Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2012 23:43 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

liszyca pisze:Gosia! Ty masz psa. Co sie robi z psem?

No właśnie czytałam, Aniu, że się dopsiłaś :ok: .
Małe toto? Młode?
No w zasadzie to samo, co z kotem.
Do weta. Przegląd ogólny. Odrobaczyć. Odpchlić, jeśli posiada.
Nie wiem, jak z jedzeniem, moja Michalina je w zasadzie wszystko...puszki psowe, poza tym gotuję jej na zmianę kaszkę, ryż albo psi makaron z chrząstkami i mięskiem, takie resztki, które kupuję u siebie na targu, ale superświeże.
Kupić można psi gryzaczek, kostkę z naturalnej skóry, albo wędzone ucho.
No i Ania, trza uczyć, żeby nie był agresywny w stosunku do kotów. Michalina przyszła do nas, jak była bardzo maleńka, koty były pierwsze, od maleńtasa była z kotami, więc przyjęła to za naturalne.
No i kochać.
I na spacerki wychodzić. :mrgreen:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto lut 28, 2012 23:44 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Gosia, spadam, bo też zmokłam,jestem zmęczona a jutro zanoszę kotę na sterylkę.
Dobranoc :kotek:
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Wto lut 28, 2012 23:46 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

ilgatto pisze:
vip0 pisze:
Megana pisze:Nad nami jesienią przelatywały kormorany - jakiś kormorani korytarz powietrzny. Ciekawe, kiedy będą wracać...

W życiu nie widziałam kormorana na żywo...albo widziałam i nie wiem...tak czy siak zazdraszczam :( .

A ja miałam to szczęście....siedział i w charakterystycznej pozie suszył skrzydła...niezapomniany widok :D

Toteż dlatego zazdraszczam...na zdjęciu widziałam, wyjątkowo urokliwe ptaszysko...a już na żywo to musi być dopiero widok :D .

Dobrej nocy, Aniu :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Wto lut 28, 2012 23:49 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Przekleję sobie na wątek, jeśli pozwolisz.
Małe - wielkości Dawcia - rudawe, wariujące i szczekające. Podobno 2 mc i za licho nie wiem jakiej płci <wstyd> Trochę mi trudno na razie się przyzwyczaić, bo inne w obsłudze totalnie. Siedzi mi na honorowym kocim miejscu. Koty zabezpieczam podczas kontaktu, bo im nie ufam, że nie pacną młodzieży psiej łapą.
Dzięki :1luvu:
Też dobranoc, bo jeszcze kupę pierdół mam do zrobienia i spać też teoretycznie mam.

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Śro lut 29, 2012 3:11 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

nareszcie dotarłam do końca... :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro lut 29, 2012 6:45 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

liszyca pisze:Gosia! Ty masz psa. Co sie robi z psem?

kocha się całym sercem ;)
resztę już Gosia napisała

liszyca pisze:Podobno 2 mc i za licho nie wiem jakiej płci <wstyd>

o mamuśku..... odwróć na plecki co by brzuszysko pokazało i wtedy będziesz wiedziała.....
chlopczyk będzie mial te no.... klejnociki na brzuszku a panienka zdecydowanie niżej między tylnymi łapkami...
no ale instrukcja, sama się usmiałam :ryk:

witajcie w miarę pogodną środę ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Śro lut 29, 2012 7:48 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Cześć Vipki z rana.Wstajemy...słonko wysoko na niebie...Ciotka już w pracy....A wy lulacie?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro lut 29, 2012 9:16 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Doberek
A u nas był pan kominiarz wentylacje sprawdzić i Duża powiedziała, że jak bede niegrzeczny to mnie pan zabierze i bede z nim po kominach chodził i bedę czarntuki.
A Toffik mu właził na drabine i by go podetał, pierdołe :roll:
Garf
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro lut 29, 2012 11:29 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Karolek(ona) pisze:Doberek
A u nas był pan kominiarz wentylacje sprawdzić i Duża powiedziała, że jak bede niegrzeczny to mnie pan zabierze i bede z nim po kominach chodził i bedę czarntuki.
A Toffik mu właził na drabine i by go podetał, pierdołe :roll:
Garf

Jak u nas był kominiarz, to Duża też nas straszyła, że nas zabierze. :evil:
Straszny był, cały czarny. I wlazł na dach, jak kot. 8O
Puś.

vip

Post » Śro lut 29, 2012 11:32 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Dzień dobry, cioteczki kochane. :D
Żeśmy się wyspali, a Aluś zaliczył kuwetkową wpadkę :mrgreen: .
On chyba nie lubi Michaliny :mrgreen: .
Słoneczko za oknem, wieje ile wlezie, a ja wpadłam tylko na chwilkę pobazarkować i uciekam.
Będę wieczorem, to poodwiedzam zaprzyjaźnione wątki...zresztą tu Pusiek mi pyskuje, że on sie tam z kimś umówił, czy coś...

vip

Post » Śro lut 29, 2012 16:13 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

vip0 pisze:
Megana pisze:Nad nami jesienią przelatywały kormorany - jakiś kormorani korytarz powietrzny. Ciekawe, kiedy będą wracać...

W życiu nie widziałam kormorana na żywo...albo widziałam i nie wiem...tak czy siak zazdraszczam :( .

Leciały tak wysoko, że w sumie też nie widziałam - ale tak późno odlatują tylko kormorany, więc to musiały być one. Czarne były...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro lut 29, 2012 17:00 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Gosiu, juz masz pv. :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lut 29, 2012 22:40 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

kalair pisze:Gosiu, juz masz pv. :ok:

Bożenka błyskawiczna :1luvu: .
Przeczytałam, odpisałam :D .

vip

Post » Śro lut 29, 2012 22:44 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Dziewczyny drogie, walczę nadal z migreną :( .
Tak się uczepiło dziadostwo, że juz drugi dzień nie przechodzi.
W każdej pozycji mi źle, a gapienie sie w ekran mnie boli :( .

Ale jak wracałam od swoich bezdomniaków, to coś wypatrzyłam i zaraz Wam pokażę, tylko przetworzyć w fotosiku muszę :D .

vip

Post » Śro lut 29, 2012 23:00 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

vip0 pisze:Dziewczyny drogie, walczę nadal z migreną :( .
Tak się uczepiło dziadostwo, że juz drugi dzień nie przechodzi.
W każdej pozycji mi źle, a gapienie sie w ekran mnie boli :( .

Ale jak wracałam od swoich bezdomniaków, to coś wypatrzyłam i zaraz Wam pokażę, tylko przetworzyć w fotosiku muszę :D .

czekamy :kotek:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

[poprzednia][następna]