Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 21, 2012 12:11 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

Zosiu jeszcze została jutrzejsza wizyta u pani doktor i w czwartek już jedzie do nas. Spokojnie, to tylko dwa dni. Zaopatrzyłam sie już w feliwaya, liczę że przyjdzie do czwartku. Nie wiem na ile to pomaga, ale spróbujemy. Matwiej u nas będzie się rządził po całym mieszkaniu, czyli będzie miał "aż" jeden pokój, bo to kawalerka :oops: ale myślę, że jak się poczuje już że jest u siebie na włościach to też będzie inaczej. Tutaj potrzeba chyba przede wszystkim czasu.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto lut 21, 2012 12:19 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

To banał, co napiszę, ale kota kocha się jak dziecko, nie za coś, a mimo wszystko.Takie chore biedy nawet bardziej, a poza tym ewexoxo wszystko o kocie wie i jest świadoma, co bierze.Nikt nie pisał, że Matwiej ma długą, jedwabistą sierść, że jest zdrów jak rybka, zdjęcia nie były fotoszopowane ..itd.Jest cudownym kotem, kochanym, miziastym, potrzeba mu tylko domu, odrobiny opieki i fakt, będzie na wątku łabądków.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lut 21, 2012 12:23 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

Nie wiem.
Żebym ja wiedziała, dlaczego się znowu wygryza.
Koty spacyfikowane, wszystko podporządkowane Matwiejowi....
a on dalej się liże.

To mnie wcale nie pociesza, że Tobie sprzedam ten problem. :oops:

A teraz przecież śpi ze mną (wcześniej był sam), gania zabawki po domu...

Dlaczego on mi to robi? :oops:

Kiedy będzie ten łabądek?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto lut 21, 2012 12:37 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

meksykanka pisze:Kiedy będzie ten łabądek?

Tak jak Ewa napisała - łabądek będzie jak sobie kocisko w końcu usiądzie w jednym miejscu i bedzie mieć świadomość, że nikt go juz nigdzie nie odda.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto lut 21, 2012 12:40 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

Zosia, natychmiast proszę się uspokoić. Chodzisz i kota nam stresujesz :evil:
Matwiej jest ślicznym, grubasińskim kocuuurrreeemmm. A chwilowo po prostu wyskubał sobie futro bo jest do tego jeszcze wrażliwy. To futerko, odrośnie jak mu się w główce już poukłada, że właśnie osiągnął stabilizację i jest bezpieczny.
A do tego trzeba mu DS - i taki dzięki ewexoxo będzie miał. Już ona odpicuje nam kotecka :mrgreen: Jeszcze Ci się łza w oku zakręci jak będziemy go na wątku łabędzi oglądać ;)
po_prostu_kaska

Post » Wto lut 21, 2012 12:42 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

ewexoxo pisze:
meksykanka pisze:Kiedy będzie ten łabądek?

Tak jak Ewa napisała - łabądek będzie jak sobie kocisko w końcu usiądzie w jednym miejscu i bedzie mieć świadomość, że nikt go juz nigdzie nie odda.

Czuję pokrewieństwo dusz ;) Pisałyśmy w tym samym momencie.
po_prostu_kaska

Post » Wto lut 21, 2012 13:40 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

po_prostu_kaska pisze:Czuję pokrewieństwo dusz ;) Pisałyśmy w tym samym momencie.

coś w tym jest :-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto lut 21, 2012 14:06 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

Jak dobrze ,że wszystko jakoś same dogrywacie bo ja teraz siedzę w dołku z którego nie mogę się wygrzebać bo jestem bezradna.Chodzi oczywiście o Brylanta.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto lut 21, 2012 17:55 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

staramy się jakoś sprawę dokończyć, chociaż dla nas osobiście to będzie dopiero początek :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto lut 21, 2012 21:46 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

Paskuda teraz bryka w tunelu Sanabelle, to nie wiem czy też mam pakować?

Niestety dziś znowu się wylizywał, dlatego tak rozpaczałam...
Od kilku dni zamykam kotu w pokoju a jego wypuszczam, żeby sobie pobrykał, miałam nadzieję, że to mu pomoże,

A teraz się rozbrykał, turla się w tunelu, wskakuje do niego z rozpędu, wyskakuje przez boczny otwór...

Zachowuje się jak zdrowy i zwykły kot...

A teraz bryka w swoim domku...

Dlaczego ten koci potwór daje mi nadzieję, a potem ją odbiera? :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto lut 21, 2012 21:58 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

meksykanka pisze:Paskuda teraz bryka w tunelu Sanabelle, to nie wiem czy też mam pakować?

Zosiu mam zielony szeleszczący tunel zoluxa po poprzednim kocie

meksykanka pisze: Zachowuje się jak zdrowy i zwykły kot...

bo Matwiej jest normalnym zdrowym kotem, tylko może trochę zasmarkanym i potrzebuje takiego życia, zabawy i zainteresowania codziennie, bo koty to zwierzęta potrzebujące rutyny w swoim życiu, a wszelkie zmiany mogą powodować stres i nerwy.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto lut 21, 2012 22:08 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

Dobrze, że masz tunel.
Czyli pakuję kulki filcowe i domek.
Myszki zlekceważył. Zabawkę na wędce tyż.
Domek jeszcze raz wypryskam mu kocimiętką przed odjazdem, choć on i tak lubi domek.
Kulki też wypryskałam i zamknęłam do torebki.

Tak bym chciała, żeby wyprzystojniał...
Bo teraz jak nic wygląda, że to ja zepusłam kotka :oops:

Wreszcie przyjechał Renifer kosmicznie zmęczony i padł, to Matwiej ma się na kim położyć a ja mogę poprawiać artykuły...
Matwiej chrapie...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto lut 21, 2012 22:17 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

Matwiej chrapie? :?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto lut 21, 2012 22:29 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

Chrapie, sapie, pcha się na człowieka...
Kara musi być :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto lut 21, 2012 22:34 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

zagłaskaj go tak, zeby miał dosyć! a co! :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]