Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2012 14:30 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Ja napiszę tylko raz.
Ruszyłam kontakt i dostałam nr do poleconej wetki z Bydgoszczy.
Zadzwoniłam. Gadałam ponad pół godziny.
Przeczytałam jej pół wątku i tak:
Wg niej stan koteczki jest mocno wyolbrzymiony.
Będzie w stanie pobrać mocz na posiew na głupim jaśku jeżeli tylko Bejbi jest w miarę spokojną kotką.
Cewnikowania stara się unikać jak ognia ( jak już nie ma wyjścia cewnik się wszywa na 4 dni).
Zatrzymanie moczu na początku starałaby się ruszyć lekami rozkurczowymi iniekcyjnymi ( jak źle zrozumiałam to zadzwonie jeszcze raz i dopytam - wetem nie jestem mogłam przekręcić)
Jeżeli to nie pomoże trzeba będzie zastosować lek sterydowy.Jest tez możliwość podania narkozy w bardzo małych dawkach jak dla kociąt i wtedy nakłucie .Mocz pobrany z cewnika nie nadaje się na posiew ze względu na jakies patogeny ( znowu mogłam coś przekręcić)
Do sedna. Pani wetka powie ci wszystko co i jak jeżeli tylko zgodzisz się tam pójść z wynikami badań i z wydrukiem usg Bejbi. Vailet proszę Cię nie stawaj okoniem tylko skorzystaj z możliwości konsultacji gdzie indziej.Wetka jest uprzedzona ,że Ty z takim kocim przypadkiem możesz się u niej pojawić.Słupsk jest daleko od Bydgoszczy i na odległośc mogłam zrobić tylko tyle. Przemyśl. Jak zechcesz kontakt do wetki Ci podam .

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Wto lut 28, 2012 15:32 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

martaslupsk pisze:Ja napiszę tylko raz.
Ruszyłam kontakt i dostałam nr do poleconej wetki z Bydgoszczy.
Zadzwoniłam. Gadałam ponad pół godziny.
Przeczytałam jej pół wątku i tak:
Wg niej stan koteczki jest mocno wyolbrzymiony.
Będzie w stanie pobrać mocz na posiew na głupim jaśku jeżeli tylko Bejbi jest w miarę spokojną kotką.
Cewnikowania stara się unikać jak ognia ( jak już nie ma wyjścia cewnik się wszywa na 4 dni).
Zatrzymanie moczu na początku starałaby się ruszyć lekami rozkurczowymi iniekcyjnymi ( jak źle zrozumiałam to zadzwonie jeszcze raz i dopytam - wetem nie jestem mogłam przekręcić)
Jeżeli to nie pomoże trzeba będzie zastosować lek sterydowy.Jest tez możliwość podania narkozy w bardzo małych dawkach jak dla kociąt i wtedy nakłucie .Mocz pobrany z cewnika nie nadaje się na posiew ze względu na jakies patogeny ( znowu mogłam coś przekręcić)
Do sedna. Pani wetka powie ci wszystko co i jak jeżeli tylko zgodzisz się tam pójść z wynikami badań i z wydrukiem usg Bejbi. Vailet proszę Cię nie stawaj okoniem tylko skorzystaj z możliwości konsultacji gdzie indziej.Wetka jest uprzedzona ,że Ty z takim kocim przypadkiem możesz się u niej pojawić.Słupsk jest daleko od Bydgoszczy i na odległośc mogłam zrobić tylko tyle. Przemyśl. Jak zechcesz kontakt do wetki Ci podam .

Bejbi jest nieobsługiwalna,pozwala tylko swojemu na zastrzyki itp.pobieranie krwi.
Popsikałam dywanik walerianką lekko i jednak woli Hillsa,napiła się dużo,odprężyła po walerianie i siku zrobione :ok: nie będzie cewnikowania nie trzeba przynajmniej na razie.Dzięki za to że popytałaś innych wetów,ja też to zrobiłam i kazali czekać nic nie robić.Dzwoniłam do innej kliniki :ok: Czyli aż tak źle wcale nie jest :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto lut 28, 2012 15:37 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Zapomniałam dopisać że leki rozkurczowo przeciwbólowe dostała,a tak to gdyby coś to No-spę podam jak wczoraj.To było zalecenie kogoś innego nie weta Bejbi.Nie mówcie że ja nic nie robię bo po to się ma telefon by z niego korzystać w potrzebie.Już kapsułkę podaliśmy choć nie mogła jej połknąć,ale mokrej karmy nie chce i co miałam zrobić.Fotki zaraz porobię i odszyfrujcie co tam wet napisał :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 28, 2012 16:24 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Ja nie wtrącam się komentarz zostawie dla siebie każdy musi wiedzieć co dla jego kota najważniejsze i do jakiego veta chodzi...Trzymam kciuki za Bejbi :1luvu:
Gosiara

