OTW5-Świat koci i Żuniek.Nie jest fajnie:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 25, 2012 20:41 Re: OTW5- f:54,55,71...I Wituś pojechał do DS-kciuki;)

Pikuś to kot po przejściach.Żył sobie na osiedlu nie ufając nikomu.Jednak zawsze zjawiał się na jedzenie.Prawie nikomu nie ufał.Podobno jednak jego mama miała panią i czasem dzieci do domu przyprowadzała(bardzo niski parter) . Pikuś też tam zaglądał. I został któregoś dnia wywieziony wiele kilometrów za Otwock.Wrócił chory i chudy po kilku tygodniach.
Myślę,że stąd ta trauma.
Nadal nie je i nie pije.Martwię się coraz bardziej.Jak do jutra nic się nie zmieni to chyba o kroplówkach trzeba pomyśleć.Jego na siłę nie nakramię.

Mama ma już domek.Jego siostra również.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Sob lut 25, 2012 20:46 Re: OTW5- f:54,55,71...I Wituś pojechał do DS-kciuki;)

ASK@ pisze:Pikuś to kot po przejściach.Żył sobie na osiedlu nie ufając nikomu.Jednak zawsze zjawiał się na jedzenie.Prawie nikomu nie ufał.Podobno jednak jego mama miała panią i czasem dzieci do domu przyprowadzała(bardzo niski parter) . Pikuś też tam zaglądał. I został któregoś dnia wywieziony wiele kilometrów za Otwock.Wrócił chory i chudy po kilku tygodniach.
Myślę,że stąd ta trauma.
Nadal nie je i nie pije.Martwię się coraz bardziej.Jak do jutra nic się nie zmieni to chyba o kroplówkach trzeba pomyśleć.Jego na siłę nie nakramię.

Mama ma już domek.Jego siostra również.

Pikuś też ma domek ale i dobrą pamięć.
Trzymam kciuki mocno za niego :ok:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie lut 26, 2012 6:24 Re: OTW5- f:54,55,71...I Wituś pojechał do DS-kciuki;)

Pikuniek zjadł.Dostał tackę Animondy pod nosek.A nosek siedział schowany z resztą ciałka za wersalką. Ale któreś kicha.W nocy trudno określić które. Nastka na pewno zaczyna glucić.

Dostałam zapytanie o ogłoszenie.I zdębiałam a potem ześmiałam się z gówniarstwa 8O .Czy jakieś dzieci mają ferie i czy ktoś ewidentnia się zanudza.Biedna Munia.Takie nasuwa skojarzenia :mrgreen:

Pytanie o ogłoszenie: Reaguję na imię Muszydło kochane!

Treść pytania:
o pedooczhniu to akurat wiem, bo sie sama chwalilas. Pokazalem, ze bronisz swoich ziomkow wyciagajac jakies nieistotne historie p. Goluchowi, zeby wygladalo, ze szwabow sprowokowal. Dlaczego w ogole zaczelas szukac o tym czlowieku informacji, co? Bo ja mysle, ze od poczatku w celu obrony swoich ziomkow hitlerowskich
Wysłana z adresu: cury@bbcr.com.br
Adres ogłoszenia:
http://www.abcwarszawa.pl/index.php?w=z ... 0116161632

--
Wiadomość wysłana z serwisu
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 26, 2012 7:05 Re: OTW5- f:54,55,71...I Wituś pojechał do DS-kciuki;)

Nawet dziwne te zapytanie o naszą Muchę :mrgreen: ja nie kumam

Pikuś weż się chłopaku ogarnij i zdrowiej :1luvu:

A Mucha kwitnie w swoim domku :1luvu: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie lut 26, 2012 11:09 Re: OTW5- f:54,55,71...I Wituś pojechał do DS-kciuki;)

Bardzo się za Muszkę cieszę.Należy się jej dobry ludź!

Ktoś głupio bawis ie i tyle.Pewnikiem nie jedna osoba dostała taki mail.

