Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 27, 2012 14:36 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Nieśmiało się wtrącę, choć to nie moja sprawa i nie powinnam. Żal go wypuszczać, bo nie poradzi sobie w stadzie wolnożyjących (jak to się ładnie nazywa) kotów. Widać, że może żyć w domu i jest szczęśliwy jeśli pozwoli mu się być tak trochę obok. Może z czasem mu się zmieni, albo znajdzie się ktoś, kto go zechce i pozwoli tak właśnie żyć...
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon lut 27, 2012 14:41 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

spróbuj proszę pokazać go wetowi.. nadziąślak może odrosnąć.. ząbki też miał fatalne, a wielu w ogóle już nie ma.. właśnie z uwagi na ten fakt, nie wiem, czy wolno go wypuszczać.. ja się niewiele znam, ale wydaje mi się być szczęśliwy, jak ma gdzie spać i co jeść, i jak go nie tłuką.. jak go znalazłam, to było siódme nieszczęście, wciąż mam takie wrażenie, że on nie dawał sobie rady, przez tą szczękę, a może przez to, że taka sirotka..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon lut 27, 2012 15:49 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

no to prawie się zgadzamy :1luvu:
wypuszczać nie - bo nam się wydaje, że sobie nie poradzi
ale u mnie go tłuką - albo przynajmniej ganiają - i tu się nie zgadzamy bo Wy myśłicie, ze go nie tłuką
choć on też tłucze :-)
ja ostatecznie go zatrzymać nie mogę - bo nie - bo mam tę, no.., alergię na koty!
więc na darmowych portalach niechaj powisi trochę jego ogłoszenie
jak się ktoś zdecyduje - to ja go przei wewsze na wszystkie strony i ... może go oddam
znaczy się oddam

on nie ma kataru ale charczy jak by mu coś zawadzało w oddychaniu
takie jak chrapanie człowieka no

będę mieć zabawę w ganianiu drania :-)
przypuszczamy atak na veta!
dzis pierwsze podejście!
Kochamy Trola!

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pon lut 27, 2012 16:06 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

kochamy Trola :1luvu: powodzenia w łapance..
Obrazek

edit_f

Post » Śro lut 29, 2012 0:23 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

dziś się udało :-) wczoraj zbyt późno z pracy wyszłam.
Pół godziny zabrało mi złapanie Trola. Najpierw się nieco ganialiśmy między pokojem a kuchnią - reszta pomieszczeń zamknięta. Tak mi się wydawało do momentu gdy się nie wdarł do sypialni. To są takie zasuwane drzwi - udało mu się je sforsować. A potem była gonitwa pod łóżkiem, obok łóżka. Skończyło się rozwaleniem łóżka. A Trola dorwałam na parapecie. W momencie gdy sikał na kocyk. Chyba ze strachu.
Ale chwilę wcześniej śmieszna sytuacja. Kontenerek został na korytarzu.
Próbuję wygonić drania z sypialni. Pacze kot wyszedł. Idę na korytarza - pacze dalej a tu Trol w kontenerku. Bosko - tak sobie myślę. Zamknęłam kratkę. Zabieram się za ubieranie. Tknęło mnie coś. Zagladam do kontenerka no i zwątpiłam. Pooglądałam go z wielu stron u iznałam, że to Korek się tam wpakował. Byłby niezły ubaw gdyby to dopiero odkryła w gabinecie :-) Ale prawo do pomyłki mam prawda? Podobni są nieco :1luvu:
Obrazek
Złapany Trol nasrał do kontenerka. W sumie dobrze bo od razu materiał do badań świezutki mamy. A że w planach zbiorowe odrobaczanie to jak znalazł. Zmieniłam kontenerek to nasrał w drugim.
Ale w obu przypadkach trzymał się jak najdalej i się nie ubrudził.

