Żegnaj maleńka Norisiu [*] :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 29, 2012 11:38 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

donoszę, że wujek Nocek się odobraził i właśnie chodzi za Dzieckiem, usiłuje ją obwąchać, ale nie nadąża z nosem, bo Dziecko za szybkie jest :mrgreen: , i pilnuje, czy czasem GOŚĆ szaf nie wyniesie :ryk:
(serio - ma minę ciecia na stanowisku ;>)
KotkaWodna

Post » Śro lut 29, 2012 12:03 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

Haha :) Brakuje zdjec :oops: buuuuuuuuuuuu
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Śro lut 29, 2012 12:21 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

zrobię i wkleję - słowo skauta. Tylko później, jak upoluję tę małą pchłę w obiektyw :mrgreen:
KotkaWodna

Post » Śro lut 29, 2012 17:46 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

raport popołudniowy. Wróciłam po kilkugodzinnej nieobecności - Dziecko zostało w dużym pokoju, z kuwetką, posłaniem iście luksusowym, kilkoma miseczkami z paszą do wyboru, wodą, stertą zabawek.....
.....
po powrocie - stan Dziecków Tymczasowych: sztuk jedno, zaspane :mrgreen:
Otworzyłam pokój i Dziecko natychmiast wylazło z ogonem na baczność, gotowe do buziaków i karesów.
Uwaga: aktualnie po domu przemieszcza się dwukot czarno-biało-szary. Detale zlewają się w jedno od pędu.
Dwukot składa się..
...oczywiście z Dziecka Tymczasowego (nazywanego roboczo Zulejką :oops: ... ja wiem, że ona ma mieć inaczej na imię, ale "Izunia" mi nie przechodzi przez gardło, od razu widzę tę wydrę w miniówie, "izunię-kotunię", brr...) oraz z Nocnika, który jeszcze ani razu do tej pory nie zdążył Dziecka obwąchać.
Mimo, że teraz to akurat Dziecko goni Nocka Obrazek
KotkaWodna

Post » Śro lut 29, 2012 17:50 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

pe.es.
Dziecko poszło jeść - Nocnik pilnuje spod stołu, czy Dziecko wszystko zje i nie powynosi miseczek :mrgreen:
Ale ja nie o tym.
Ehem, Felin....
Uprzejmnie donoszem, że Tymczasię właśnie rąbie miks wołowiny, indyka, serc i wątróbek drobiowych 8)
Mam większą siłę perswazji? ;P
KotkaWodna

Post » Śro lut 29, 2012 18:25 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

KotkaWodna pisze:właśnie tego się też obawiam, jak będzie wyjeżdżała ode mnie - że Nocusiowi będzie smutno... On jest sztrasznie towarziśka muzina ;>
a propos. Wczoraj była u mnie babka z MOPSu (tzw opiekun społeczny, czy jak to zwał). Siadłyśmy przy kuchennym stole, żeby wypełnić miliardpińcet papierków, wyszłam do pokoju po dowód osobisty, wracam...
Urzędniczka siedzi sztywno na krześle, postawa zdradza panikę...
..podchodzę do stołu, a tam...pod samym nosem kobity, na rozłożonych dokumentach, leży kołami do góry 5 kilo mojego czarnego diablęcia i przyjaźnie rozdziawiając paszczę z zębami a la Dracula, namawia panią do zawarcia znajomości :ryk:
Pohamowałam śmiech, bo babka jakaś taka była niechętna do zwierzaka: ani uśmiechu, ani komentarza na temat zwierząsia; zdjęłam czarnucha ze stołu, przeprosiłam... Kot się nadął lekko i wyszedł. No co będzie brzuch pokazywał, jak go olewają, nie?...

no widok zacny pewnie :ryk:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lut 29, 2012 18:41 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

kotx2 pisze:no widok zacny pewnie :ryk:

ta pani? eee, nie. Taka sobie ;)

na szybko wrzucam kilka zdjęć - i idę się kimnąć: Dziecko już włazi mi na klatkę z piersiami i uwala się mrucząc - to jednoznaczna zachęta ;>
Obrazek
Obrazek
Obrazek
KotkaWodna

Post » Śro lut 29, 2012 18:44 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

KotkaWodna pisze:
kotx2 pisze:no widok zacny pewnie :ryk:

ta pani? eee, nie. Taka sobie ;)

na szybko wrzucam kilka zdjęć - i idę się kimnąć: Dziecko już włazi mi na klatkę z piersiami i uwala się mrucząc - to jednoznaczna zachęta ;>
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dziecko to prawie klon mojej Figi :1luvu: :1luvu:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lut 29, 2012 20:25 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

dziecko jest tak słodkie, że można by ją zjeść z bitą śmietaną zamiast truskawek :1luvu:
zaznaczę sobie wąteczek do cichego podczytywania
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro lut 29, 2012 22:13 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

A ja już z powrotem w domu, uff! Nie cierpię spać dwie godziny i wstawać o czwartej :twisted:
W kibelku panowie zrobili sajgon; oraz kupę na podlogę 8O :twisted: :strach:
Pusty transporter zostal obwąchany, a potem odbyly się dzikie biegi, więc mam nadzieję, że tęsknota za malutką nie będzie zbyt dotkliwa.

