Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 18, 2012 22:28 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Jasiu, mam te same problemy. WIosną i latem jest ok. W zimie problem. W tym roku do tej pory jakoś szło, a teraz nijak nie mogę wyczesać, chociaż mam kolekcję grzebieni i szczotek dla persów. Zwłaszcza, że Emma nie lubi czesania.
Trzeba w takiej sytuacji wycinać, im szybciej, tym lepiej. Bo potem ten "filc" robi się przy samej skórze i trzeba się bardzo starać, żeby kota nie pokaleczyć.
Ja kilka razy Emmę ostrzygłam całkiem. Raz - u weta debila, pociął ją i musiał założyć kilka szwów :twisted: :twisted: :twisted:
Raz u specjalistki-groomerki - kilka godzin trwało, ale dała radę.
Trzeci raz u innego groomera, poddał się. Więc tnę sama, po kawałku, siedząc przed telewizorem z Emmą na kolanach. Jak się wkurzy, to odpuszczam.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie lut 19, 2012 8:48 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Ja też wycinam tam gdzie jest większe sfilcowanie, Pusia trochę jest grzeczna ale po pewnym czasie jak Emma zaczyna się złościć. Persy to śliczne puchate koty ale to filcowanie to coś okropnego. Latem nie miałam żadnych kłopotów z jej futerkiem a teraz nie mogę sobie dać rady. :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon lut 20, 2012 17:04 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Witam dziewczyny po wojażach.

Nie dałam rady wczoraj napisać. Przyjechałam, wykąpałam się i usnęłam na Blondynce w fotelu.

Zrobiłam 1500 km, i przywiozłam Lusi do mamy. Pani w prawdzie sympatyczna,. ale w domu u niej już było czuć kocurkiem. Zastanawiałyśmy się, co to był za zapach, i dopiero po jakimś czasie dotarło do nas, ze kocurek zaczął znaczyć teren. Lusi przywitała nas sykiem i warczeniem, ale w samochodzie wyjęła ją mama z kontenerka i wtedy wtuliła się całą sobą w mamę i całą drogę - 210 km, jechała tak wtulona w mamę. W domu szybciutko się odnalazła. Bardzo biedaczka schudła. Tam był pies, w prawdzie zamknięty, ale gdy zaczął szczekać, zrobił mi się trochę dziwnie.

Ori i Sra są u mnie. Podróż znieśli idealnie. K0tki są przesłodkie. Ori mała przytulajka, Sara schowana za łóżko, drżąca. Daję jej czas, aby do siebie doszła.

Dziś spała ze mną Citka, nie wpuściła nikogo na łóżko do mnie, a biorąc pod uwagę jej gabaryty - 13 kilo i Orusia, 2,5 kg- nikt z nią nie zadziera.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon lut 20, 2012 22:09 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

co za noc :ryk: bo Stilka też zawładnęła połową łóżka :ryk: Cieszymy się, że podróż przebiegła szczęśliwie :ok: Tak głośno myślę to wygodniej spać w łóżku a nie na Blondynce i w fotelu :mrgreen:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Wto lut 21, 2012 17:26 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

beateczka pisze:co za noc :ryk: bo Stilka też zawładnęła połową łóżka :ryk: Cieszymy się, że podróż przebiegła szczęśliwie :ok: Tak głośno myślę to wygodniej spać w łóżku a nie na Blondynce i w fotelu :mrgreen:

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam, ani blondyn, ani blondynka nie są tak wygodni, jak własne kochane łóżeczko :ryk: :ryk: :ryk:

olafen

Post » Wto lut 21, 2012 19:25 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Jak to się robi, że jest skopiowany tekst poprzedniego wpisu?? Pozdrawiamy. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto lut 21, 2012 19:31 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

W prawym dolnym rogu jest taki napis - cytuj. Klikamy na niego i wtedy sam się kopiuje :)

olafen

Post » Wto lut 21, 2012 19:36 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

olafen pisze:W prawym dolnym rogu jest taki napis - cytuj. Klikamy na niego i wtedy sam się kopiuje :)
Tym razem próba.
Obrazek

jasia0245

Post » Wto lut 21, 2012 19:38 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Próba wyszła poprawnie :)

Te napisy cytowane też można np. skracać, tylko muszą być wewnątrz tych dwóch quote :)

olafen

Post » Wto lut 21, 2012 19:56 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

a jakie pomocne to cytawanie :lol: czasami oczywiście

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Wto lut 21, 2012 19:57 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

olafen pisze:Próba wyszła poprawnie :)

Te napisy cytowane też można np. skracać, tylko muszą być wewnątrz tych dwóch quote :)

Dzięki. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto lut 21, 2012 20:04 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

olafen

Post » Śro lut 22, 2012 17:25 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Wiadomości z domu tymczasowego :)

Citka nie syczy na Orusia? na Sarunię też nie?
Jedzenia mało schodzi. Koty na razie mało jedzą.
Oruś wszędzie włazi :?

olafen

Post » Śro lut 22, 2012 19:50 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

To Citce ten dwupak bardziej pasuje jak poprzednie kotki. Pomału się przyzwyczaja, że nowe przychodzą a inne odchodzą, tylko ona wielka dama zostaje z pancią. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro lut 22, 2012 19:57 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Ale ona jest najmniej sympatyczna, najbardziej fochliwa. Nawet nie wiem skąd jej się to wzięło. Ja przecież nie mam fochów ani much w nosie, a ona taka DAMA.

chyba jej się za mało do tyłka nalało. Trafiła do mnie gdy miała 5 tygodni a ma 6 lat, i to 6 lat w sumie w dobrobycie. Nigdy jej zimno nie było, nigdy głodna nie była i teraz taka DAMA.

olafen

[poprzednia][następna]