ADOPCJE 2009,10,11,12,13.14,15 PKDT KOTangens

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 18, 2012 20:30 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

ja się załamie usunęłam przez pomyłkę zdjęcia z fotosika, bo nie miałam miejsca na nowe, nawet nie pomyślałam, że na wątku również znikną :twisted: jutro mobilizacja sił w takim razie - dodatkowo nowe zdjęcia Gajosika, Matuska , Portosika i cmentarnej Arlekinki :D

w wątku kotów cmentarnych dodałam fotki z naszej ostatniej wizyty z Agą :cry:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Nie lut 19, 2012 21:35 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

cmentarna koleżanka Arletki

viewtopic.php?f=1&t=134560&hilit=DT+z+widokiem+na+morze&start=120

Arlekinka - gotowa do adopcji :D

piękna i fajna kicia :1luvu:

Obrazek

Obrazek

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Wto lut 21, 2012 9:01 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

Szykuje się dobry domek dla Bono :)
Tylko ciiiiiiiiiiiii,ale kciuki nie zaszkodzą :ok:
Czekamy do soboty...
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto lut 21, 2012 9:09 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

Agnieszka wydajesz czasem kotki do domków wychodzących?
Jest domek z Pręgowa, Młoda rodzinka mieszkała wcześniej w Gdańsku, chcą mojego Malinka ale to dom wychodzący. Ja nie dam, bo z Jankowa przywlokłam (wiocha obok) aby pod samochód nie wpadł.
Ich kot zginął pod kołami samochodów i szukają drugiego bo dzieci płaczą a mają warunki bardzo dobre. Ludzie fajni, kochają zwierzaki, mają szczeniaka jeszcze, z którym kot musiałby się dogadać. Uważają, ze sa w stanie upilnować kotka, a tamten wypadek był ich winą bo brali kota na spacer z rodziną (chodził przy nodze) i wyskoczył nagle pod koła.

W pierwszej chwili dla mnie rodzina skreślona- ale .... może masz lub znasz jakąś biede co jest kotem wychodzącym i takiego domu potrzebuje. Ogród, bardzo dobre warunki i dużo miłości od tej rodziny. Pani mnie prosi o pomoc w znalezieniu kota wychodzącego!!!!
pzdr
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto lut 21, 2012 10:35 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

aya13 pisze:Agnieszka wydajesz czasem kotki do domków wychodzących?
Jest domek z Pręgowa, Młoda rodzinka mieszkała wcześniej w Gdańsku, chcą mojego Malinka ale to dom wychodzący. Ja nie dam, bo z Jankowa przywlokłam (wiocha obok) aby pod samochód nie wpadł.
Ich kot zginął pod kołami samochodów i szukają drugiego bo dzieci płaczą a mają warunki bardzo dobre. Ludzie fajni, kochają zwierzaki, mają szczeniaka jeszcze, z którym kot musiałby się dogadać. Uważają, ze sa w stanie upilnować kotka, a tamten wypadek był ich winą bo brali kota na spacer z rodziną (chodził przy nodze) i wyskoczył nagle pod koła.

W pierwszej chwili dla mnie rodzina skreślona- ale .... może masz lub znasz jakąś biede co jest kotem wychodzącym i takiego domu potrzebuje. Ogród, bardzo dobre warunki i dużo miłości od tej rodziny. Pani mnie prosi o pomoc w znalezieniu kota wychodzącego!!!!
pzdr

Ja mam taką trikolorkę, która wychowała się praktycznie na ulicy, chociaż miała niby-dom. Ten dom był z dziećmi, więc do dzieci przyzwyczajona. Teraz przebywa wyłącznie w mieszkaniu, ale pewnie chętnie by wyszła do ogródka... No miałabym trochę obaw, ale może tamten wypadek nauczył tych ludzi, że trzeba bardziej uważać...
http://tablica.pl/oferta/kotka-trikolor ... DoBoB.html
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Wto lut 21, 2012 11:14 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

pzdr
maria_z pisze:

pzdr

Ja mam taką trikolorkę, która wychowała się praktycznie na ulicy, chociaż miała niby-dom. Ten dom był z dziećmi, więc do dzieci przyzwyczajona. Teraz przebywa wyłącznie w mieszkaniu, ale pewnie chętnie by wyszła do ogródka... No miałabym trochę obaw, ale może tamten wypadek nauczył tych ludzi, że trzeba bardziej uważać...
http://tablica.pl/oferta/kotka-trikolor ... DoBoB.html

Franczeska :1luvu:
maria zlituj się 8O
Obrazek

aga marczak

Post » Wto lut 21, 2012 20:43 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

Piękna Franczeska- jak to możliwe, ze jeszcze domku nie ma;-)))
Szkoda, że musiałam jeden domek w sobotę odstąpić małej kici z Baniana, która z powodu nagłej alergii traciła dom.
Będę pamiętać o pięknej Franczesce;-)

Państwo z Pręgowa chcą w miarę młodego kocurka i szukają też sami.
pzdr
Obrazek

aya13

Post » Wto lut 21, 2012 20:46 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

adzi pisze:cmentarna koleżanka Arletki

Obrazek

Obrazek

...śliczna, oby imie jej szczęście przyniosło. Moja juz ma domek i poki co dobrze sie miewa i dogaduje z kocurkiem;-) Oby domek dobry szybko ja odnalazł;-)
A oto Arlekinka z lisiarni;-) Pozdrawia Arlekinkę z cmentarza (cmentarna tak strasznie brzmi...ale z lisiarni tez nie za dobrze hahah)
Obrazek
Obrazek

aya13

Post » Wto lut 21, 2012 20:57 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

