kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 27, 2012 21:49 kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

hej moze ktos mi cos doradzi bo juz sama nie wiem co myslec..mam kotke roczna..jest do mnie bardzo przywiazana..ogolnie mieszkam w anglii i na swieta pojechalam do domu a ona niestety zostala w domu pod opieka moje brata..po przyjezdzie zobaczylam ze wydrapala sobie kawal siersci na karku kiedy mnie nie bylo..poszperalam troche na forach i znalazlam posty ze koty zachowuja sie tak z tesknoty itd..jak sie wszystko ladnie zagoilo podalam jej kropelki przeciw pchlom tak profilaktycznie..bylo to w polowie stycznia..niby bylo ok ale 2 tygodnie temu znow sie wydrapala i nie zdazylo sie dobrze zagoic dzis wracam z pracy a tu nastepny wydrapany placek az do krwi..pchel nie widac ani zadnych sladow po pchlach..jednak od paru dni jakby nie chciala jesc karmy tzn zjada tylko sucha..czy to moze byc alergia na pokarm?dawalam jej teraz ze 3 rodzaje bo pomyslalam ze jej sie znudzilo albo cos ale zadnej raczej nie chce..dzwonilam tu do weta i mowil ze ze poczekac az sie zagoi i dac te kropelki miedzy lopatki a jak nie pomoze to wtedy sie zglosic..a ja nie moge patrzec na to bo az do krwi sie wydrapala :(((

Aniczka

Od: Nie lut 20, 2011 20:09

Post » Pon lut 27, 2012 21:52 Re: kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

Możesz wstawić zdjęcia :?:
Kota na podstawie zdjęć i opisu przez net nikt nie zdiagnozuje, ale każda wskazówka się przyda :wink:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon lut 27, 2012 21:58 Re: kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

zanim z nią pójdziesz do weta,kup jej ubezpieczenie,jeśli nie masz.

zanim uznasz że to sprawa na tle behawioralnym,warto ją zbadać.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pon lut 27, 2012 21:59 Re: kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

Matwiej, obecnie Morris ma łyse placki i to naprawdę duże.Diagnoza-stres.Moim zdaniem najlepsze byłoby się dokocić, kotka zajmie się zabawą,nie będzie się nudzić, poczuje bezpieczna i kłopoty znikną.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 27, 2012 22:12 Re: kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

w koncu zaczela jesc wiec chwilke musze poczekac ze zdjeciem:)) ale pewnie bedzie trudno bo jak tylko widzi apaarat albo telefon to ucieka :)wracajac do tematu to ona ogolnie ciagle sie myje..czasem ja dotkne a ona potem przez 10min sie wylizuje :lol: przez weta byla sprawdzana wlacznie z badaniem krwi na poczatku grudnia i wszystko ok..nie chce stawiac diagnozy ale bardziej mi sie to nadaje na behawioralne przyczyny..Kicia ma tyle energii ze ja juz czasem nie mam sily..a ona dzien i noc by sie bawila biegala itd :) i wlasnie to ze jest tak przywiazana do mnie moze miec z tym wydrapywaniem cos wspolnego ??..nawet jak ide sie kapac to ona ze mna pozatym jest strasznie zazdrosna itd i tez mam taka sytuacje w domu ze jest male dziecko ktore ma alergie skorna i lekarz stwierdzil ze to nie jest od kota ..ale jej rodzice upieraja sie ze to od mojej Kici..i tak ja przeganiaja po domu jak ja nie widze..teraz od wlasnie okolo 2 tygodni jak wychodze do pracy to ja zamykam..moze to przez to ..ogolnie moj pokoj jest bardzo duzy wczesniej jak wychodzilam do pracy to i tak sie nie wychylala z niego..poczekam do weekendu bo moj vet i tak zalecil poczekac az sie zagoi i jak dalej sie bedzie drapac to wtedy przyjsc..:(

Aniczka

Post » Pon lut 27, 2012 22:25 Re: kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

No to masz odpowiedź.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 27, 2012 22:35 Re: kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

ok moze mi ktos powiedziec jak tu wstawic fotke :?

Aniczka

Post » Pon lut 27, 2012 22:48 Re: kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

Aniczka pisze:ok moze mi ktos powiedziec jak tu wstawic fotke :?

tu masz podpowiedz viewtopic.php?f=5&t=36202

kotx2

Post » Pon lut 27, 2012 22:52 Re: kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

Aniczka pisze:ok moze mi ktos powiedziec jak tu wstawic fotke :?

Wyślij ją w kosmos czyli do internetu ( ja używam fotosika, ale jest mnóstwo innych podobnych )
Jak już masz zdjęcie w internecie klikasz na nie prawym przyciskiem myszy i kopiujesz adres url zdjęcia/grafiki ( adres, a nie samo zdjęcie )

Nad ramką, w której piszesz posty na forum są przyciski. Między nimi jest Img.
Klikasz Img ( wyskoczą dwa ). Klikasz pomiędzy nimi prawym przyciskiem i wklejasz zdjęcie.

Wygląda to tak:
[img].........tu%20wklejasz%20adres%20zdjęcia.......[/img]
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon lut 27, 2012 22:58 Re: kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

Dziekuje :))) :1luvu:

Obrazek

Aniczka

Post » Pon lut 27, 2012 22:59 Re: kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

Aniczka pisze:Dziekuje :))) :1luvu:

Obrazek

czarnulek jak heban :1luvu:

kotx2

Post » Pon lut 27, 2012 23:02 Re: kotka wydrapuje siersc!! pomocy:((

ok to tak wyglada ten wydrapany placek..ciezko mi bylo zdjecie zrobic bo ja zwykle uciekala :/

Obrazek

Aniczka