Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
lidka02 pisze:marta-po pisze:A dlaczego znieczulenie w rdzeń? Nie spotkałam się z czymś takim
A ten drugi kotek z jednym jądrem, czy to wnęter?
Co to znaczy wnęter
puszatek pisze:a znasz kogoś od nich, może by załatwili Lidce talony na sterylki, detektywie![]()
ruda32 pisze:puszatek pisze:a nie ma nikogo na Forum z Inowrocławia
Kocia Dolina?
lidka02 pisze:ruda32 pisze:puszatek pisze:a nie ma nikogo na Forum z Inowrocławia
Kocia Dolina?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
marta-po pisze:lidka02 pisze:marta-po pisze:A dlaczego znieczulenie w rdzeń? Nie spotkałam się z czymś takim
A ten drugi kotek z jednym jądrem, czy to wnęter?
Co to znaczy wnęter
Wnęter to osobnik płci męskiej, u którego jedno jądro schowane jest w jamie brzusznej, nie wyszło w okresie dojrzewania. Jest to trochę niebezpieczne, gdyż jądra mają niższą temperaturę znajdując się w mosznie. Gdy są w środku, może to prowadzić np. do zmian nowotworowych. Ponadto jest to dziedziczne i w przypadku zwierząt z hodowli, nie można ich rozmnażać. Ja mam psa, który miał jedno jądro schowane. Lekarz zrobił mu operację laparoskopowo, żeby mniej ciąć i znalazł w środku, czasem trzeba poszukać, bo różnie mogą być ułożone. Przy okazji zlokalizował u Poldka guza na śledzionie, co prawdopodobnie jest wynikiem wnętrostwa.
Rzadziej zdarza się po prostu posiadanie jednego jądra, częściej chodzi o wnętrostwo.
Dopisek: I może się zdarzyć, że wnętrostwo powoduje większą nadpobudliwość u zwierzęcia. U mojego Poldka tak było. Po usunięciu obu jąder powoli wyciszył się
lidka02 pisze:Ruda nie sprzątaszja mam lenia ale musze się ruszyć .Musze jechać na działke i tym dwóm kotą z ośrodka dać tabletki , wyjść z moimi , chciałam umyć okna ale nie wiem czy zdołam
może deszcz obmyje
.Widziałaś na dogo tą ohydną bude co zrobiłam zdjęcie , dałam do Animalsu oni na Policje i teraz ta kobitka co tam karmiła psa ma zakaz wstępu do niego , dno normalnie
Animals chcieli zeby psa im odebrano ale nie maja gdzie go dać ....Pies siedzi zamknięty w szopie babka stara a facet alkoholik
.Musze też tam podjechać i zrobić zdjęcia jak mi się uda i przesłać do Animalsu jako dowód .Nasze prawo łeb od niego boli...
lidka02 pisze:Tylko ruda ja nawet nie wiem czy u siebie dziś zacznę sprzątać, chyba najpierw pojade na działke i tam zobaczyć do psa ....
Więc na razie na sprzątanie nie licz
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, MruczkiRządzą i 60 gości