Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 29, 2012 12:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Szukam kogoś z Tczewa na wizytę przedadopcyjną.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro lut 29, 2012 16:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

maria_z pisze:Szukam kogoś z Tczewa na wizytę przedadopcyjną.

poszło PW
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Śro lut 29, 2012 16:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aya13 pisze:Ta długowłosa ok 3-5letnia kicia została zabrana na osiedlu Orunia Górna (okolice ul. Królowej Jadwigi) z wyrwanym ogonem (prawdopodobnie po wypadku lub ataku psa), uszkodzonymi zwieraczami i odmrożeniami- przebywa u Pani, która tymczasowo się nią opiekuje (mieszkanki naszego osiedla). Kotka jest juz wysterylizowana, jest w trakcie leczenia, jest bardzo miziasta i oswojona. Zapewne to czyjś kot- może ktoś ją rozpoznaje?
Potrzebne wsparcie kici w leczeniu (byc może przeszczep skóry, bo rana nie chce się zasklepić, ma za mało skóry, teraz ma specjalny plaster)- szukamy dla niej nowego domu. Szukamy też nowego domu tymczasowego, bo rodzina Pani nie chce jej trzymać a Pani niedługo wyjeżdza. Kotka nie może zostać u Pani na zawsze. Kuwetkuje (nie siusia pod siebie), jest bardzo fajnym domowym kotem, który uciekł lub został wyrzucony.
tel, do opiekunki 58 3099642
602 754 344
jakby ktoś miał namiar na dt lub kogoś kto ta długowłosa piękność przygarnie - dajcie znać;-)

Obrazek

Mieszkałam niedaleko,ulicę dalej może popytam dawnych sąsiadów,może ktoś kojarzy kotkę.Nie wiem tylko czy to dobry pomysł aby szukać jej byłych opiekunów
Obrazek

aga marczak

Post » Śro lut 29, 2012 16:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc dla pani Bożeny, która opiekuje się kotami wolnobytującymi przy Sea Towers, na ul. Inżynierskiej i na ul. Chylońskiej.
Czy jest jakakolwiek szansa na sterylizację 4 kotek przy Sea Towers, a także na Waszą pomoc w opiece nad kotami, które żyją za kościołem na ul. Chylońskiej, niedaleko skrzyżowania z ul. Kartuską ? Koty żyją tam w fatalnych warunkach, są chore i głodne.

Pani Bożena wkrótce straci pracę i nie będzie mogła chyba dłużej opiekować się tymi kotami, bo karmę i leki kupuje z własnych zarobków.
Mam zgodę na przekazanie Wam jej numeru telefonu - proszę o kontakt na pw.

pozdrawiam cały PKDT

valdek

Od: Wto paź 19, 2010 19:29

Post » Śro lut 29, 2012 17:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny mam pytanie - czy któraś z Was zajmuje się kotami z Witomina? Mój mąż jeżdżąc dziś po ul. II Morskiego Pułku Strzelców w pracy przy bloku przy sklepie Żabka chodzi kotek - cały czarny. Ma tylną prawą łapkę mocno spuchniętą, ma tam taką bulwę w stawie i łapka jest przekrzywiona. Mąż go niestety nie mógł wziąć :( - praca.

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Śro lut 29, 2012 18:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ktoś chętny do rozmowy?

Dzień dobry,

jestem współpracownikiem Gazety Wyborczej Trójmiasto. Piszę artykuł na temat sytuacji wolno żyjących kotów w Gdańsku (zwłaszcza w okolicach ulicy Szerokiej). Bardzo zależy mi na rozmowie z Państwem, dlatego bardzo proszę o podanie numeru telefonu (nie znalazłam go na stronie internetowej) lub kontakt - mój numer ................

Pozdrawiam serdecznie!
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Śro lut 29, 2012 18:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

magradz pisze:Ktoś chętny do rozmowy?

Dzień dobry,

jestem współpracownikiem Gazety Wyborczej Trójmiasto. Piszę artykuł na temat sytuacji wolno żyjących kotów w Gdańsku (zwłaszcza w okolicach ulicy Szerokiej). Bardzo zależy mi na rozmowie z Państwem, dlatego bardzo proszę o podanie numeru telefonu (nie znalazłam go na stronie internetowej) lub kontakt - mój numer ................

Pozdrawiam serdecznie!

Aga marczak tam działała/działa gdzie może, również kotika. Ja kilka kotek "robiłam" a agą m. i miałam nieprzyjemność natkąć się na zwichrowanego psychicznie namnażacza z Szerokiem - pewnie o to chodzi. Dziewczyny są bardzo w temacie.

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro lut 29, 2012 19:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

RatMaga pisze:Dziewczyny mam pytanie - czy któraś z Was zajmuje się kotami z Witomina? Mój mąż jeżdżąc dziś po ul. II Morskiego Pułku Strzelców w pracy przy bloku przy sklepie Żabka chodzi kotek - cały czarny. Ma tylną prawą łapkę mocno spuchniętą, ma tam taką bulwę w stawie i łapka jest przekrzywiona. Mąż go niestety nie mógł wziąć :( - praca.

