Kąpiel

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2012 14:16 Kąpiel

Mój kot miał zmiażdżoną miednicę , weterynarze nie mogli pomóc , od tamtego czasu ( 1 rok ) kot z trudem się podnosi , no i niestety popuszcza mocz , który bardzo śmierdzi . Od niego samego też śmierdzi i zastanawiam się nad jego kąpielą . Jak sądzicie czy w jego przypadku jest to bezpieczne ? Co mogę zrobić żeby nie śmierdziało jego moczem ( np. jakieś pieluchy ) ?

Lalek

Od: Wto lut 28, 2012 13:56

Post » Wto lut 28, 2012 14:48 Re: Kąpiel

Podkłady seni czy semi na posłanko, takie z apteki 60*90cm, najtaniej chyba przez internet w www.doz.pl - opakowanie 40szt ok.40zł
Małe pampersy, dziecięce.

Doświadczenie z kotami pieluchowymi mają na pewno jopop, agn, iwcia

Myć kota musisz, jeśli on sam tego nie robi.
Najlepiej w specjalnym szmponie dla zwierzaków - takim z lecznicy wet.

Napisz do ww osób, na pewno coś doradzą.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto lut 28, 2012 16:19 Re: Kąpiel

Właśnie z nim jest problem , ponieważ sam się myje ale i tak śmierdzi moczem

Lalek

Od: Wto lut 28, 2012 13:56

Post » Wto lut 28, 2012 17:06 Re: Kąpiel

Ja swoje koty kąpie regularnie-choć są w 100 procentach zdrowe.Grunt to nie zalać kotu wodą uszu,do oczu nie nalać szamponu itd. Ja kąpie pod prysznicem-ale moje już nauczone-na komendę wchodzą do brodzika i grzecznie czekają do końca.Ważne żeby woda była ciepła(nie wiem skąd w wielu ludziach pomysł na wrzucanie kota do zimnej wody?),wiele osób kąpie koty-i z tego co wiem właśnie najczęściej pod prysznicem-koty nie lubią stać w wodzie-choć znam wyjątki :wink:

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30