S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 22, 2012 12:40 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Lidka- z całych sił :ok:
wiem ,że dla Ciebie to bardzo trudna decyzja

froogy-super
tak myslałam dzis cały dzien jakby to wykorzystać
nie sądzę ,że do budowy klatek itd udałoby sie-tam potrzeba duzo, duzo wiecej pieniedzy
Ale wpadłam na pewnien pomysł, pomysl ,czy możliwy do wykonania w ramach tego projektu.
Od dłuzszego czasu sie zbieramy,zeby zrobic profesjonalne ulotki i kocie i psie- o tym jak dbac o zwierzaka juz w domu stałym. I ciągle brak kasy i czasu.
Takie A4- złozone na trzy na dłuższym boku-dwustronne itd
Każdy dom dostawałby taka przy adopcji
Może to jest pomysł?

JOMA
z Merlin nie jest łatwo, w zasadzie nie wiadomo jak badać
to na bank nie grzyb czy świerzb, moznaby wziac wycinek do badania-ale nie wiem ile przyniesie wynik.
To wygląda jak autoimmunologiczne zmiany, mozliwe ze o podłozu alergicznym
Póki nie chciała jeść, nie można było zastosowac restrykcyjnej diety, od wczoraj jest na suchym hypoalrgiku i saszetkach z koniną animody
Jesli to zmiany autoimmunologiczne to stres je pogłebia pewnie, ona bardzo płacze w klatce, nie chce tam być :(

Dzis sterylki miały Roksolana,Andzia, Ultra( była w ciąży, kompletnie nie było widać :roll: )
u reszty bez zmian, Korn tylko mnie ciut martwi bo mało je i nie wystawia łapek jak miał w zwyczaju.Taki jakis osowały jest :(
Na domek stały dzis ma szansę Rasfer.

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro lut 22, 2012 12:50 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

No to Merlin w schroniskowej klatce nie ma szans :( - a ona chyba z dworu jest - to jak ona przeżyła ?

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Śro lut 22, 2012 13:17 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze:froogy-super
tak myslałam dzis cały dzien jakby to wykorzystać
nie sądzę ,że do budowy klatek itd udałoby sie-tam potrzeba duzo, duzo wiecej pieniedzy
Ale wpadłam na pewnien pomysł, pomysl ,czy możliwy do wykonania w ramach tego projektu.
Od dłuzszego czasu sie zbieramy,zeby zrobic profesjonalne ulotki i kocie i psie- o tym jak dbac o zwierzaka juz w domu stałym. I ciągle brak kasy i czasu.
Takie A4- złozone na trzy na dłuższym boku-dwustronne itd
Każdy dom dostawałby taka przy adopcji
Może to jest pomysł?

Sądzę, że pomysł całkiem dobry i sensowny. Zorientuje się co i jak i dam znać jak się czegoś dowiem.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Śro lut 22, 2012 19:12 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Maleńka już bez łapki:((
Narazie jej pilnuję i strasznie mi ciężko:(
dzięki za kciuki.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lut 22, 2012 19:19 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Biedactwo :cry: Trzymamy i my :ok: :ok: :ok:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro lut 22, 2012 20:53 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

My też trzymamy mocno Lidko :ok:

biedna M.M. tak mi jej żal :(
tak bym chciała żeby chociaż tymczas znalazła
próbowałam delikatnie wybadać TŻta (zobacz jaka biedna itp) od razu mnie rozkminił i kategorycznie powiedział nie :(
nie mogę naciskać, tym bardziej że nie wiadomo jak z Kotą będzie...

Z lepszych wieści - dzwoniła do mnie Duża Agunki, koteńka już niemal zupełnie odzyskała sprawność, dokazuje z drugą kotką Kotą, na początku marca ma mieć usuniętą przepuklinkę. Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę że malutka tak dobrze trafiła, w głosie jej Dużej
słychać autentyczne uwielbienie do cici, a najbardziej zakochana jest podobno Mama Dużej ... :1luvu:

Korn chłopie nie cuduj jutro serducha przyjadą :mrgreen:
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Śro lut 22, 2012 22:08 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Witajcie po rocznej przerwie.
Poznajecie?
Obrazek