Zajmuje się to za wiele powiedziane, ale mieszkam na Witominie, jutro za dnia postaram się podjechać tam pod Żabkę i zobaczyć co z tym kotem.

Dziś zawiozłam kotkę z Gdańska do lecznicy Kasprzyków, jest to kotka z Wrzeszcza, ze stadka pani Zdeni, kotka ma uszkodzoną przednią łapkę, prawdopodobnie stare złamanie. Dziś u Bandury nie mieli terminu, żeby robić jej rtg, więc na razie czeka w boksie na Jaskółczej, jutro trzeba ją zawieźć na rtg - będziemy to jakoś organizować.
Poza tym kotka jest do sterylki, podobno już ostatnio kocury za nią latały, może byc we wczesnej ciąży, ale nie widac po niej.
Kotka nie zachowuje się jak dzikus, na razie jest tylko przestraszona, zobaczymy co z nią dalej, pani Zdenia nie chce aby wracała tam na podwórko, podobno tam b. niebezpiecznie, wiele kotów ulega wypadkom samochodowym, ale nic nie obiecywałam, zobaczymy jak kotka funkcjonuje z ludźmi no i czy da się jej coś pomóc z tą łapką.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lut 29, 2012 20:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dzięki, cieszę się. Wiem, że to kłopot dla Ciebie, więc tym bardziej wielkie dzięki. Kotek był widziany ok. 9.00 rano w okolicach śmietnika, na lewo od Żabki.

RatMaga

Post » Śro lut 29, 2012 20:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

adzi pisze:
magradz pisze:Ktoś chętny do rozmowy?

Dzień dobry,

Pozdrawiam serdecznie!

Aga marczak tam działała/działa gdzie może, również kotika. Ja kilka kotek "robiłam" a agą m. i miałam nieprzyjemność natkąć się na zwichrowanego psychicznie namnażacza z Szerokiem - pewnie o to chodzi. Dziewczyny są bardzo w temacie.

Bardzo chętnie udzielę informacji o Panu rozmnażaczu z Szerokiej.Tam musi wkroczyć policja bo bez tego nigdy nie skończy się dramat tamtejszych kotów.Koty sa zapchlone,zagrzybiałe,chore i niejednokrotnie ranne.Facet nie pozwala pomóc żadnemu kotu,wyzywa,popycha,wyrywa transportery,nic sobie nie robi ze straży miejskiej.Jest mega agresywny,w lasce ma ukrytą tajną broń,długi ostry szpikulec,którym wymachuje ludziom przed oczami...Twierdzi,że wysterylizowane kotki to kaleki i nie chce ich potem karmić.Wszyscy sąsiedzi są przeciwni kotom,ale są bardzo zastraszeni,boją się podpalenia.Ich samochody są notorycznie obsikiwane i kiereszowane przez koty.Zwierząt jest tam za dużo.W porywach ich ilość dochodzi do 30-40 kotów na małym podwórku.Część kotów przez ostatnie 2-3 lata została przez nas zabrana,część wysterylizowana,ale to kropla w morzu:(
Obrazek

aga marczak

Post » Śro lut 29, 2012 20:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

RatMaga pisze:Dzięki, cieszę się. Wiem, że to kłopot dla Ciebie, więc tym bardziej wielkie dzięki. Kotek był widziany ok. 9.00 rano w okolicach śmietnika, na lewo od Żabki.

A to jest duży, dorosły kot czy kociak?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 29, 2012 20:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jutro w Krytyce Politycznej mam nadzieję być punktualnie, Doro też.
No chyba że jakiś red alert w firmie, ale zrobimy wszystko aby być.
Zdjęcia do prezentacji wysłałam do M.Sitko w niedzielę i część wczoraj.

Proszę o info najdalej jutro do 12.00, sms, bo będę w terenie bez netu, czy mam kupić balot styropianu 4-5cm i piankę/taśmę klejącą/folię.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 29, 2012 21:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
RatMaga pisze:Dzięki, cieszę się. Wiem, że to kłopot dla Ciebie, więc tym bardziej wielkie dzięki. Kotek był widziany ok. 9.00 rano w okolicach śmietnika, na lewo od Żabki.

A to jest duży, dorosły kot czy kociak?

Kot dorosły, zdrobnienia użyłam nieświadomie.

RatMaga

Post » Śro lut 29, 2012 22:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Na Malczewskiego żyje młody ok 4 miesięczny rudy kocurek jakby ktoś miał dla niego tymczas to proszę o info
Obrazek

aga marczak

Post » Czw mar 01, 2012 10:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

do sprawdzenia:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 34715.html
Gatunek: kot
dane kontaktowe:
Ola
E-mail: oooo@ooo.pl
Miasto: Przyjaźń- Gdańsk
Tel./fax: 724148024
Przyjmę najlepiej dwie kotki chciałabym , żeby były prosto od matki czyli miały 6-8 tygodni , ponieważ mam pieska i chciałabym żeby sie do niego przyzwyczaiły byłabym bardzo wdzieczna gdyby ktoś mi ofiarował takie małe kotki

numer ogłoszenia: 4734715
ogłoszenie wprowadzono: 2012-03-01 09:29:34
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 4
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

[poprzednia][następna]