WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 24, 2012 16:38 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

[quote="Patmol"]Mamrot :evil: jak mogłaś to wszystko wykasować? :placz:
tam było tyle ciekawych rzeczy; wczoraj nie miałam czasu i dzisiaj chciałam doczytać na spokojnie
ja karmie koty TOTW -głównie ostatnio, bo jeden z kotów je tylko TOTW (innej karmy nie ruszy)
no i plus mięsko (surowe i przemrożone, trochę ryżu z marchewka -bo psy to dostają, i koty tez chcą)

i cały czas myślę, żeby to jakoś zmienić
a barf wydaje mi się za skomplikowany :oops: i za czasochłonny :oops:
a tam w tych postach było kilka ciekawych sugestii
i
ja je chciałam przeczytać :evil:
(napisz mi proszę to jeszcze raz, jeśli możesz oczywiście, na pw))

DLA ZAINTERESOWANYCH

viewtopic.php?f=36&t=131572&start=1080

str.73, post Dagnes dnia 22.02 g.16.26
wykasowalam bo mi Kotek Szalony "zwróciła" uwage że powinnam posty edytować, no i że to za długie i nie na temat i że zamieszanie sie robi. no. to dla zainteresowanych o zywieniu - naprawdę niesamowite. Powiem szczerze... zawsze starałam się karmić koty suchym z górnej półki, o masakrycznym działaniu zboż wiedziałam, nigdy nie podawałam też puszek w sumie żadnych... jak cos to surowe mięso ale filety wołowe i pierś z kurczaka. Jako opiekunka cukrzycowej kotki ( od zeszlego roku mam w domu kotkę z cukrzycą, przeżyła pdomoja opieką 10 lat przy bloku a teraz jest rezydentem) to poszerzam wiedzę... to co Dagnes pisze jest niesamowicie ważne. Dla mnie BARF dla 7miu kotów niemożliwy, wolnozyjące w bezpośredniej bliskości mojego domu karmię animonda vomfeinstein-paszteciki plus suche almonature..., te które mam "na wyżywieniu" - razem około 25 szt na wsi i duża banda w Orłowie - najniższa możliwa moim zdaniem półka ale na więcej mnie nie stac - Purina cat chow - sterilized - bo wszystkie sa ciachnięte. Ale w domu zaczynam wprowadzać więcej surowizny... dla zafiksowanych na suchym polecam zmiane suchego na Orijen, Applaws czy inną bez zbóż. Dla tych którzy karmią tylko mokrym z puszek - polecam więcej surowego mięsa,a puszki teztylko te któremają w sobie cos z mięsa a nie tyko podroby i zboża i konserwanty.
Ostatnio edytowano Pt lut 24, 2012 16:47 przez Mamrot, łącznie edytowano 1 raz

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pt lut 24, 2012 16:43 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

ewona1 pisze:I jeszcze mam taki wtręt dotyczący poprzednich postów, na temat karmienia:
Zamiast snuć długich dywagacji, trzeba kupić puszki i dostarczyć dzieciakom, bo dyskusją kot się nie naje. I nie cudować- Szara to młody kotek który pól roku głodował, dosłownie. Jak p. Teresa była w szpitalu, to koty jadły raz dziennie, byle co, nawet psie suche. Kto się tym zajmie? Mogę to zrobić w razie co, bo trzeba szybko

Ewona... właśnie dlatego co napisałaś to teraz trzeba je karmić lepiej... sama wiesz najlepiej bo picujesz te bidoki - ciagle mi Krecik wychudzony chodzi po glowie. Szybko to jest posłac forse i poprosić żeby poszli cos kupic w sklepie zoo.

Mamrot

Post » Pt lut 24, 2012 16:52 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,bo Drapek,Fred, Inka i Szara jadą DZIŚ

Szalony Kot pisze:
Mamrot pisze:
Szalony Kot pisze:Ja u Just87 zamawiam puszki Animondy Carny dużej (400g), jedna puszka starcza na ok. 3-4 dni (rozrabiam z wodą), koszt jednej to 4,99.

Szalony... powiem szczerze... to syf jest. zobacz z czego się składa... zobacz jakie zalecenie karmienia - ilośc na wage kota... Tej malej to potrzeba surowego mięsa, suchego orijen lub applaws... a z puszkowych gotowych to najnizej animonda vom feinsteein (może troche nazwę przekręcam)...

Wolę karmić Animondą Carny niż jakąkolwiek suchą, ja znowu spaczona w tę stronę ;) dla mnie odpowiednie "nawilżenie" kota jest ważniejsze i suche uważam za zło.
W naturze kot na pewno częściej je podroby niż chrupki, prawda? ;)

Dzięki za teksty, ale plis, staraj się edytować posty.

Szalony ;) co do tego co w naturze je cześciej... - napewno nie taką ilość podrobów, bo zwierzątko które złowi nie składa się z podrobów tylko. a jesli chodzi o chrupki - oczywiście - w naturze ich nie, ale chrupki są różne, sa takie bez zbóż i jeśli wogóle kota karmic suchym to takim. ale nie znaczy to , że dobre suche jest gorsze od byle jakiego mokrego. Jeśli zalecenie producenta jest żeby jadł 300 gr animondy carny dziennie to... sam producent wie, że niewiele warta jest ta karma. Ile masz kotecków? daj mięcha Kocie!

