Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 21, 2012 13:44 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

tak sobie myslalam ze nawet nie zancie szczepionki na FIP...ale ona w polsce tez jest dostepna -i co zdziwienie??? Nazywa sie primucell FIP-to szczepionka kropelkowa .Zakrapia sie do oczek i noska.Powtroak jak przy kazdej innej po 3-5 tyg

kizki julity

Od: Wto paź 27, 2009 7:26

Post » Wto lut 21, 2012 13:50 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

i nie to nie jest leukoza-leukoza to Felv ....jak mozecie tego nie wiedziec?!
normalnie mnie rozbrajacie....
wiecje odpowiedzi na nk .nie mam czasu tu z wami siedziec...
A ty sie lidka nie wysilaj na paniowanie mi bo jestemsy na ty....smieszna jestes....
dobrze wiesz o co mi chodzi ale oczywiscie udajesz ...dlaczego nie przytoczylas swojego emaila do mnie?

kizki julity

Od: Wto paź 27, 2009 7:26

Post » Wto lut 21, 2012 13:55 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

kizki julity pisze:Adam a teraz do ciebie....podalam ci gdzie nalezy moja "dziura" i jest niestety troche dalej niz byly DDR....ale na telefon to przecierz nie ma zanczenia prawda?

Źle doczytałaś. To nie ja twierdziłem że to jest były DDR.

kizki julity pisze:Lidka wie tez ze dostawala ode mnie paczki z karma i zeczami dla kotow i ze wysylalam jej przekazy pieniezne.....to byly datki Lidziu...chyba ci cich nie wolno zbierac jak nie jestes w polsce zarejestrowana?

W Polsce można po prostu dostać coś od kogoś innego za darmo, to się nazywa darowizna i prawo to dokładnie reguluje. Inaczej nie mógłbym nawet piwa postawić kumplowi :piwa:

Adam
aburacze

Post » Wto lut 21, 2012 13:55 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

To ten ;co w nim takiego dziwnego ;nie kopiuje twojego imienia ze zdjęciem bo znów będzie.....

Bardzo proszę napisać mi co się dzieje z dwoma kotkami które do ciebie odemnie pojechały i poproszę o jakieś zdjęcie , nie chcesz ich mi zwrócić to chyba takie wyjaśnienie mi się należy .Jak nie napiszesz mi nic napiszę gdzie indziej nie odpuszcze możesz być pewna .Lidka, a najlepiej jak mi je odeślesz znajdziesz sobie inne .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto lut 21, 2012 13:57 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

ale ta kizki julity jest agresywna 8O
az sobie zaznaczę i sprawdzę kto to taki

niemiecka policja będzie w Polsce porządki robić? 8O
to już kiedyś było niestety (dużo ludzi wtedy zginęło )

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 21, 2012 13:58 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

aburacze pisze:
kizki julity pisze:Adam a teraz do ciebie....podalam ci gdzie nalezy moja "dziura" i jest niestety troche dalej niz byly DDR....ale na telefon to przecierz nie ma zanczenia prawda?

Źle doczytałaś. To nie ja twierdziłem że to jest były DDR.

kizki julity pisze:Lidka wie tez ze dostawala ode mnie paczki z karma i zeczami dla kotow i ze wysylalam jej przekazy pieniezne.....to byly datki Lidziu...chyba ci cich nie wolno zbierac jak nie jestes w polsce zarejestrowana?

W Polsce można po prostu dostać coś od kogoś innego za darmo, to się nazywa darowizna i prawo to dokładnie reguluje. Inaczej nie mógłbym nawet piwa postawić kumplowi :piwa:

Adam

a ja dodam,ze jak dla mnie Julita jestes obrzydliwa,ze wygadujesz karme kotom,ludzie normalni pomagaja sobie własnie i wcale chwały za to nie oczekują.Prosze o oddanie Lidce kotów,skoro taka uczciwa jesteś P.Julito i szczodra
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lut 21, 2012 14:07 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

kizki julity pisze:tak sobie myslalam ze nawet nie zancie szczepionki na FIP...ale ona w polsce tez jest dostepna -i co zdziwienie??? Nazywa sie primucell FIP-to szczepionka kropelkowa .Zakrapia sie do oczek i noska.Powtroak jak przy kazdej innej po 3-5 tyg

Czy to nie jest przypadkiem ta szczepionka, która jest odradzana przez międzynarodowe stowarzyszenia weterynaryjne? :D

WSAVA Vaccine Guidelines 2010 pisze:Not Recommended. According to the limited studies available, only cats known to be feline coronavirus antibody negative at the time of vaccination are likely to develop some level of protection. It is rare that a cat will be coronavirus antibody negative.

