Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 18, 2012 23:46 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka walczymy o oko szuka DT.

Ja przygarnęłam kota, który miał opinię dominatora, rzucał się na inne koty i na nas jeśli mieliśmy na sobie ich zapach. Agresja była spowodowana bólem.

Mam nadzieję, że jak kicię przestanie boleć oko, będzie dobrze.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Nie lut 19, 2012 10:38 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka walczymy o oko szuka DT.

Berta przeprowadziła się do pokoju, jest zestresowana ilością kotów, ale cóż musi się przyzwyczaić. Kropić daje się ładnie, czekamy na kupkę, bo jeszcze nie zrobiła... na razie tylko siu siu. Jest mega miziasta, daje się głaskać, ociera się o nogi. Z okiem ciężko powiedzieć żeby było coś lepiej...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon lut 20, 2012 11:55 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka walczymy o oko szuka DT.

Na 17;45 jesteśmy umówieni do weta, Berta zostanie wysterylizowana i zobaczymy co dzieje się z oczkiem.

OlaLola

Post » Pon lut 20, 2012 19:40 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka walczymy o oko szuka DT.

Jesteśmy już po diagnostyce oka, Berta nie ma przedniej komory oka, która została wbita w tęczówkę. Pozostała część oka wpadła do oczodołu. Podjęliśmy decyzje, że usuniemy oko. W przyszłości kicia mogłaby mieć stany zapalne tego oka, a tak będzie miała święty spokój. Berta na to oko nic nie widziała i nawet gdybyśmy zostawilibyśmy oko było nie do uratowania, nic na nie by nie widziała. Przyczyna takiego stanu oczka nie jest nam znana, Berta mogła się tak urodzić, lub mogła ulec jakiemuś urazowi, np kopnięciu. Wet przywiezie mi ja po 22. Generalnie rzecz biorąc nie szukamy jej domu, szukamy kogoś kto zrobi wizytę przed adopcyjną na Białołęce Tarchomin w Warszawie u basiuli.

OlaLola

Post » Pon lut 20, 2012 21:28 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka nie uratowaliśmy oka ;(

No i bardzo dobrze. Najważniejsze, żeby się teraz wszystko ładnie zagoiło. Po co jej oczko, na ktore i tak nie można nic zobaczyć . Dość się nacierpiała i mam nadzieję będzie wszystko OK :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon lut 20, 2012 23:03 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka nie uratowaliśmy oka ;(

Podjęliśmy bardzo dobrą decyzję, gadałam z wetem przed chwilą, okazało się, że w oku... był śrut. Śrutu nie było widać, "pokazał" się dopiero podczas operacji... Ktoś strzelał do naszej małej Berty i trafił ją w oczko. Kicia bardzo cierpiała....

czym trzeba być, żeby zrobić kotu taką krzywdę.... ja nie mam słów...

OlaLola

Post » Pon lut 20, 2012 23:10 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka nie uratowaliśmy oka ;(

O matko 8O Dobrze, że w ogóle udało jej sie przeżyć :( Jak strasznie musiała cierpieć :strach: Kim trzeba być? SK......NEM i to w najgorszym znaczeniu :evil: Mam tylko nadziję, że kiedys to wraca do tych wszystkich popaprańców

jasdor

Post » Pon lut 20, 2012 23:23 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka nie uratowaliśmy oka ;(

najważniejsze że jest już bezpieczna

Cassi_

Od: Nie sie 28, 2011 17:58

Post » Wto lut 21, 2012 8:09 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka nie uratowaliśmy oka ;(

Na tarchominie mieszka hanelka i Juliśka.Tylko nie wiem jak daleko do danego adresu. Mój DS też tam mieszka i robił wizytę pa dla mojej Kajki.Znaczy sie razem robiłyśmy.
Napisz do dziewczyn a jak nie da rady to daj znać .Zapytam swoich.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lut 21, 2012 8:23 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka nie uratowaliśmy oka ;(

ASK@ dzięki wielkie, napiszę do nich wieczorkiem. Berta jest słaba, ale dzielnie zniosła noc. Jeszcze jej się dupka kolebie, musi wypocząć, ranka wygląda ładnie, w środku jest tampon. Za 72 godziny mamy go wyciągnąć. Na razie nie jest jeszcze w fazie jedzenia i picia, ( wczoraj dostała kroplówkę), ale mam nadzieję, popołudniu/wieczorkiem już coś zje.

OlaLola

Post » Wto lut 21, 2012 8:37 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka nie uratowaliśmy oka ;(

Przyszła na maila oferta DT dla Berty w Zabrzu :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto lut 21, 2012 8:43 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka nie uratowaliśmy oka ;(

Wow, teraz to jej nie oddamy, tzn nie w takim stanie.... jeśli wszystko będzie dobrze, to po zagojeniu się rany pojechałaby od razu do basiuli, gdyby Ds nie wypaliłby ( każdą opcję muszę brać pod uwagę) to wtedy jak najbardziej mogę się Bertą podzielić, pod warunkiem, że to dobry Dt :roll:

To nasza Berta miała w oku:
Obrazek

OlaLola

Post » Wto lut 21, 2012 16:22 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka nie uratowaliśmy oka ;(

Byliśmy z Bertą u weta, dostała anktybiotyki i kroplówkę, widać, że czuje się lepiej. Za dwa dni wyciąganie tamponów. Mam zdjęcia to wkleję. Berta krwawiła z noska rano, ale na razie już wszystko się uspokoiło. Musi jeszcze zacząć jeść i pić, ale zaczął jej już wenflon przeszkadzać, więc mam nadzieję, że zmierza ku dobremu. Prosimy o kciuki :ok:

OlaLola

Post » Wto lut 21, 2012 16:58 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka nie uratowaliśmy oka ;(

OlaLola pisze:To nasza Berta miała w oku:
Obrazek

8O Prosto w oczko bym to temu KOMUŚ wsadziła własnymi rączkami bez znieczulenia :evil:
Kciuki - pewnie, że będziemy trzymać :ok: :ok:

jasdor

Post » Wto lut 21, 2012 19:12 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka nie uratowaliśmy oka ;(

Też trzymam kciuki za Berte :ok: :ok: :ok:

basiula

Od: Pt lut 17, 2012 22:43

[poprzednia][następna]