LAjla nadal w DS prosze o kciuki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 22, 2012 8:21 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

No ale Garf idzie tam gdzie miał iść?
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro lut 22, 2012 9:59 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

to znaczy gdzie? bo Garf miał kilka propozycji
i cały czas ma
a jak na razie nie idzie nigdzie
bo to humorzasty kot, obrażalski 8) i potrafi innemu kotowi łapa przyłozyc albo ugryźc
i nie wiem czy powinien iść na jedynaka do jakiegoś emeryta (lubi mieć towarzystwo) czy jednak nie

bo Garfi lubi dziwne jedzenie i
może w sumie towarzystwo innych kotów dobrze mu robi :roll:

Lajla
Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lut 23, 2012 10:58 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

Lajla (troszkę młodsza niż obecnie)
Obrazek

Patmol

Post » Czw lut 23, 2012 11:02 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

no Hans miala brac Garfa jak sie przeniesie - cos nie doczytalam widze
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Czw lut 23, 2012 11:09 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

doszłyśmy z Hans do wniosku, że jednak Garfi nie nadaje się na dokocenie do raczej nieśmiałego, spokojnego kota

Patmol

Post » Pt lut 24, 2012 12:34 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

będę umawiać Lajlę na ciachanie na marzec - 8)

Patmol

Post » Pon lut 27, 2012 10:35 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

Lajla (ta mniejsza) i Szapo
Obrazek

prawdopodobnie we wtorek ciachanko 8) Lajlii

(w tle oczywiscie RUdy :mrgreen: Garfi na swojej ulubionej miejscówce -koło czajnika)

Patmol

Post » Wto lut 28, 2012 8:53 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

No-dzisiaj Lajla ma głodówkę
ciachanko sie szykuje
kubraczek naszykowany (mam dwa do wyboru-elegancki granatowy i taki w króliczki)

Moda ma Lajle zanieść i wybrała ten w króliczki (może i słodki, ale nie tak elegancki jak ten drugi) 8)
ale jak juz Młoda zanosi i przynosi - to wspaniałomyślnie pozwoliłam jej zadecydować w sprawie kubraczka :mrgreen:

Patmol

Post » Wto lut 28, 2012 9:13 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

Biedna Mała- pewnie głośno oznajmia, że jest niezadowolona brakiem śniadania. Też bym wybrała ten słodki kubraczek :oops:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto lut 28, 2012 9:59 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

Za pomyślny zabieg :ok:
a jak tam domek? dalej chętny, czy odpadł w przedbiegach?

Karolek(ona)

Post » Wto lut 28, 2012 10:07 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

domek zgłosił chęć
ale
jak chciałam się umawiać na spotkanie - to stwierdził, że musi jeszcze raz to obgadać z TŻ
i się nie oddzywa 8)

fajne koty i bez zobowiązań są w schronisku -ale jak mówie ludziom, że jeśli nie chcą umowy -niech biorą ze schroniska 8)
to sie na mnie obrażają

mój Garfi jest ze schroniska w Legnicy
Obrazek
o, takie koty bywają w schronisku w Legnicy
dali mi go z książeczką zdrowia
i jeszcze pożyczyli na drogę obrożę i smycz

więc nie wiem o co ci ludzie się obrażają
teraz tez jest w schronisku ładny, rudy kot -będę w sobotę, to może mi sie uda zrobić zdjecia

a o Lajlę piszą do mnie SMS np czy ten kot aktualny?
jak nie stać ich na zadzwonienie to niech napiszą maila -ja mam za stary telefon 8) żeby na SMS odpisywać

Patmol

Post » Wto lut 28, 2012 10:29 Re: młodziutka Lajla ma aksamitne futerko i szuka Domu

o, a takie koty -jak ten po prawej
Obrazek

Obrazek

chodzą po ulicach Legnicy -wystarczy tylko sobie złapać
a potem zapłacić za wyleczenie ze świerzbu, zapalenia krtani i poczekać aż wąsy odrosną

dlatego jeśli ktoś nie chce podpisywać umowy
ani zaprosić mnie do siebie na wizytę
nie musi żyć bez kota 8)

Patmol

Post » Wto lut 28, 2012 10:52 Re: młodziutka Lajla szuka Domu, a ja się troszke uzłośliwiam

po której prawej
Szapo czy Tymek - dobrze zapamietalam ?

Karolek(ona)

Post » Wto lut 28, 2012 10:56 Re: młodziutka Lajla szuka Domu, a ja się troszke uzłośliwiam

zrobiłam małe podsumowanie 8)
teraz (luty 2012) Lajla wygląda tak -prawdopodobnie urodziła się ok 20 kwietnia 2011 r.

Obrazek

Lajla jest bardzo spokojnym i zrównoważonym, chociaz nieco nieufnym kotem. Uwielbia inne koty, toleruje obecność psa.

Obrazek

Bardzo dużą część dnia przesypia. Resztę czasu spędza na obserwacjach.

Obrazek
Ma bardzo miękkie w dotyku futro i puszysty ogon.

Nadaje się do małego mieszkania, bo raczej obserwuje niż wariuje.
Może mieszkać z kotami (na pewno byłaby zachwycona) ale myślę, ze odnalazłaby się także jak jedynaczka.

To bardzo spokojny kot -obserwator.
Nadaje się dla dzieci, jeśli dzieciom wystarczy obserwacja kota.
Owszem, można ją czasem pogłaskać, ma bardzo miękkie futro, ale z naciskiem na czasem.
Nie stara się rysować z dzieckiem, pomagać w lepieniu plasteliną i uczestniczyć w każdej zabawie (miałam takiego kota -są takie koty) ale raczej połozy się troszkę dalej i i obserwuje.

Nie wpycha się do łóżka. Nie stara się spać na głowie. (miałam kota, którego mozna było 30 razy zdjąć z głowy w nocy, a on i tak mruczał i zaraz wracał)

jak to po której prawej? no po prawej -mam na myśli tego kota o umaszczeniu point (Tymka)

Patmol

Post » Wto lut 28, 2012 11:07 Re: młodziutka Lajla szuka Domu, a ja się troszke uzłośliwiam

Chcesz pwoiedzieć, że takie "Tymki" chodzą sobie u was po ulicy?

Karolek(ona)

[poprzednia][następna]