Odpowiedź Pani z Pręgowa co do Matuska;-((((
"Matusek jest słodki, jednak bałabym się, że koty które odwiedzają naszą działkę znęcałyby się nad nim z racji że nie ma pełnego pola widzenia. Nie wiem też jakby dzieci zareagowały na jego oczko. Ale jest śliczny.Gdybym była sama to bym go wzięła od razu."
Obrazek

aya13

Post » Śro lut 22, 2012 21:11 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

aya13 pisze:
adzi pisze:cmentarna koleżanka Arletki

Obrazek

Obrazek

...śliczna, oby imie jej szczęście przyniosło. Moja juz ma domek i poki co dobrze sie miewa i dogaduje z kocurkiem;-) Oby domek dobry szybko ja odnalazł;-)
A oto Arlekinka z lisiarni;-) Pozdrawia Arlekinkę z cmentarza (cmentarna tak strasznie brzmi...ale z lisiarni tez nie za dobrze hahah)
Obrazek

Śliczna Arlekinko na szczęście już nie z lisiarni niech Ci się długo i szczęśliwie żyje :ok:
Dzisiaj po sterylce trafiła do mnie szara koteczka ok 2 letnia mieszkała na klatce schodowej i przeganiana była z kąta w kąt
zabrałam też ze stoczni spod Trzech Krzyży dwie ok 4 miesięczne siostry czarno-białe chore na kk jutro łapię ich mamusię.Kotki trafiły do mpacz78 która znowu mi pomogła Monia :1luvu: dziękuję kotki przejmę po szczepieniach
Obrazek

aga marczak

Post » Śro lut 22, 2012 22:46 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

My ledwo z tymi 4-ema chorymi dajemy rade-podziwiam;-)
Dzis zeskrobałam na grzybka Malinka na elblaskiej. Powiedzieli, ze nasze domowe koty maja dostac Insol i mamy jechac z vironem i załatwic lampe bo bedziemy z tym grzybem (ja i siostra) sie bawić w nieskończoność. A Insol wiadomo- najdroższy z mozliwych.
Mam kolejną chętna na Malinka, nie wiem czy bedzie czekać na wyniki i czy grzyb jej nie przestraszym jakby co przekieruje na Ciebie- szuka dośc młodego kotka, mieszka sama w kamienicy w Gdańsku Centrum. Nie widziałam jej jeszcze i nie byłam w domu bo byłam w lecznicy,
papap
pozdrówka dla Ciebie i kociastych.
Obrazek

aya13

Post » Pt lut 24, 2012 22:15 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

Dziękuję aya13 :D

Dzisiaj zabrałam na sterylizację ciężarną kotkę spod Trzech Krzyży i jej córkę
Niestety młoda dostała zawału i zmarła w lecznicy
Szkoda jej strasznie bo miała całe życie przed sobą :cry:
Druga zabrana kotka z Dolnego Miasta miała ropomacicze,więc dobrze,że pojechała
Obrazek

aga marczak

Post » Sob lut 25, 2012 12:43 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

Bono pojechał do nowego domu :dance:
Zamieszkał z drugim 7 letnim rudym kocurkiem Benkiem :lol:
Mam nadzieję,że się polubią
Bono to ostatni kociak Balbinki
Jego rodzenstwo Bójka,Brawurka,Bruno,Borys wraz z mamusią Balbinką mają domki
Wszyscy chłopcy mają drugiego kota
Bajeczka odeszła za TM[*]
Obrazek

aga marczak

Post » Wto lut 28, 2012 8:53 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

Dostałam maila ze ślicznymi zdjęciami Bona teraz Alexa :D
Widać,że zaprzyjaźnił się z Benkiem,pięknym rudo białym kocurem
Cieszę się,że tak gładko poszło :piwa:

Wczoraj wraz z kotiką złapałyśmy dwa koty na sterylkę
Czarno-białą kotkę z Szerokiej oraz czarnego kocura :evil: spod bloku p Marii
Kocurowi nacięliśmy ucho aby go już nigdy nikt nie pomylił z kotką :oops:
Obrazek

aga marczak

Post » Wto lut 28, 2012 9:00 Re: ADOPCJE 2009 2010 2011 2012 Pomorski Koci Dom Tymczasowy

aga marczak pisze:Dziękuję aya13 :D

Dzisiaj zabrałam na sterylizację ciężarną kotkę spod Trzech Krzyży i jej córkę
Niestety młoda dostała zawału i zmarła w lecznicy
Szkoda jej strasznie bo miała całe życie przed sobą :cry:
Druga zabrana kotka z Dolnego Miasta miała ropomacicze,więc dobrze,że pojechała

Kurcze zawsze mam obawy jak łapie dzikusa i trzymam przed sterylką czy serducho ze stresu nie zawiedzie, jeszcze sie nie zdarzyło ale bardzo to przykre, że kociak gdy ma wreszcie szanse odchodzi;-((((
Super, ze starsze kotki nie będą przynajmniej rodzić bez przerwy kolejnych kociaków.

p.s Pani, która nie chciała czekac na Malinka była w Ciapkowie i wzieła kotke. Przesyłam kazdemu strone PKDT lub namiary ale jak widać niektórym sie tak spieszy, ze nie chcą wizyt przeadopcyjnych, itp ale kota "na już- natychmiast".
pzdr
:ok: :ok: Kciuki za wszystkie futerka w nowych domkach;-) Oby zostały tam na zawsze.
Obrazek

aya13

[poprzednia][następna]