To juz 3 lata 8O jak Baczus trafil do nas z katowickiego schroniska.
Trudno w kilku zdaniach opisac caly rok ale krotkie sprawozdanie najwazniejszych faktow jak najbardziej.
Baczus jest przecudownym, kochanym kocurkiem. To sie nie zmienilo. Jak na 11letniego kocurka ma tyle energii ze az dziw. Myszki, wedki i laserki to to co Baczki najbardziej lubia. Od czerwca zeszlego roku korzysta Baczek z urokow wlasnego ogrodu ( zabezpieczonego :ok: ) i duzej przesztrzeni w domu. Dla takiego kota jak Baczek to jak zbawienie, tylee miejsca do biegnia ( wlasciwie to do galopu).
Jesli chodzi o zdrowie to Baczek sie trzyma. Jedyne problemy jakie ma to z nerkami ale jest na specjalnej diecie i mamy wszystko pod kontrola.
Tak, zycie Baczusia nie mogloby byc lepsze, gdyby nie wydarzenie w styczniu tego roku. W styczniu musielismy pomoc odejsc Baczka przyjaciolce, Tiffany, ktora miala fibrosarkom. Nasza cala rodzina wstrzasnela jej smierc ogromnie. Rowniez Baczek byl nie do poznania, ale dal sobie chlopak rade. Teraz czeka na nowego towarzysza, bo zycie bez wspolokatora to zycie nudne dla Baczka. :wink:
Teraz kilka fotek, bo zdjecie mowi wiecej nizz 1000 slow :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

sandrek

Od: Pon sty 19, 2009 15:26

Post » Śro lut 22, 2012 22:18 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

jakie fajne wiadomości :1luvu:
sandrek - nawet nie masz pojęcia jak takie coś cieszy :1luvu:
ja osobiście nie pamiętam, bo wtedy nie było mnie jeszcze z Niekochanymi, ale i tak się cieszę
ale każdy kotek który jest szczęśliwy w swoim Domku to miód na serce...
przykro że Tiffany musiała odejść...ale na pewno jest szczęśliwa za Tęczowym Mostem
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Śro lut 22, 2012 23:19 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Jak miło, że po tak długim czasie od adopcji ludzie pamiętają jeszcze i mają ochotę dzielić się wieściami :)

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw lut 23, 2012 1:20 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Ultra w ciąży? 8O uu...

M. Monroe trzymaj się kiciu :|

Korn nie wygłupiaj się :!:

Jaki tulaśny kocurek Baczus :kotek: :kotek:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw lut 23, 2012 9:38 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

i dlatego własnie warto :kotek:
dla takich wiesci

i Agunka, zwykła burasia z problemami ma super dom

o Bączyszczykiewiczu nawet nie wspomnę :1luvu:
skąd niektóre koty maja tyle szczęścia, to nie wiem
sandrek- bardzo sie cieszę ,że zajrzałaś, zostań
Tiffany [i] miała najlepszy dom , smutno, że juz jej nie ma

posterylkówny wczorajsze oki
do domu pojechał wczoraj Rasfer
podrostkę czarna odebrali właściciele

Dzisiejszy wolontariat odwołany
w schronisku jest poważna awaria wody, posadzki są kute,zamieszanie wolontariackie odpada całkiem

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lut 23, 2012 9:52 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze: Dzisiejszy wolontariat odwołany
w schronisku jest poważna awaria wody, posadzki są kute,zamieszanie wolontariackie odpada całkiem

Szkoda, chociaż w sumie koci wolontriusze zamieszania nie robią w czwartki, bo jest ich najczęściej za mało :mrgreen:

Mam nadzieję, że awaria zostanie jak najszybciej i bez jakiś strat usunięta :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lut 23, 2012 9:55 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

I to wszystko wasza zasluga! :1luvu: Gdyby nie wy, Baczka by juz nie bylo...
Pomalu, w wolnych chwilach wczytuje sie w losy Niekochanych.
Gdzie moge znalezc info o tym kotku?
http://www.youtube.com/watch?v=CgaKbpwi ... re=related :cry:
Obrazek

sandrek

Od: Pon sty 19, 2009 15:26

Post » Czw lut 23, 2012 10:04 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

piękne zdjecia z domu :)

kciuki za Merlin, szkoda jej :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw lut 23, 2012 12:50 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

AgaPap pisze:
Mała1 pisze: Dzisiejszy wolontariat odwołany

Szkoda, chociaż w sumie koci wolontriusze zamieszania nie robią w czwartki, bo jest ich najczęściej za mało :mrgreen:

Mam nadzieję, że awaria zostanie jak najszybciej i bez jakiś strat usunięta :ok: :ok: :ok:
rozumiem, bardzo szkoda.... gdyż teraz mamy akcję w nadchodzący weekend i znów nie będzie schroniska:( :( hałas, zamieszanie - kolejny stres dla zwierząt, oby to szybko minęło :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

[poprzednia][następna]