cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 27, 2012 19:50 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

Jemu ten języczek tak śmiesznie wychodzi ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon lut 27, 2012 20:27 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

Axa76 pisze:Jemu ten języczek tak śmiesznie wychodzi ;)

No proszę nasz tajemniczy gość 8) I jak się podobało.Czy rzeczywistość przyćmiła wyobrażenie o naszym małym przytulisku:?

A propos Ksawerego brakuje mu małych ząbków mędzy kłami i ma dośc fatalny kamień na zębach.Jak go dotykam w okolicy pyszczka wydaje mi się że go to boli.Wartało by mu zrobić sanację paszczy, ale nie wiem, czy wtedy juz całkowicie się nie zamknie w sobie :roll:

A jak Aszka ?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lut 27, 2012 20:41 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

No proszę nasz tajemniczy gość 8) I jak się podobało.Czy rzeczywistość przyćmiła wyobrażenie o naszym małym przytulisku:?
Eee, nie spodziewałam się chyba niczego innego ;) Małe kenelowe szalone i strasznie miziaste były, Jankes też się o mnie ocierał ;)

Aszka biedna, warczy, syczy, nie rusza się z kuwety. Jest w stresie permanentnym...
Obrazek

Axa76

Post » Wto lut 28, 2012 0:02 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

Axa - czemu nie pochwaliłaś się że Nas odwiedzisz?
MIKUŚ

Post » Wto lut 28, 2012 7:00 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

Dziś przyjeżdżaja koteczki 4 lata i 12 lat. Być może dla 4 letniej byłby już dom za 2 tygodnie. Jacyś ludzie od "Mięty" (Oli) chcieliby od Nas kotka adoptować. Niestety odszedł im po 10 latach życia. :(
MIKUŚ

Post » Wto lut 28, 2012 7:03 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

Dodatkowo ma przyjechać 13 letnia kotka na kociarnię z "rodziny" Victora :roll: Trudna sytuacja materialna, przeprowadzka i coś tam ......kot AUT.
Nie wiem co się ludziom robi z głowami. Będę jeszcze rozmawiać z Nimi. Krzysiek nie chce by trafiła do schroniska :? Jakaś fala starszych kotów uderza. Cóż może to lepsze niż ostatnia plaga kalekich kotów. :roll:
Ale swoja drogą nie wiem jak ludzie tak mogą..... To tak jakby matkę oddać do domu starców, ale i to ludzie robią swoim "najbliższym". Nie pasuję chyba do tego świata :?
MIKUŚ

Post » Wto lut 28, 2012 7:13 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

mar_tika pisze:
Axa76 pisze:Jemu ten języczek tak śmiesznie wychodzi ;)

A propos Ksawerego brakuje mu małych ząbków mędzy kłami i ma dośc fatalny kamień na zębach.Jak go dotykam w okolicy pyszczka wydaje mi się że go to boli.Wartało by mu zrobić sanację paszczy, ale nie wiem, czy wtedy juz całkowicie się nie zamknie w sobie :roll:

Martusia, a może właśnie on się zamyka w sobie bo go boli?

Drogie Panie i Pan Victor!
Dziś o 15 bronię dyplomu, proszę trzymać kciuki, bo się stresuję.

Ilka daj znać jak kocio, czy coś zjadł i czy mam przychodzić na wieczorny dyżur.

Mikuś, odnowiłam kontakt z dawną koleżanką z LO, jak z nią gadam, to chciałabym bardzo żebyśmy mieli takich potencjalnych opiekunów dla kotowskich. Też jej odszedł kot w listopadzie, do końca o niego walczyła. Ma jednego jeszcze w domu, ale rozważa dokocenie. Może upewni się, że to dobry pomysł jak nas odwiedzi, może w kimś się zakocha?
Jeszcze pytanko, mam potencjalny DT w osobie Michała, który był u nas. Mieszka na Pogoni, 10-15 minut drogi od przystani. Wstępnie oferował dom dla Kseni, ale ona ma DT. Myślę o którymś z kotów, które są starsze i kociarnia może je dobić. Przyprowadzę go może znowu do przystani i upewnię się że nadal jest chętny na kota choćby na tymczas (a może i na stałe w dalszej perspektywie), OK? A jeśli tak, to mogę go umówić z Mikusiem lub Martą, jeśli chcecie z nim pogadać.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto lut 28, 2012 7:42 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