:roll:

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Wto lut 21, 2012 14:17 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

kizki julity pisze:tak sobie myslalam ze nawet nie zancie szczepionki na FIP...ale ona w polsce tez jest dostepna -i co zdziwienie??? Nazywa sie primucell FIP-to szczepionka kropelkowa .Zakrapia sie do oczek i noska.Powtroak jak przy kazdej innej po 3-5 tyg

Znamy, znamy...
I dlatego się dziwimy, że w cywilizowanym kraju, w Europie ktoś to jeszcze stosuje... :roll:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto lut 21, 2012 16:00 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

pixie65 pisze:

Znamy, znamy...
I dlatego się dziwimy, że w cywilizowanym kraju, w Europie ktoś to jeszcze stosuje... :roll:

kizki julity.
Szczepionka przeciwko FIP jest w Polsce znana od dawna.
Tu stary wątek na miau, który jej dotyczy.
Forumowicze ją znają.
viewtopic.php?f=1&t=85303

Jednak jej zastosowanie budzi wiele kontrowersji z wielu względów.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lut 21, 2012 16:00 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

kizki julity pisze:Podpowiem wam jeszcze ze nie mieszkam juz w Nürnberg i podlegam pod Fürth.Lidka to powinna wiedziec,przecierz podaje moj prywatny adres na nk.
Lidka wie tez ze dostawala ode mnie paczki z karma i zeczami dla kotow i ze wysylalam jej przekazy pieniezne.....to byly datki Lidziu...chyba ci cich nie wolno zbierac jak nie jestes w polsce zarejestrowana?

Jak dobrze zrozumiałam pani wpis, to pyta się pani Lidki02 czy nie złamała prawa biorąc od pani pieniądze bo nie jest zarejestrowana?
Czy dysponuje pani jakąś prośbą napisaną na forum publicznym do pani przez Lidkę02 o przysłanie pieniędzy?
Bo o ile mi wiadomo gdy ktoś w prywatnej korespodencji a taką jest pisanie meili prosi o pomoc finansową to nie musi być nigdzie zarejestrowany. Natomiast gdy to pani sama z siebie wysłała te datki to pani post nie ma sensu. Pani "grożby" są z deka śmieszne.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lut 21, 2012 16:03 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

Patmol pisze:ale ta kizki julity jest agresywna 8O
az sobie zaznaczę i sprawdzę kto to taki

niemiecka policja będzie w Polsce porządki robić? 8O
to już kiedyś było niestety (dużo ludzi wtedy zginęło )

Między innymi mój dziadek w Oświęcimiu :evil: :evil: :evil:
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Wto lut 21, 2012 16:03 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

Zaznaczam do przeczytania
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto lut 21, 2012 18:21 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

Zwariowałyście??? Gestapo, Oświęcim??? "dużo ludzi zginęło"? Co to ma do rzeczy? Jak można używać takich argumentów, albo takich, że ktoś nie lubi Niemców?
Dziewczyna [J.] jest niesympatyczna i cześć. Nikt nie musi jej lubić. Na wątku 'ostrzeżeniowym' próbujemy wyjasnić sprawę, ten podczytuję tylko...ale nie wytrzymałam :mrgreen: Chcemy , żeby nam Niemcy pomogli to wyjaśnić.
Poza tym wchodzenie w takie dyskusje - "ja tobie cos zrobię, jak ty mi zrobiśz... , a ja tobie zaszkodzę..." to chyba dla przyjemności pogadania sobie?
Nikt nikomu nic nie zrobi , bo sprawa nie tego kalibru.

