Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 23, 2012 22:19 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Karolek(ona) pisze:podobno kotki mocz w ruji tez fiolkami nie daje
a ja nie wie ja mam kocurki

Karola Bejbi nigdy nie śmierdziała nawet w rui.Oby to było lepiej ropomacicze nie BIAŁACZKA :cry: :cry: :cry: Dopiero robiłam wyniki i były dobre.Te hormony coś zrobiły.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw lut 23, 2012 22:20 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

MonikaMroz pisze:Hej Wiola
Od razu mi się ryczeć zachciało jak napisałaś że Bejbi bardzo chora :( Trzymajcie się kochane moje.
Mocznik wydaje mi się w normie i kreatynina też. Na leukocytach się nie znam.
BĄDŹCIE DZIELNE :!: :!: :kotek: :kotek:

Leukocyty są za duże zamiast od 6 tyś do 10 tyś.jest prawie 20 tyś.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 23, 2012 22:22 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Własnie moja kolezanka robila badania swojej kotce... i wyniki miala podobne wet stwierdzil natychmiastową operację bo po USG wyszlo ze to ropomacicze i jutro operacja. Oprocz tych objawow kotka miala rujkę bardzo czesto, byl rowniez wysięk, byla apatyczna, śpiąca i malo jadła. No i wyszlo rowniez ze ma guza sutka :/

Ja konkretnie sie nie znam ale moze ta sytuacja ci w jakis sposob pomoze.

Bejbusiu sliczna zdrowiej... kciuki ogromne dla was kochane :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Czw lut 23, 2012 22:30 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Viola czy Ty będziesz mogła jutro z Bejbi podejść do weta :?: bo potem weekend to za długo czekać :?
:ok: :ok: żeby wszystko było w porządku

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Czw lut 23, 2012 22:31 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

ninakiler pisze:Własnie moja kolezanka robila badania swojej kotce... i wyniki miala podobne wet stwierdzil natychmiastową operację bo po USG wyszlo ze to ropomacicze i jutro operacja. Oprocz tych objawow kotka miala rujkę bardzo czesto, byl rowniez wysięk, byla apatyczna, śpiąca i malo jadła. No i wyszlo rowniez ze ma guza sutka :/

Ja konkretnie sie nie znam ale moze ta sytuacja ci w jakis sposob pomoze.

Bejbusiu sliczna zdrowiej... kciuki ogromne dla was kochane :ok: :ok: :ok:

Dzięki Nina musi chyba na USG wyjść jeśli to ropomacicze :?: Wet kazał być w niedzielę bo go nie ma te dwa dni.Będę rano dzwonić czy jest jego kumpel bo do reszty nie mam przykro mi aż takiego zaufania.Jeśli to ropomacicze ostrzegana byłam przez weta wcześniej to operacja w zależności co wyjdzie na USG.BOŻE ja te wyniki mogłam mieć wczoraj i był dziś wet.Ja zapomniałam,a w nocy dupa nie chciałam dzwonić.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 23, 2012 22:33 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

dinzoo pisze:Viola czy Ty będziesz mogła jutro z Bejbi podejść do weta :?: bo potem weekend to za długo czekać :?
:ok: :ok: żeby wszystko było w porządku

Mogę ale musi być kolega Dr.Słodkiego bo wiem że on jest niezły też.Od 9 rano będę pytać o niego,a w niedzielę to nie jest problem bo wtedy nasz wet właśnie jest.Wolę szybciej i testy.Najpierw USG jeśli nic nie wyjdzie test na BIAŁACZKĘ.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 23, 2012 22:42 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Viola tylko przy ropomaciczu czas ma duże znaczenie, do niedzieli to trochę za długo... :cry: wiem bo miałam sunię z ropomaciczem, a u kotek to jeszcze gorzej podobno
obiecaj, że zrobisz jutro USG proszę

dinzoo

Post » Czw lut 23, 2012 22:43 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

dinzoo pisze:Viola tylko przy ropomaciczu czas ma duże znaczenie, do niedzieli to trochę za długo... :cry: wiem bo miałam sunię z ropomaciczem, a u kotek to jeszcze gorzej podobno
obiecaj, że zrobisz jutro USG proszę

Zrobię bo się bardzo boję.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 23, 2012 22:48 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Przy ropomaciczu czas bardzo ważny. Daj znać jak po wizycie.

edit:
Vailet moim skromnym zdaniem.......ale ja przy podejrzeniu ropomacicza brałabym kote pod pachę i zapylała do całodobowej lecznicy. Nie mogłabym inaczej spokojnie zasnąć.Przy ropomaciczu sterylizują odrazu.
Ostatnio edytowano Czw lut 23, 2012 22:59 przez martaslupsk, łącznie edytowano 1 raz

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Czw lut 23, 2012 22:57 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

martaslupsk pisze:Przy ropomaciczu czas bardzo ważny. Daj znać jak po wizycie.