Wiiwii trzymam kciuki. :ok: :ok: :ok: :ok:

Myślę że Ksawerego trzeba ewakuować z kociarni. :roll: Zęby możemy mu zrobić. :wink:
Spadam do roboty.
MIKUŚ

Post » Wto lut 28, 2012 7:53 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

wiiwii powoidzenia ! będzie dobrze.
matko alem chora, ide do lekjarza. plus taki ze sie z amikowskim tydzien pobycze :) dziad mały serduszka dostał 2 zjadł trzecim się w dużym bawił potem znowu do buta mojejmu wrzucił, takie milusie żywiutkie mięso , brrrrrrrrrr

świeży dziad:)

pójde se w siną dal, powoli, niespiesznie
Obrazek

spojrze ...
Obrazek

wrócę :), spacer jak w ciechocinku na deptaku:)
Obrazek

dajze jeść zołzo
Obrazek

i co się gapisz:)
Obrazek

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Wto lut 28, 2012 8:34 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

Ja się zastanawiałam nad Ksawerym jako tymczasem, ale u mnie jest obecnie problem z kasą i boję się, że miałabym problem, żeby go leczyć :oops:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto lut 28, 2012 8:34 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

wiiwii trzymam kciuki :ok:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto lut 28, 2012 12:12 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

Wiiwii, trzymamy kciuki wszyscy :D Na pewno się uda, nie ma bata żeby nie ;)

Dalej nie wiem co z dyżurem, głupia sobie nie zapisałam numerów telefonów... :oops:
Niech ktoś się odezwie do sieroty!! :roll:

Kicia rano zjadła troszeńkę karmy mokrej, wysiusiała się i jak na razie dalej nie chce współpracować. Wymiotów ani biegunki nie stwierdziłam. Ogólnie zachowuje się normalnie. Idę z nią do weta zaraz i może się dowiem, czy to jakaś choroba, czy nie. Obym tylko nie zbankrutowała :? (wiecie, jak to jest ze studenckim budżetem...) Ale wiadomo- zdrowie mojego maleństwa najważniejsze :kotek:

Co do wyprowadzki kotka, to też bym chyba typowała Ksawerego. Albo Irę. A najlepiej obydwa :mrgreen:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Wto lut 28, 2012 12:15 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

Zaraz zaraz, ten numer w podpisie MIKUSIA to zapewne jej.
Ale ze mnie tępy dziad.
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Post » Wto lut 28, 2012 14:01 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

A Aszki nikt nie chce potymczasować?
Bo aj się obawiam, żeby się to nie skończyło jak tu viewtopic.php?f=13&t=104182&start=0&hilit=krak%C3%B3w :(

Mikuś, nic nie pisałam, bo właściwie to byłam odwiedzić hidi i Staśka, na kociarni tak przy okazji ;)
Obrazek

Axa76

Post » Wto lut 28, 2012 14:30 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla KSENI!!

No więc Kicia "bohatersko" zniosła pobieranie krwi na morfologię, wyniki jutro. Jak wracałam to zwróciła to co zjadła rano, ale myślę, że to ze stresu (nieraz już tak się jej zdarzało, jak wychodziłam z nią gdzieś). Po upapraniu mi prześcieradła brudnymi łapkami (bleeeee) zjadła troszkę karmy i poszła w kimę. Pani weterynarz powiedziała, że koty czasem tak mogą reagować nawet na nowe zapachy (a tych trochę z kociarni przyniosłam), także jestem dobrej myśli, tym bardziej że coś tam zjadła.
Obrazek

600 826 165

ilka;)

[poprzednia][następna]