U pani doktor swojej kot okazał się nawet grzeczny. Nie syczał, nie uciekał, nie bił.
Oglądnięty i obadany.
Charczący oddech to nie żadna narośl w nosie tylko zapalenie oskrzeli.
Zęby - stany zapalne i pozostawiony korzeń i jeden ząbek, który się wbija w podniebienie - paani vet twierdzi co by wszystko usunąć.
Po za tym uszka ok, sierść ok.
Badania krwi - morfologia - od ręki - jest ok - po za parametrami wskazujacymi na stan zapalny - paszcza i oskrzela.
W kupolu czysto - żadnego życia wewnętrznego.
Pozostałe wyniki - biochemia - miały być około 18. Miałam zadzwonić i... usnęłam. Metro obudził mnie około 22 ale nie dzwoniłam już. Za to w skrzynce mam maiala od Pani doktor a w nim wieść, że wyniki nadzwyczaj dobre! Biochemia ok.
Hurra!! hurra!!
Trol dostał zastrzyk z antybiotykiem i tableteczki do połykania.
Nie bedzie problemu - bo cokolwiek mu w wołowinkę zmieloną zawinę to zjada.
A po powrocie do domu zachciało mi się go jeszcze wyczesać zanim go wypuszczę z kontenerka. Ja to mam zachcianki. Zostałam przywołana do porzadku. Łapą! Uzbrojoną aczkolwiek przyciętą.
A potem zamelinował sie na półce regału z ksiażkami i focha stroił jakieś pół godziny.
Po czym wrócił do swoich zajęć. Zaspałam i do Edyty też nie zadzwoniłam. Przepraszam. Ale teraz już mi nie wypada dzwonić.
I tak oto mamy zrobiony przegląd Trola. A Trol dostał nową budkę. Bo te które są to ... no są takie troche na niego... za małe?
A pisałam, że jeszcze przy okazji zważyliśmy koteczka?
No. Transporterek waży 1,4kg...
Trol ... 6,6kg
ja mu nic nie zrobiłam
to napewno ta zimowa sierść
kawał chłopa

Cammi

Post » Śro lut 29, 2012 0:30 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Brawo! Tylko nie wiem dla kogo, dla Ciebie, czy dla Trolka :wink: Nie mogę się zdecydować które z Was bardziej dzielne :roll:
Trolek waży dzisiaj dokładnie tyle, co Mundek wczoraj :mrgreen:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro lut 29, 2012 0:37 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

anna09 pisze:Brawo! Tylko nie wiem dla kogo, dla Ciebie, czy dla Trolka :wink: Nie mogę się zdecydować które z Was bardziej dzielne :roll:
Trolek waży dzisiaj dokładnie tyle, co Mundek wczoraj :mrgreen:

Edyta mnie znielubiała gdy jej powiedziałam ile waży. Wszak oddała mi pięknego, zgrabnego leciutkiego kotka.
Tak dla porównania Fryta waży 2,4kg.
A i tak ustawia wszystkich.

Brawo dla wczorajszego Mundka :-)

Cammi

Post » Śro lut 29, 2012 18:08 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Czytałam z zapartym tchem. Ale akcja.
Są podobni... Masz rację, można pomylić. :wink:

Korek fajnie wygląda, przechera jedna. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw mar 01, 2012 9:21 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

cieszę się, że u trolka badania ok :ok: jeszcze wyrwiesz mu kilka ząbków, i chłopak będzie jak nów :twisted: dzięęęęękuję :1luvu:
Obrazek

edit_f

Post » Czw mar 01, 2012 20:16 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

edit_f pisze:cieszę się, że u trolka badania ok :ok: jeszcze wyrwiesz mu kilka ząbków, i chłopak będzie jak nów :twisted: dzięęęęękuję :1luvu:

W sumie po wyrwaniu zębów jego waga powinna wrócić do normy ...

Cammi

Post » Pon mar 05, 2012 16:23 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta św

:kotek:
Obrazek
Obrazek

edit_f

Post » Pon mar 05, 2012 22:43 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta św

edit_f pisze::kotek:
Obrazek

Eeeeeeee a co z prawami autorskimi?

sjesta niedzielna
Pozazdrościć.

Cammi

Post » Wto mar 06, 2012 8:18 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta św

przecie nie mówię, że jam zrobiła :twisted: jam by mu takiej dużej pupy nie zrobiła :twisted:
Obrazek

edit_f

Post » Wto mar 06, 2012 17:25 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta św

edit_f pisze:przecie nie mówię, że jam zrobiła :twisted: jam by mu takiej dużej pupy nie zrobiła :twisted:

taka perspektywa
prywatnie do Ciebie wysłałam a Ty tę dużą dupę dałaś publicznie :oops:
bez zapytki o prawa do publikacji :twisted:
i się wydało
co innego napisać 6,6kg a co innego je opaczać

Cammi

Post » Śro mar 07, 2012 16:17 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta św

no przecież wiadomo, że to perspektywa wyolbrzymiła dupcię :oops:
Obrazek

edit_f

[poprzednia][następna]