Mamrot

Post » Pt lut 24, 2012 17:25 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

Mamrot pisze:
ewona1 pisze:I jeszcze mam taki wtręt dotyczący poprzednich postów, na temat karmienia:

Ewona... właśnie dlatego co napisałaś to teraz trzeba je karmić lepiej... sama wiesz najlepiej bo picujesz te bidoki - ciagle mi Krecik wychudzony chodzi po glowie. Szybko to jest posłac forse i poprosić żeby poszli cos kupic w sklepie zoo.

Zostawiłam forsę i nausicaa kupiła suche, mokre zamówione, ilość na 1 miesiąc, no chyba że Szara będzie żarła tak jak moje kociska.
I po Twoich informacjach zaczęłam się lękać o Zyzia, on nałogowo obgryza skórę ze świeżego chleba i kradnie ciastka, i czasem zakąsi daktylem. Na szczęście puszek nie bierze do pyska :)

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Pt lut 24, 2012 17:25 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

Mój kot je mięcho.
Ale, jak już mówiłam, dla mnie ważniejsze jest to, by kot nie odwadniał się (a w przypadku kotów na suchym kot jest praktycznie non stop odwodniony).
I to jest info z chatula i barfnego świata ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 25, 2012 10:07 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

Witam
Mam spore zainteresowanie swoim rudzielcem dlatego będę podsyłać wasz wątek - moze Fredzio i Drapek znajdą DS (jeśli są na DT bo trochę się u Was gubię :oops: )

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob lut 25, 2012 11:08 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

To świetnie, dzięki , oni są w DT

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Sob lut 25, 2012 23:42 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

Napisałam do Pana od Inki - bo obiecałam w ogłaszaniu jej pomagć- a Pan odpisał tak:
Kocica jest nieco płochliwa, ale szybko się oswaja. Jesli szybciej przejde przez pokój lub coś zrobi hałas, chowa się, ale gdy jest spokój, majestatycznie odkupuje kanapę. Wzięta na ręce domaga się miziania.
Podchodzi do głaskania. Moi rezydenci sa na razie zaciekawieni, koty czasem na siebie syczą, ale nie widzę agresji czy wrogości. Myślę, że się dogadają. Kocica je i pije i wydaje się być zadowolona z życia.

Bardzo spokojny, sympatyczny i miły kot.
No i są jeszcze fotki, które po kolei powklejam, i obietnica rapostów bieżących

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Sob lut 25, 2012 23:50 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

No i kicha z wstawianiem fotek-nie wychodzi ( bo nie umiem :oops: ) - owszem "kopjuj sie wykonuje, ale już w poscie się nie wkleja...moze ktoś wie jak to zrobic, albo ja wyślę na maila ( to pewnie wyjdzie, bo bez problemu zapisałam w Dokumetach)a ON (ten co potrafi) na wątek wklei...
Ale instrukcje były by lepsze...

zjawka

Post » Nie lut 26, 2012 0:11 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

No właśnie na żaden..ja sobie wykombinowałam, że wykonam "kopjuj" na tym pasku " jpg.. . " a potem " wklej" w okienku gdzie piszę posta :ryk: ale tak łatwo widać nie jest... czyli pewnie muszę przećwiczyć wklejanie np za pomoca tego imagesh...czy cos tam ( gdzieś sobie skopiowalm instrukcje...) no ale to juz nie dziś tzn, nie wczoraj... tzn. nie tej nocy. Jakby to miało byc szybko to tylko droga przez kogos wprawionego pozostaje 8)

zjawka

Post » Nie lut 26, 2012 10:14 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

zjawka pisze:No właśnie na żaden..ja sobie wykombinowałam, że wykonam "kopjuj" na tym pasku " jpg.. . " a potem " wklej" w okienku gdzie piszę posta :ryk: ale tak łatwo widać nie jest... czyli pewnie muszę przećwiczyć wklejanie np za pomoca tego imagesh...czy cos tam ( gdzieś sobie skopiowalm instrukcje...) no ale to juz nie dziś tzn, nie wczoraj... tzn. nie tej nocy. Jakby to miało byc szybko to tylko droga przez kogos wprawionego pozostaje 8)

To by było zbyt proste :D

Spróbuj przez http://iv.pl/

otwierasz stronę
klikasz na 'chooise file'
otworzą się Pliki na Twoim komputerze
wybierasz zdjęcie
klikasz w nie
klikasz 'wczytaj pliki na serwer'
klikasz na zdjęcie
kopiujesz link 'miniatura forum' i wstawiasz go do swojego posta.
kopiujesz link bezpośredni i wstawiasz w post, a my możemy zobaczyć zdjęcie w oryginalnym rozmiarze

Przy czym stronka może się trochę różnić w zależności od przeglądarki, ale zasada działania ta sama. Jak będą problemy, wyślij zdjęcia na maila do mnie.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie lut 26, 2012 11:23 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

Oto Inka http://profile.imageshack.us/user/cudzjawka/

Uff, ale to maskara jest to wklejanie, na iv nie zdołałam się zarejestrować, trzba kod z obrazka przepisać, a mój komputer chyba takie cos blokuje, bo nogdy i nigdzie to nie przechodzi...na imageshack..no cos uzyskałam, ale nie wiem jak to zrobić, żeby po jednej fotce nie kapać... 8O
A tak ogólnie, to miłego dnia życzę wszystkim...aaa, jakieś plany działań w sprawie wólszczaków na dzisiaj są?

zjawka

Post » Nie lut 26, 2012 11:34 Re: Wólka Zaleska-5 kotów,Drapek,Fred, Inka i Szara już w Wa-wie

iv.pl nie wymaga rejestracji :)

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

[poprzednia][następna]