Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Betbet pisze:Dostałam właśnie telefon od załamanej babeczki. Od 20 lat dokarmia koty na terenie AWFu w Gdańksu, jak trzeba to leczy, ma u siebie ich chyba z 6 czy 7 przygarniętych do domu. Reszta w miarę możliwości sterylizowana, budki stały. Tam sporo osób te koty dokarmia.
AWF podjął decyzję o usunięciu budek ze swojego terenu. Pani pytała mnie, czy wie gdzie można szukać wstawiennictwa, żeby tych budek nie usuwać. Tych kotów jets ogólnie na całym terenie chyba sporo. Ja kiedyś tam mieszkałam, to mijałam je przez płot.
Nawet nie wiem co jej poradzić, gdzie powinna się zgłosić?
Betbet pisze:Dzieki Marlon. Gdzieś wieść musiała pójść, bo tamte kociary nie są nawiedzone raczej. Kiedyś likwidowali z pobliskiego parkingu i faktycznie, budki usunęli. Spytam jeszcze Panią skąd ma te wiadomości, zadzwonię do niej wieczorem.
mpacz78 pisze:RatMaga, niestety nie miałam kiedy dziś podjechać pod żabkę na Witominie, mimo, ze od 8.00 jestem w samochodzie, ale za dużo spraw niespodziewanie wyszło, może jutro rano mi się uda a na pewno w sobotę, wiem biedny kot, ale niestety czasem nie mogę rzucić wszystkiego i nawalić w pracy...
Gdyby ktoś potrzebował styropian na kocie domki - to w Leroy Merlin w Rumi są takie styropianowe odpady, pojedyncze płyty, niektóre pouszkadzane, różne grubości, można to kupić po bardzo promocyjnej cenie, ja dziś wzięłam tak objętościowo z 1,5m3 i zapłaciłam 15zł, jest tam tego jeszcze sporo. A może nawet gdyby zagadać z kierownikiem to daliby za darmo, ale dziś nie miałam tam z kim pogadać.
aga marczak pisze:Zgarnełam dzisiaj na sterylkę niespełna roczną kotkę,która żyła w warsztacie samochodowym na Dolnej Orunii Kotka jest miziastą,długowłosą pingwinką.Nie została wysterylizowana,ponieważ w lecznicy odkryłyśmy rany na skórze,prawdopodobnie po oparzeniu.Kotka jest niedożywiona,ma przerzedzoną sierść,ma pchły.Panowie z warsztatu czekają na kota Co mam robić?
aga marczak pisze:Zgarnełam dzisiaj na sterylkę niespełna roczną kotkę,która żyła w warsztacie samochodowym na Dolnej Orunii Kotka jest miziastą,długowłosą pingwinką.Nie została wysterylizowana,ponieważ w lecznicy odkryłyśmy rany na skórze,prawdopodobnie po oparzeniu.Kotka jest niedożywiona,ma przerzedzoną sierść,ma pchły.Panowie z warsztatu czekają na kota Co mam robić?
maria_kania pisze:do sprawdzenia:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 34715.html
Gatunek: kot
dane kontaktowe:
Ola
E-mail: oooo@ooo.pl
Miasto: Przyjaźń- Gdańsk
Tel./fax: 724148024
Przyjmę najlepiej dwie kotki chciałabym , żeby były prosto od matki czyli miały 6-8 tygodni , ponieważ mam pieska i chciałabym żeby sie do niego przyzwyczaiły byłabym bardzo wdzieczna gdyby ktoś mi ofiarował takie małe kotki
numer ogłoszenia: 4734715
ogłoszenie wprowadzono: 2012-03-01 09:29:34
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 4
RatMaga pisze:Jasne zrozumiałe, że każdy ma życie prywatne czy sprawy zawodowe - zresztą ja przecież go sama nie mogłam wziąć więc jakie miałabym w ogóle prawo mieć jakiekolwiek pretensje?
Gdyby kot się odnalazł i mógłby go ktoś wziąć na DT mogę kupić worek jakiejś przyzwoitszej karmy i trochę puszek - sama mam skromne możliwości, ale ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 113 gości