodzi" :mrgreen:

Juana - nigdy nie mów nigdy.

Mario, to , że Mała Czarna postanowiła sobie menu urozmaicić to nic strasznego, do tej pory jadła zdrowo, to niech teraz je trochę dla przyjemności :ryk: :ryk: :ryk:
A tak serio - niech je co chce , byle jadła i była szczęśliwa . :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw mar 01, 2012 6:18 Re: .....

każdemu należy się odrobina przyjemności - u mnie ostatnio była promocja na shebe- wysłupłałam grosiki a Lilka wzgardziła totalnie :D :D
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw mar 01, 2012 7:14 Re: .....

izka53 pisze:
juana pisze:swojemu kotu marketowej karmy i naszych resztek ze stołu w życiu nie dam bo "to szkodzi" :mrgreen:

Juana - nigdy nie mów nigdy.

Mario, to , że Mała Czarna postanowiła sobie menu urozmaicić to nic strasznego, do tej pory jadła zdrowo, to niech teraz je trochę dla przyjemności :ryk: :ryk: :ryk:
A tak serio - niech je co chce , byle jadła i była szczęśliwa . :ok:

Ale mi chodzi o samo moje podejście- ja mogę -on nie. Ale nie wiem co kiedyś będzie.

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Czw mar 01, 2012 20:54 Re: wspólne życie - pierwsze urodziny

1 marca przyjęliśmy jako symboliczne urodziny Myszola, Jaśka i Chłopania. Tudzież reszty z dwóch stadek, które trafiły do nas w zeszłym roku. Serdecznie wspominamy dzisiaj Behemocika, Kropka, bliźniaka Jaśka i resztę czarnej ferajny :1luvu:

Jasiek i Myszol dostali z okazji urodzin wołowinkę, którą bardzo serdecznie olali. Za co jest im wdzięczna Cocunia :mrgreen:

Chłopaniu w prezencie został pozbawiony klejnotów rodowych i właśnie się wybudza z narkozy.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw mar 01, 2012 20:56 Re: wspólne życie - pierwsze urodziny

W takim razie świętujemy :piwa: !
A solenizantom 100 lat zdrowego długiego życia życzy ciotka vip0 :D !
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw mar 01, 2012 20:57 Re: wspólne życie - pierwsze urodziny

kamari pisze:Chłopaniu w prezencie został pozbawiony klejnotów rodowych i właśnie się wybudza z narkozy.

W prezencie to się daje, nie zabiera :twisted:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 01, 2012 21:02 Re: wspólne życie - pierwsze urodziny

Bazyliszkowa pisze:
kamari pisze:Chłopaniu w prezencie został pozbawiony klejnotów rodowych i właśnie się wybudza z narkozy.

:ryk: to samo mi się pomyslało że Kamari to zdolna jest - :!: na urodzinki to się daje prezenty a nie zabiera i to na stałe :ryk: .

A dla całej rodzinki super wrażeń urodzinowych :ok: :1luvu: i kolejnych nastu lat w zdrowiu
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw mar 01, 2012 21:03 Re: wspólne życie - pierwsze urodziny

Bazyliszkowa pisze:

No właśnie... i to w dodatku klejnoty... :roll:
A tak bardziej poważnie to życzę długich latek szczęśliwego życia i dużo zdrówka dla ich Opiekunki :piwa: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw mar 01, 2012 21:07 Re: wspólne życie - pierwsze urodziny

To taki prezent na opak :ryk:
Wszystkiego najlepszego wszystkim jubilatom :wink: i ich Dużej. Oni niech mają siłę i zdrowie rozrabiać a ona niech ma siłę i zdrowie ich rozpieszczać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw mar 01, 2012 21:10 Re: wspólne życie - pierwsze urodziny

moje chłopaki stracili w ubiegłym roku, prezent na... Walentynki :lol:
Myszolku kochany...zdrowia i samych dobrych dni :1luvu: :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 Pchełka 02.11.2025 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw mar 01, 2012 21:11 Re: wspólne życie - pierwsze urodziny

Ojej no.... :oops: tak niechcąco bardzo wyszło :roll:
Ale za to jutro Chłopaniu dostanie ... jeszcze nie wiem, ale coś bardzo smakowitego.
Wybudza się ładnie, mimo dwóch dawek usypiacza (to wielki i silny chłop, nie chciał usnąć po jednej dawce).
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw mar 01, 2012 21:12 Re: wspólne życie - pierwsze urodziny

Wszystkiego najlepszego jubilatom :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw mar 01, 2012 21:28 Re: wspólne życie - pierwsze urodziny

Mężulo na szczęście zgrał na komputer w pracy wszystkie zdjęcia. Nie miałam kiedy ich wrzucić na serwer, więc nie mam jak zrobić dzisiaj ilustrowanych wspominków. Ale mogę powspominać słownie.
Najpierw pojawiły się 4 kolorowe i czarny Behemocik, znalezione z mamą pod krzaczkiem, potem trzy czarne maluchy bez opieki.
Jasiu miał nie widzieć, Myszol kilka razy przyprawił mnie o zawał, a czarne...mi się mylą :oops:
Myszol karmiony butlą wyrósł na grubaska, ale pozostał wielkim Casanovą. Jasiu może nie widzi idealnie, ale za to wszystko co trzeba :D i jest przepiękny :1luvu:
To był długi rok, ale było warto powalczyć o kurduple. Fajnie popatrzeć na te mordki. I fajnie dostawać od nich buziaki :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]