Szczytno. Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro lut 29, 2012 22:49 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

horacy 7 pisze:Dziewczyny przepraszam ale dzisiaj sądny dzień praca,koty,pies znaleziony w rowie konający,wizyta u lekarza ze sobą i dopiero dotarłam.Rudy jakos sobie radzi tylko czuć kotem w domu niestety.Martwi mnie to nie wiem czy to tylko to ,ze nie kastrowany czy coś się dzieje.Brzuch nieco mniejszy lecz przy tej ilosci kotów nie wiem czy sikał,mam nadzieję ,że tak.Je ładnie i wszystko co podam.W łazience bardzo cierpiał wiec go wypusciłam i chodzi po mieszkaniu ,Lord juz się uspokoił i nie widzę nowych ataków.Mam wrażenie ,ze on nie dowierza widząc tyle kotów i psów które obok siebie przechodzą i nic sie nie dzieje.Delikatnie nadstawia się do głasków ,jest bardzo spokojny i grzeczny.Dzisiaj w pracy koleżanka zadzwoniła z informacją ,mże jeden z pracownikólw widział w rowie leżącego od 3 dni psa.Pies ranny,wyniszczon,najprawdopodobniej slepy.Zadzwoniłam po koleżankę wolontariuszke od piesków i razwem po pracy pojechałyśmy szukać tej biedy w rowie.Znalazłyśmy psa starego ,rannego w strasznym stanie.Zawiozłyśmy do schroniska do kuchni,pracownice dały mu jeśc i teraz szukamy jakiejs opcji jak mu pomóc i czy mozna mu jeszcze pomóc.Mam fotki później wstawię.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Śro lut 29, 2012 22:50 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

oraz

Obrazek Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Śro lut 29, 2012 22:56 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Na zdkjęciach nie widać lecz pies jest strasznie chudy tylko futro sterczy i tego nie widać.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw mar 01, 2012 0:57 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

biedak :cry:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw mar 01, 2012 10:22 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Mało spałam... bo nie mam czasu...
ale śnił mi się rudy kotek... :(
a to Mućka na mnie weszła.
:oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw mar 01, 2012 12:02 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Mamy wyjca w domu,Rudy miaukoli jak niemowlę ,wzywa koteczki .Znaczy chałupe więc zapach,dzisiaj pilnie wet by ciachać bo w mieszkaniu ..... :mrgreen: Musimy przeżyć takiego pryskacza to ja jeszcze nie miałam ,może to było powodem wyrzucenia bo po co kastrować.Bielinki śnieżynki boskie,są jak szarańcza wszędobylskie tam gdzie ja tam one,łóżko,szafa,stół itp.Lord juz sie trochę uspokoił ,hormony nowego przeważyły. :mrgreen: :mrgreen:

horacy 7

Post » Czw mar 01, 2012 16:43 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Nie można powiedzieć żeby spokój był...
Dużo kotów, wrzasku i zapachów niestety :oops:

A domków nie ma :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw mar 01, 2012 17:07 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

U mnie też jedzie samcem, mam wykastrowanego dziś kocura. Fiołkami to to na pewno nie pachnie
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Czw mar 01, 2012 17:35 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

I pomyśleć, że niektórzy upierają się i nie kastrują.....
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw mar 01, 2012 18:25 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

ksb pisze:I pomyśleć, że niektórzy upierają się i nie kastrują.....

... i wyrzucają, jak im śmierdzi.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw mar 01, 2012 18:26 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

horacy 7 pisze:Miasto jakoś stara się stosować do ustawy o ochronie zwierząt,gminy w wiekszości niestety nie a osoby które w gminach sie zajmuja bezdomnością są wręcz specjalistami od tego by człowiek więcej nie próbował zobaczyć porzuconego psa.Walki są od lat o kasę bo gminy nie chcą płacioć za psy ze swojego terenu,teraz podobno chca założyć własne schronisko i wiem z góry ,że będzie to jakaś mordownia prywatna.Nie dziwie sie władzom miasta ,że chcą by gminy partycypowały w kosztach.

"jakoś" to odpowiednie określenie. Byle nikt się nie przyczepił, tak się właśnie starają :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw mar 01, 2012 19:14 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Rudy po kastracji jeszcze oszołomiony.Reszta dobrze szaleją,ja padam na twarz ,bo dopiero dotarłam i zaczęłam mieszać w garnkach.Zwierzaki nakarmione.

horacy 7

Post » Czw mar 01, 2012 19:51 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

hej, na dogomanii znalazlam taki anons:

Zaadoptuję 2 koty
Przyjmę do adopcji dwa, najlepiej znające się już, koty do gospodarstwa agroturystycznego we wsi Olszewo, 9 km od Olecka na Mazurach. Niestety nie mam obecnie czasu żeby jechać po koty dalej niż do Olecka. Najlepiej gdyby jakaś Forumowiczka przywiozła koty do mojego gospodarstwa i przy okazji zobaczyła w jakich warunkach będą mieszkać. Można też wynająć u mnie pokój i pobyć jeszcze jakiś czas z kotami aby zmniejszyć traumę związaną z rozstaniem.
tel: 602 898 591

http://www.dogomania.pl/threads/223935- ... %99-2-koty

moze sie uda dla ktoregos z waszych?? :ok:

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Pt mar 02, 2012 8:35 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

jotpeg pisze:hej, na dogomanii znalazlam taki anons:

Zaadoptuję 2 koty
Przyjmę do adopcji dwa, najlepiej znające się już, koty do gospodarstwa agroturystycznego we wsi Olszewo, 9 km od Olecka na Mazurach. Niestety nie mam obecnie czasu żeby jechać po koty dalej niż do Olecka. Najlepiej gdyby jakaś Forumowiczka przywiozła koty do mojego gospodarstwa i przy okazji zobaczyła w jakich warunkach będą mieszkać. Można też wynająć u mnie pokój i pobyć jeszcze jakiś czas z kotami aby zmniejszyć traumę związaną z rozstaniem.
tel: 602 898 591

http://www.dogomania.pl/threads/223935- ... %99-2-koty

moze sie uda dla ktoregos z waszych?? :ok:

Potrzeba nieco więcęj wiadomosci o domku,zresztą ode mnie to około 200km więc domek musiałby być sprawdzony wcześniej.Czy to dom wychodzący ,pewnie tak?Jakie koty dorosłe,maluchy?

horacy 7

Post » Pt mar 02, 2012 8:38 Re: Tymczasy u horacy 7. Rudy pilnie DT. Długowłosy DS.

Nowy rudy ju ż po kastracji,nadal miaukoli przeraźliwie.Trudno mu się odnaleźć w takim stadzie ,dzisiaj nawet Tuptuś na niego warczał i najeżył się jak wiewiórka.Poza tym dobrze,Brylant pięknieje ,pozostałe piękne są. :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt mar 02, 2012 19:23 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz

horacy 7

[poprzednia][następna]