Koci domek dla Pana Kota?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 20, 2012 10:26 Koci domek dla Pana Kota?

Potrzebuję Waszej rady, bo jestem tu nowa i nie we wszystkim jeszcze się orientuję.

Jest u nas w mieście taki Kot, który od kilku miesięcy siedzi ciągle w tym samym miejscu - w okolicy przystanku autobusowego i żłobka. Na początku był straszliwie chudy i wyliniały, teraz już pasażerowie autobusów oraz panie ze żłobka go odkarmiły. Kot uznał, że to jego miejsce na ziemi, ktoś go próbował przygarnąć, ale zawsze wraca w to samo miejsce i nie chce odejść. jest zdrowy, już odkarmiony, dyrekcja żłobka nie może go trzymac w środku ze względu na sanepid. Chciałam mu załatwić taką specjalną budę dla kotów, ocieplaną i krytą papą. Straż dla zwierząt z Warszawy takie rozdaje, ale ja jestem z opolszczyzny i nie mogę takiej budy w związku z tym otrzymać.
Dlatego pomyślałam o kupnie gotowej budy na allegro - to koszt rzędu 110 - 140 zł czyli teoretycznie nie dużo, ale dopiero co przygarnęłam drugą znajdę po amputacji łapki i nie mam na tyle wolnych funduszy.
Wiem, że jestem tu nowa i pewnie nikt nie zechce się ze mną zrzucić na taką budkę, bo mnie nie znacie (chociaz mogłabym obiecac fakturę do wglądu i zdjęcia z miejca ustawienia budki) ale może ktos podpowie jak to zorganizowac? Nie mam znajomych z talentem stolarskim, a chciałabym, żeby ta buda była serio porządna, taka na lata i dlatego wolałabym ją kupić, niż zrobić.

bzeltynka

Od: Sob lut 18, 2012 12:21

Post » Pon lut 20, 2012 10:55 Re: Koci domek dla Pana Kota?

proszę, doradźcie coś :) kombinuję i szukam ale jakoś wyprałam się z pomysłów

bzeltynka

Post » Wto lut 21, 2012 18:06 Re: Koci domek dla Pana Kota?

poskładałam się z dwiema kolezankami, brakuje jeszcze mniej wiecej 30 zł i będzie domek jak ta lala, z odiepleniem z kazdej strony i polarem w srodku :)

bzeltynka