DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 22, 2012 20:43 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Śnieżka w DS :)

OlaLola pisze:Nie, oczka nie udało się uratować, zostało amputowane, wątek kici w moim podpisie) a ta białasia na zdjęciu to córka Berty, ona jest zdrowa. :)

ach jeju ,nie doczytałam :oops:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lut 22, 2012 20:58 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Śnieżka w DS :)

Raczej ja chaotycznie napisałam.... :roll:
jeszcze dwa zdjęcia mam ;)

Obrazek
Obrazek

Imię: ----
Data urodzenia: październik 2011
Kastracja: nie
Szczepienia: nie
Stosunek do kotów: dobry
Stosunek do psów: nie znany
Stosunek do dzieci: nadaje się do starszych dzieci
Kontakt do opiekuna:
Opis, uwagi: Bardzo przyjacielska, zdrowa koteczka.

sisay wrzucisz ją na stronę?

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro lut 22, 2012 21:19 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Śnieżka w DS :)

Jejkuuuu jaka ślicznota słodziutka! :1luvu:

Jest w DT czy pójdzie do adopcji prosto z łapanki?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw lut 23, 2012 12:25 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Śnieżka w DS :)

Jest w TDT na stryszku, ma tam swoje miejsce, kuwetkę, jedzonko, jest jej ciepło i ma kontakt z człowiekiem, choć przez większość dnia jest sama... Gdyby ją ktoś chciał wziąć na DT byłoby dobrze, ale jeśli nie to wysterylizuje się ją i na spokojnie z tego stryszku może jechać do nowego domu, jak taki się znajdzie.

A to wieści od Śnieżki:

witam,
pierwsza noc za nami, śnieżka chyba się jednak nie wyspała całą noc buszowała po łóżku, domagała się pieszczot i szukała sobie miejsca:)ale chyba najlepiej jej było na brzuchu u Rafała:)teraz wskoczyła pod łóżko i odpoczywa, raczej nie chce wyjść próbowałam ją nakłonić do wyjścia ale bezskutecznie-musi miec czas! jeszcze nie chce jeść ale myśle ze nie będzie problemu z aklimatyzacją bo chętnie daje się głaskac , smyrać po brzuszku-wtedy kładzie się na pleckach i nie zachowuje się nerwowo:)
pozdrawiam
Karolina

OlaLola

Post » Czw lut 23, 2012 12:32 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Śnieżka w DS :)

Super wieści :)

DT dla białej kici jest w Zabrzu, skontaktuj się z Kasią :ok:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt lut 24, 2012 13:48 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Śnieżka w DS :)

fajny DT, dobrze, że mała tam trafi :)
Jest jeszcze koteczka 7 miesięczna z piwnic z Ohio, zdjęć nie mam, więcej u dorobelli można się dowiedzieć.
i nowe wieści od Śnieżki/Alabamy :)
witam,
śnieżka/alabama ma się świetnie , wczoraj trochę nad nią popracowałam i już prawie nie wchodzi pod łóżko tylko urzęduje na nim:)coraz częściej też przychodzi się przytulać!obraża się tylko jak jej przemywamy i zakrapiamy oczka, buźkę też czyścimy -mydełkiem:)apetyt jej dopisuje na całego-zjadła wczoraj mięsko z 3 pałek z kurczaka z marchewką i pietruszka+ suche podjada w wolnej chwili:)do kuwety też trafia bez problemu:)narazie urzęduje w sypialni, ale powoli zaczyna się ekspansja na inne pomieszczenia:)
pozdrawniam
Karolina

OlaLola

Post » Pon lut 27, 2012 8:23 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Śnieżka w DS :)

Wczoraj do nowego domu pojechała Julka, kotka spodobała się pewnej rodzinie, którzy kilka dni temu stracili kotka. Postanowili zapełnić pustkę po stracie kotki, adoptując właśnie Julką. Państwo przyjechali aż z Tarnowa, czyli jakieś 200km w jedną stronę. Julka bardzo się bała, ale w czasie podróży dała się pogłaskać. Bardzo prosimy o kciuki za aklimatyzację :)

OlaLola

Post » Pon lut 27, 2012 8:36 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Julka w DS :)

:ok: :ok: :ok:

Tamta kicia pojechała do domku, ale nie wiem czy domek ją wyciacha. Monitoruję.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pon lut 27, 2012 18:45 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Julka w DS :)

Śnieżka/Alabama :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Wto lut 28, 2012 10:02 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Julka w DS :)

OlaLola pisze:Śnieżka/Alabama :)
Obrazek

Wygląda na bardzo zadowolonego kota :lol:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Wto lut 28, 2012 18:59 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Julka w DS :)

Domek, na prawdę baaardzo fajny ;)

Dziś zaszły u nas pewne zmiany. W związku z pogarszającym się stanem psychicznym i pogłębiającą się depresją Krawata, Krawacio pojechał do innego domu tymczasowego. Do tego domu miała jechać Fari, ale doszliśmy do wniosku, że dla Krawata ten dom ( znajduje się tam tylko jeden kot rezydent) będzie na wagę złota. Mam nadzieję, że Krawat dojdzie tam do siebie, a depresja mu minie. Na miejsce Krawata przyjechała do nas Fari, która mieszkała na stryszku, która aktualnie wyleguje się w hamaczku. :ok:

OlaLola

Post » Wto lut 28, 2012 20:54 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Przeprowadzka.

Julka pozdrawia.

Pani Olu myślę, że Julka w 100% się u nas odnalazła:) Po przyjeździe do domu schowała się i obchód rozpoczęła dopiero, gdy wszyscy poszli spać. Wczoraj rano przyszła już na łóżko i czekała na głaskanie. Miała Pani rację - najlepiej by było, gdyby cały dzień ktoś tulił i głaskał po brzuszku. Wszyscy jesteśmy w Niej zakochani. Prawdę mówiąc nie sądziłam, że tak szybko się zaklimatyzuje... Liże po nosie, wskakuje na kolana i śpi razem z nami - zupełnie jakby była u nas już hoho:)
Raz jeszcze serdecznie dziękujemy! Przesyłam link i hasło do filmiku (http://vimeo.com/37608850
Hasło: mimi), w którym Julka pozdrawia! :)

OlaLola

Post » Śro lut 29, 2012 15:32 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Przeprowadzka.

Fari noc grzecznie przespała, rano trochę pomiałczała, zwiedziła parapet co widać na zdjęciach :mrgreen:
Teraz siedzi w klatce na hamaczku, klatkę ma otwartą, ale nie chce z niej wyjść. Głośno dziewczyna mruczy :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Czw mar 01, 2012 10:26 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Przeprowadzka.

Znacie kogoś z Jaworzna?? Szukam kogoś do przeprowadzenie wizyty przed adopcyjnej dla Gadżet.

OlaLola

Post » Sob mar 03, 2012 13:16 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki.Przeprowadzka.

Wczoraj odbyła się sterylizacja Fari, oraz koteczki, którą przyniosłam do domu docelowo tylko na sterylizacje. Plany się jednak zmieniły, bo mama stwierdziła, że ona już tej kotki nie da wypuścić, że ma szansę na dobry domek i taki jej znajdziemy. W sumie może to i dobrze, bo kicia daje się pogłaskać, choć boi się. Jest biało czarna, ma ok 6 miesięcy i nie ma imienia. Pracujemy nad tym. :ok:
8 marca Berta jedzie do nowego domu, zamieszka w Warszawie :)

EDIT: Mamy imię dla nowej kicia: Sara :)

OlaLola

[poprzednia][następna]