Pikuś wyszedł z kryjówki i dał się pogłaskać.Zjadł też troszkę.Żuk znów zwymiotował ale to chyba moja wina.Zrobiłam mu za duże śniadania.Poprzednia porcja za mała ta za duża. Trafić w proporcję potrzeba. Z nim już tak jest.Nic na pewnika.Sielanka i kłopociki na przemian.
Karmel jojczy i zawodzi.Bawi się z Biskiem.A Bisek trochę kicha.Nastka też lekko smarczy.U niej to stan stały.Bierze wzmacniacze i po chwilowej poprawie znów z nosia cieknie.Nie dużo ale jednak.Weci oglądają, osłuchują i do niczego nie można się przyczepić.Tylko do wilgotnego nosia.Ona nawet nie gluci. Nastunia nie wychodzi z dużego pokoju.Pcha się na wyrko, na nas.Mruczy i gulga.

Dzwoniłam do Czesia.Odebrała pani bo Czesio był zajęty. Czechosław ma się dobrze. Trochę rozrabia w nocy ale pani mówi,że już mniej.Na pewno jest to skutek lenistwa bo całe dzionki śpi.Odżywa jak domownicy wracają.Trwają prace nad umordowaniem kota przed snem. Kocio nie przytył co już uważam za sukces.Kocurek zakochany w swej Młodej pani i wzajemnie.Wieczorkiem Młoda czyta mu na głos zadane lektury. A, że Czesio nie lubi spać na kołderkach tylko na gołym prześcieradle jest specjalnie mu szykowane miejsce we wspólnym łóżku .Leży sobie na nim i słucha czytacza.Doszkoli się jak nic.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 26, 2012 11:17 Re: OTW5- f:54,55,71...I Wituś pojechał do DS-kciuki;)

Bo koty to mondre som...
Tylko troche leniwe.
To lektora poczebujom :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie lut 26, 2012 12:00 Re: OTW5- f:54,55,71...Życie toczy się dalej;)

zamelduję się może nieśmiało :oops:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie lut 26, 2012 12:02 Re: OTW5- f:54,55,71...Życie toczy się dalej;)

asia2 pisze:zamelduję się może nieśmiało :oops:

Witaj Asiu :1luvu:
Dawno ,dawno nie było ciebie u nas. Na Groszka :wink: zaglądam,czytam ale nie wpisuję się. :oops:
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 26, 2012 19:00 Re: OTW5- f:54,55,71...Życie toczy się dalej;)

Ignasiek napisał rączką swojej Pani i swoje fotki przysłał. :1luvu:
Jest cudnie rozluźniony i widać,że szczęśliwy.Strasznie ruchliwy i trudno mu fotę trzepnąć w ruchu.

...Kociak jest słodki i jak widać zaaklimatyzowany totalnie. Nie można go nie kochać. Jest niezmordowany w swoich zabawach, wszędzie go pełno: ja zmywam - on pomaga, ja się kąpię - Ignaś grzebie łapką w pianie, rozmrażam zamrażarkę - kociak siedzi w środku i łapie ściekający lód...nie można się przy nim nudzić. I słodko "grucha" po swojemu do wszystkich. Jak któryś kocurek zamiauczy to Ignaś biegnie pomrukując sprawdzić czy nic się nie stało...Oj o Ignasiu można dłuuuugoooo....

Pikuś je!!!!!

Trzymajcie kciuki.Maksik-Niuniek ma dziś kastrację.Już taki duży chłopczyk z niego.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 26, 2012 20:46 Re: OTW5- f:54,55,71...Życie toczy się dalej;)

Czytamy i kciuki trzymamy za Maksika -Niuńka.Ja mam Niuńka rezydenta i myślałam ,ze to niespotykanie imię. :P
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie lut 26, 2012 22:45 Re: OTW5- f:54,55,71...Życie toczy się dalej;)

ASK@ pisze:
asia2 pisze:zamelduję się może nieśmiało :oops:

Witaj Asiu :1luvu:
Dawno ,dawno nie było ciebie u nas. Na Groszka :wink: zaglądam,czytam ale nie wpisuję się. :oops:

ja też tak właśnie , podczytuję sobie, kibicuje i szczerze wspólfunkcjonuję w myślach i w sercu, nie wpisuję się.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon lut 27, 2012 6:20 Re: OTW5- f:54,55,71...Życie toczy się dalej;)

Nowe dokarmiane tj rude,czarne i bure stawiły się w komplecie.Nie dojadły bo pies przepłoszył.I po co mi to było?