Oczywiście że dam.Kogo by to obeszło,a ja mam tylko TŻ-a i to za mało, on się nie zna Wy tutaj dużo dla mnie znaczycie bo zawsze jeśli poproszę ktoś coś podpowie :ok:Nie mam komu wyrzucić tego co się dzieje.Było ok.to nic nie marudziłam.Nigdy takich wyników nie miała.Ja stawiam na hormon że jednak to może ropomacicze,a jeśli tak to operują i sterylizują od razu :?: :?:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 23, 2012 23:02 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

edit:
Vailet moim skromnym zdaniem.......ale ja przy podejrzeniu ropomacicza brałabym kote pod pachę i zapylała do całodobowej lecznicy. Nie mogłabym inaczej spokojnie zasnąć.Przy ropomaciczu sterylizują odrazu.

martaslupsk

Post » Czw lut 23, 2012 23:03 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

vailet pisze:

Oczywiście że dam.Kogo by to obeszło,a ja mam tylko TŻ-a i to za mało, on się nie zna Wy tutaj dużo dla mnie znaczycie bo zawsze jeśli poproszę ktoś coś podpowie :ok:Nie mam komu wyrzucić tego co się dzieje.Było ok.to nic nie marudziłam.Nigdy takich wyników nie miała.Ja stawiam na hormon że jednak to może ropomacicze,a jeśli tak to operują i sterylizują od razu :?: :?:

w przypadku mojej kolezanki dali jakies leki i jutro zaraz na operację... podobno przelozyl inne i kazal przyjsc jutro... bo byla dzisiaj na USG. Takze wcisnal ją na jutro rano, pomimo faktu ze mial zaplanowane inne zabiegi. Takze mysle ze czas ma znaczenie bardzo duze ... :/
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Czw lut 23, 2012 23:07 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

ninakiler pisze:w przypadku mojej kolezanki dali jakies leki i jutro zaraz na operację... podobno przelozyl inne i kazal przyjsc jutro... bo byla dzisiaj na USG. Takze wcisnal ją na jutro rano, pomimo faktu ze mial zaplanowane inne zabiegi. Takze mysle ze czas ma znaczenie bardzo duze ... :/

czas ma ogromne znaczenie, kilka godzin może zmienić sytuację diametralnie
nie ma co czekać :!: :!: z samego rana, jeśli nie można już dziś :oops: koniecznie do lekarza z Bejbi

dinzoo

Post » Czw lut 23, 2012 23:14 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Vailet czy dasz radę zabrać ją dzisiaj do całodobowej lecznicy?

martaslupsk

Post » Czw lut 23, 2012 23:16 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

dinzoo pisze:
ninakiler pisze:w przypadku mojej kolezanki dali jakies leki i jutro zaraz na operację... podobno przelozyl inne i kazal przyjsc jutro... bo byla dzisiaj na USG. Takze wcisnal ją na jutro rano, pomimo faktu ze mial zaplanowane inne zabiegi. Takze mysle ze czas ma znaczenie bardzo duze ... :/

czas ma ogromne znaczenie, kilka godzin może zmienić sytuację diametralnie
nie ma co czekać :!: :!: z samego rana, jeśli nie można już dziś :oops: koniecznie do lekarza z Bejbi

Dziś nie jest już to możliwe :( Został jeden wet na dyżurze do którego nie pójdę.Bejbi leży mi przy nogach.Te badania były przed tymi tabletkami Provera robione,ale nie na czczo,bo nie wiedziałam przez kręgosłup weta czy pójdziemy.Teraz nie daje mi spokoju kto jutro będzie przyjmował i to też że inni skasują jak obcego nie stałą klientkę.Przy takich płytkach to krew podają :?: Kurcze nie wiem i grupy krwi nie znam.Ja miałam 35 płytek to dopiero był alarm i krew dali 600 ponad pół litra.Poczułam się dobrze.TŻ miał 60 płytek i nie podali nic,podniosły się same bez niczego na 300.
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]