Ale super, że przy okazji sie można czegoś dowiedzieć - np na temat szczepionek, bo nie miałam pojęcia. Dzieki.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 21, 2012 18:34 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

morelowa pisze:Zwariowałyście??? Gestapo, Oświęcim??? "dużo ludzi zginęło"? Co to ma do rzeczy? Jak można używać takich argumentów, albo takich, że ktoś nie lubi Niemców?
Dziewczyna [J.] jest niesympatyczna i cześć. Nikt nie musi jej lubić. Na wątku 'ostrzeżeniowym' próbujemy wyjasnić sprawę, ten podczytuję tylko...ale nie wytrzymałam :mrgreen: Chcemy , żeby nam Niemcy pomogli to wyjaśnić.
Poza tym wchodzenie w takie dyskusje - "ja tobie cos zrobię, jak ty mi zrobiśz... , a ja tobie zaszkodzę..." to chyba dla przyjemności pogadania sobie?
Nikt nikomu nic nie zrobi , bo sprawa nie tego kalibru.

Ale super, że przy okazji sie można czegoś dowiedzieć - np na temat szczepionek, bo nie miałam pojęcia. Dzieki.

Tu nikt nie zwariował. Argumenty dokładnie takie jakimi posługuje się p J. Jeśli jest na tyle łaskawa że straszy użytkowniczkę tego forum że będzie jej płacić rentę, jeśli grozi że jej Niemiecki adwokat oraz Niemiecka Policja zajmie się tą sprawą, to niech nie spodziewa się że dostanie same laurki.
Problem w tym że to kizki julity grozi i straszy co to ona komu zrobi za pomocą adwokata i policji.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Wto lut 21, 2012 22:27 Re: Szukanie domków dla kotów w Niemczech - dobrze to sprawdź ..

Tak na zdrowy chłopski rozum
Straszyć to można dzieci dziadem z worem:-). Jeśli się ma powody do zawiadomienia władz/adwokatów/policji itp. To się to robi i cześć. O ile rzecz jasna się ma powody i podstawy. Pohukiwania na forum wrażenia nie robią. Przynajmniej na mnie

Temat wysyłania zwierząt do Niemiec jest mocno kontrowersyjny od dawna. Zaczęło się z dobre kilka lat temu od masowej wysyłki szczeniąt.
Czemu? Być może taki kompleks mamy. Ze jak wujek zagraniczny to znaczy lepszy. W Niemczech tak samo jak i w Polsce są źli ludzie, jak i dobrzy.

I stara prawda - nie oddaje się zwierząt "w ciemno" bez przed adopcyjnej, sprawdzenia dotknięcia namacalnego. Czemu? A no właśnie jak widać.......
W Polsce trudno zwierzaka zle oddanego wyrwać ( wierzcie wiem co mówię, bo mam poważne wątpliwości co do jednej z moich własnych adopcji - i to tu na forum). A co dopiero za granicę.......

Ludzie - w Niemczech też mają full w schroniskach. Serio. I też robi sie tam przekręty.........bo krzywda zwierząt to nadal świetny interes.
Ot choćby takie firmy doświadczenia robiące........niekoniecznie farmaceutyczne. karmę testujące np. którą kociaczki preferują.......Tylko się twardo milczy, ze bo takim badaniu się zwierzątka "utylizuje".Żeby niektóre badania były wiarygodne, to trzeba mieć świeżą próbkę......

Wyobraźnię trzeba mieć. I nie wierzyć we wszystko co ludzie piszą. Niezmiennie oburza mnie fakt, że gdybym chciała, to bym dostała niemal każde zwierzę. Dlaczego pytam. Bo ja jestem Neigh. Czyli kurna kto? Dlaczego ktoś kto mnie na oczy nie widział, w domu nie był, z dowodu nie spisał ma wierzyć w to co piszę. Mogę być równie dobrze nieźle się kamuflującą schizofreniczką. Tak? No tak.

Wystarczy się po miau troszkę poplątać i już człowiek urasta do rangi świętego od kotów. Niesłusznie mili Państwo niesłusznie. Wierzyć ale sprawdzać. Długo i namiętnie. Takie należy mieć tu motto. Mniej potem nerwów.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[poprzednia][następna]