Pikuś je. :D
Obrazek

ASK@

Post » Pon lut 27, 2012 10:07 Re: OTW5- f:54,55,71...Życie toczy się dalej;)

Szałam do pracy to u powyższych choler było prawie wszystko zjedzone.
Czarne raniutko przybiegło zaraz na kicianie. Rude trzymało sie z tyłu. Czarne osyczało mnie i oprychało ale zaraz wzięło się do jedzenia.Dosłownie pod rękę pysk wpychało. Bure dorosłe z tyłu się pałętało więc wystraszyłam podnosząc się. Musiałam się gimnastykować by za siatkę włożyc im jedzenie.Ptaki najwyżej wydziobią ale nie zeżre jakaś cholera.Gdzie one nocują?Tak zimno na dworze.Jak sie uchowały do tej pory? Nie mogły wcześniej mi w oczy wejść?

Dobrze,ze ja na czarno ubrana chodzę.Jak kucnę i założę kaptur to mnie nie widać dla przechodzących.Byleby pies nie wywęszył i nie oszczekał. Taki Koci Rambo maskujący ze mnie.

Ranek zastał mnei z Żukiem ułożonym na mnie.W jakiejś dziwnej pozycji leżałam ale jemu było wygodnie. Ofuczał jak się zaczęłam kręcić. Potem spania nie było.On zgrzytał zębami ,wiec klepanko by wymiotó nie było. Inne zaglądały co i raz do/na mnie by sprawdzić w jakim stanie jestem. Mówimy o wstaniu szybkim na rychłe śniadanie.Troszke wcześniejsze niż zwykle.
Nastunia wczoraj zakończyła dzień bawiąc sie do upadłego myszką.Dawno jej takiej radosnej nie widziałam. Nawet uczyniła kilka zabawowych krokó za Rafikiem. Nie dopytywałam czy chciała sie pobawić czy przylać.Bo do tego też dorosła. Jeszcze się czai w zakamarkach pod fotelem przy dzieleniu żarełka ale coraz częściej dopomina się o przysmaki.Nawet śmietankę nauczyła sie pić.Siedzi i wlepia wymownie w nas ślipka.

Był wczoraj telefon o nią.Ale dom z drugim kotem.Na czas obecny to mówimy nie. Domek nie zdecydował sie na rozmowę o inszych, towarzystwa potrzebujacych kociastych.

Pikuniek przyszedł na śniadanie.Jednak musi być słabszy bo Angel tchórz go próbuje lać.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 28, 2012 7:45 Re: OTW5- f:54,55,71...Życie toczy się dalej;)

Ależ tu pusto.Tylko ja wywnętrzam sie namiętnie ,trzepiąc w klawisze i gubiąc literki. :mrgreen:

Pikuś już lepiej.Za całe zło świata związane z kuciem a wcześniej łapaniem i zniewoleniem wymusza haracz w postaci łapówki śmietankowej i żarełkowej.Zagustował w tackach animondy.

Niestety nowe dokarmiane czarne dziś osyczało mnie ale zalotnie ogonek podniosło i zarzucając tyłeczkiem zrobiło niebezpieczny ruch ocierania się.Na razie dostało się murkowi.Oj,źle, bardzo źle. Bure chyba chore albo tak fukało nosow. Pozwoliło naciapać się jedzeniem czarnemu cosiowi.Rudego nie było widać.

Nastunia miaukoli, łasi się i nawet daje brać na ręce.Nauczyła się pić smietanki i uważa,że należy się jej to zdecydowanie. Wygryzła z miejsca jedzenia Biankę i czeka wyglądając na nas.Śpi, tuli się,mruczy.Odżyła.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 28, 2012 7:48 Re: OTW5- f:54,55,71...Życie toczy się dalej;)

Obrazek
:1luvu: :1luvu: przytulam a koty łaszą się do nóg naszego Anioła :aniolek:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

[poprzednia][następna]