Post » Wto lut 28, 2012 16:27 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jeszcze raz wklejam to USG by razem było wszystko.Dzisiejszy rachunek jest niższy bo poprzedni był za duży przez pomyłkę.Badanie moczu kosztuje tyle samo co w innych klinikach,a już chciałam nosić gdzie indziej ze względu na cenę.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 28, 2012 16:29 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Wiola podaj date urodzenia Bejbi
Zapiszę ja na swojej stronie
bo ja moge sie zalogować
A Hasło to oni Ci muszą na maila przyslać i potem tym ich hasłem musisz sie posługiwać
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto lut 28, 2012 16:35 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Ciesze sie, ze bylo siku i ze jest pewna poprawa :D
Radzic nic nie moge bo sie na tym absolutnie nie znam.
Jedyne co moge zaproponowac to prowadzenie dziennych notatek - zaczynajac od dzisiaj.
Co Bejbuni za leki podajesz i godziny, jak sie po nich czuje, czy je i pije , kiedy nastepne siku itp.
Gdyby mala byla w szpitaliku to oni by takie obserwacje robili, a teraz musisz to robic Ty.
Przyda Ci sie taka rozpiska dla weta i siebie samej. W nerwach to polowe mozesz zapomniec przekazac wetowi.
Trzymam za Bejbunie i Ciebie :ok: :ok: :ok: nalezy Wam sie troche odpoczynku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Wto lut 28, 2012 16:36 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Gosiara pisze:Ja nie wtrącam się komentarz zostawie dla siebie każdy musi wiedzieć co dla jego kota najważniejsze i do jakiego veta chodzi...Trzymam kciuki za Bejbi :1luvu:

Dzięki Gosia :1luvu: za kciuki,o Mici pamiętam :ok: Wet mówił że zrobi siku i zrobiła 8O Ja pytałam co jeśli nie?,no to mówił że kotki są nie do obsługi z cewnikiem bez głupiego jasia,a już Bejbi to on zna i wie co potrafi.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 28, 2012 16:38 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

MonikaMroz pisze:Wiola podaj date urodzenia Bejbi
Zapiszę ja na swojej stronie
bo ja moge sie zalogować
A Hasło to oni Ci muszą na maila przyslać i potem tym ich hasłem musisz sie posługiwać

Ok.Monika 1 grudnia 2010 rok.Maila mogę dać na PW jeśli trzeba :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 28, 2012 16:48 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Przeczytałam te leki
Pierwszy to chyba emoxil, choć w necie znalazłam Amoxil. Jest to antybiotyk z grupy penicyliny.
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=144
Zastosowanie też przy chorych nerkach ale to sobie dokładnie doczytaj. A ten drugi to bym obstawiała
Meloxivet ale to jest lek dla psa i tu mi sie to nie zgadza.
Wiola proś o wydruk komputerowy a nie o bazgroły długopisem.

MonikaMroz

Post » Wto lut 28, 2012 16:49 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Zaraz Ci wyśle pw co mi będzie potrzebne żeby Ci konto na rc założyć

MonikaMroz

Post » Wto lut 28, 2012 16:51 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

marysienka pisze:Ciesze sie, ze bylo siku i ze jest pewna poprawa :D
Radzic nic nie moge bo sie na tym absolutnie nie znam.
Jedyne co moge zaproponowac to prowadzenie dziennych notatek - zaczynajac od dzisiaj.
Co Bejbuni za leki podajesz i godziny, jak sie po nich czuje, czy je i pije , kiedy nastepne siku itp.
Gdyby mala byla w szpitaliku to oni by takie obserwacje robili, a teraz musisz to robic Ty.
Przyda Ci sie taka rozpiska dla weta i siebie samej. W nerwach to polowe mozesz zapomniec przekazac wetowi.
Trzymam za Bejbunie i Ciebie :ok: :ok: :ok: nalezy Wam sie troche odpoczynku :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wiesz marysienka,ona by bez TŻ-a się zapłakała,a szpitalik kosztuje i nie jest szczepiona.Codziennie są koty i psy ze schronisk na jakieś zabiegi i bym się bała ją zostawić.Zostawiłam raz inną moją byłą kotkę i 6 godzin w okropnie małym ciasnym szpitaliku wytrzymała.Nie wiedzą co się stało,ona nigdy poza domem nie była i była bojąca jak Bejbi.Przewróciła się nagle i udusiła... :cry: :cry: Żałowałam że nie odeszła w domu,była z nami 12 lat.Zero diagnozy :( Tu jest innaczej,ale nawet do sterylki która dziś miała być :( mimo wszystko serce w gardle bym miała.Tak,zapisywać będę najlepiej bo z nerwów połowę zapomniałam co wet nawet mi mówił :oops: Dzięki że trzymasz kciuki nawet za mnie 8O Oj tak odpoczynek się należy najbardziej Bejbi :kotek: :1luvu: Jest miałkliwa,ale tak już było po różnych lekach i po tym też.Ona tylko penicylinę znosi jakoś (Betamox).Wet uważa że Betamox odpada w tej sytuacjii.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 28, 2012 16:52 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

masz pw

MonikaMroz

Post » Wto lut 28, 2012 16:56 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

MonikaMroz pisze:Przeczytałam te leki
Pierwszy to chyba emoxil, choć w necie znalazłam Amoxil. Jest to antybiotyk z grupy penicyliny.
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=144
Zastosowanie też przy chorych nerkach ale to sobie dokładnie doczytaj. A ten drugi to bym obstawiała
Meloxivet ale to jest lek dla psa i tu mi sie to nie zgadza.
Wiola proś o wydruk komputerowy a nie o bazgroły długopisem.

No nabazgrał że nikt nie może rozszyfrować,ale mówił że to nie z penicylin 8O Betamox jest biały,a to przezroczyste.Ten drugi to Uroxivet zakwaszacz z żurawiną,kwasem hialuranowym i jeszcze więcej jest tam składników.Boję się o kwas hialuranowy bo ją może żołądek po nim boleć.Są inne w razie co rzeczy,ale składów nie znam.Zobaczę jak będzie tolerować to.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 28, 2012 16:56 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

MonikaMroz

[poprzednia][następna]