Dziecko po drodze bylo w sumie grzeczne - po jakichś stu kilometrach zaczęlo plakać, więc dalej jechalo z transporterkiem na moich kolanach. Pojadlo i poszlo spać (po przykryciu transportera ręcznikiem). Obudzilo się już w Bydgoszczy i zebralo mu się na glaskanie - pewnie dlatego, że na parkingu pod centrum handlowym byl halas i w ogóle niefajnie. Szczerze mówiąc, zrobilo mi się jej żal, bo byla myszka wyraźnie przestraszona :( No ale po jakiejś godzinie mieliśmy raport, że wszystko już ok, więc mi ulżylo :P
KotkaWodna pisze:pe.es.
Uprzejmnie donoszem, że Tymczasię właśnie rąbie miks wołowiny, indyka, serc i wątróbek drobiowych 8)
Mam większą siłę perswazji? ;P

Ja tam nie wiem - w sumie po drodze malo zjadla jak na nią :mrgreen:
Ale paszteciki robisz świetne :ok:

PS. A tak poza tym, milo mi bylo poznać osobiście :D

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lut 29, 2012 22:27 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

Przyszly 83 maile 8O Ratunku :strach: :strach:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lut 29, 2012 23:35 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

8O Dziecko zjadło ok. 15 deko mięska mieszanego z puszeczką.
I dostało totalnego szwungu..... Obrazek
Wicie, kumy - ja mam drewnianą podłogę, nie panele, tylko deski.
Deski są sosnowe, skrzypią, jak się po nich chodzi.
A ten mały tajfun - z uczepionym na swoim ogonie Nocusiem ;> - robi tu normalną Wieeeeelką Pardubicką :mrgreen: - mnie to rybka, mam zatyczki, ale sąsiedzi.... uhh, im to współczuję (mieszkam na ostatnim piętrze)...
Kiculka jest słodka w postępie geometrycznym.
I mądra, i umie się zachować - nie zaczepia Piksy, wobec zdecydowanych i jednoznacznych oznak, że tamta nie życzy sobie żadnego spoufalania. Pola obserwuje szaleństwa panny Izuli ze spokojnym sceptycyzmem ;>, no a Nocek, tak jak się spodziewałam - łiiiiii, mam nową interaktywną zabawkę!!
już mu ogryzała uszy Obrazeki nic nie powiedział, wyglądał tylko na kompletnie zdziwionego... ;>
Ja zaś zaliczyłam szok poznawczy i szok rozczuleniowy.
Ten drugi - to wtedy, gdy Dziecko zjadło pięknie kolację i przyszło się umyć za moimi plecami, a przy okazji umyło mi rękę ;>, a pierwszy - jak w ferworze zabawy maleństwo doskoczyło do mnie - siedziałam bokiem, z podwiniętymi nogami - i uszczypnęło mnie ząbkami w tyłek :mrgreen: - po czym pogalopowało radośnie dalej...
KotkaWodna

Post » Czw mar 01, 2012 0:20 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

szaleństwa się wyciszyły. Nocek śpi na regale, Dziecko koło mnie na łóżku - na tle czarno-białego koca w ogóle niemal jej nie widać ;>
Na kontrolę przyszła Pikseczka - siedzi na brzegu łóżka i intensywnie wietrzy nochalem, ale na zachwyconą nie wygląda ;>...
Dwie szybkie fotki, jakość do luftu:
Każdy sobie rzepkę skrobie:
Obrazek
i kiepska próba uchwycenia żywiołu w ruchu :mrgreen:
Obrazek

felin pisze:Ale paszteciki robisz świetne :ok:

PS. A tak poza tym, milo mi bylo poznać osobiście :D

i mnie również było szalenie miło, i cieszę się, że smakowały, szkoda tylko, że nie było czasu na dłuższe, spokojne spotkanie.
KotkaWodna

Post » Czw mar 01, 2012 0:41 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

i tak sobie teraz śpimy słodko:
Obrazek
Obrazek
KotkaWodna

Post » Czw mar 01, 2012 10:11 Re: Maly kotek -teraz jedzie do Bydgoszczy do KotkaWodna

Haha cudownie :) :ok: :kotek:
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

[poprzednia][następna]