cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 20, 2012 21:33 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Może mu dajcie jakiś probiotyk, Enterol np.? Lakcid?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon lut 20, 2012 21:40 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Axa76 pisze:Może mu dajcie jakiś probiotyk, Enterol np.? Lakcid?

dobry pomysł!
wyczytałam też że ktoś dał kotu smectę, 1/3 saszetki w odrobinie wody - podana strzykawką

tylko że to nam skasuje objawy, a dobrze by było wiedzieć po czym ta biegunka.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon lut 20, 2012 21:45 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Smecta działa hamująco na biegunkę, owszem, ale w pewnych przypadkach lepiej nie podawać (bo np. nabłonek musi się złuszczyć, a ona to hamuje). Natomiast jeśli probiotyk pomoże, to znaczy, że po prostu flora jelitowa była nieprawidłowa.
Obrazek

Axa76

Post » Pon lut 20, 2012 21:52 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

aż sobie zaczęłam czytać wieści od pana google i wyczytałam że:

- należy zrobić dietę: kurczak +zmiksowany ryż + marchew ugotowana (żadnych chrupek, bo podrażniają błony śluzowe - lubię się uczyć!), dużo wody
- lekarz ma wykluczyć choroby wirusowe, zbadać kał pod kątem lamblii, kokcydii, bakterii, ew. trypsyny (podejrzenie chorej trzustki)
- zalecana smecta/węgiel/jakaś zawiesina dla niemowląt

jeszcze jedno:
Kozak jest ze "starymi" w wolierze, a oni mają inną od niego karmę, jak coś dobrego to na pewno nie pogardzi mały głupiutki Kozak - może być tak, że nagła zmiana karmy mu zaszkodziła?

however
wsadzamy panicza do boksu?
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Pon lut 20, 2012 21:58 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Oczywiście, że zmiana karmy może zaszkodzić. Ja kotom mojej mamy chciałam zrobić dobrze, kupiłam im jakąś karmę sensitive, obżarły się i była efektowna sraczka - w pokoju na wykładzinie :twisted:
Obrazek

Axa76

Post » Pon lut 20, 2012 22:43 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Dziś dzień sterylkowo-kastracyjny był.

Dziękuję Sylwi i jej Mamie oraz Martynie za pomoc. Bez nich projekt by dziś upadł.

Boss wykastrowany, Hathor ciachnięta :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Wto lut 21, 2012 9:30 torba zielona z ciuchami

Aha!
Poza lekramówką z miskami zostawiłam torbę zieloną (materiałową) z moimi ciuchami brudnymi i tenisówkami - proszę przypadkiem nie zrobić z niej bazarku ;)
Miałam zabrać wczoraj obydwie, ale wyszło znienacka, że mam zabrać dwa transportery z kotamy, więc nie miałam już ręki. Torba zielona leży tam, gdzie są transportery zwykle.

wiiwii

Post » Wto lut 21, 2012 16:31 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

a ja co do kozaka mam inne podejzenie ten kot jest nieodbyty zre mokre dopuki jest w miskach po wszystkich kotach moze sie poprostu przejadl :?: hathor po sterylce odzyla a boss dalej w kacie skulony :roll: hidii dzieki za schowanie kubka ilona milo bylo poznac mam nadzieje ze sie tu odezwiesz.na duzurze wszystko :ok:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto lut 21, 2012 18:40 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Kozaczek dojechał wlasnie do nowego domu.
Od godz 14 był u mnie w domu i rzeczywiści "jedzie" jak odkurzacz.Zjada wszystko, dosłownie wszystko,nawet dżemem na kanapce Darii nie pogardził 8O
Oczywiście w kontenerze zrobił kupę.Kupa pół na pół,ale dość jasna.Trzeba mu jedzenie ograniczyc i zobaczymy

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lut 21, 2012 18:48 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

mar_tika pisze:Kozaczek dojechał wlasnie do nowego domu.
Od godz 14 był u mnie w domu i rzeczywiści "jedzie" jak odkurzacz.Zjada wszystko, dosłownie wszystko,nawet dżemem na kanapce Darii nie pogardził 8O
Oczywiście w kontenerze zrobił kupę.Kupa pół na pół,ale dość jasna.Trzeba mu jedzenie ograniczyc i zobaczymy

:ok: ale ograniczenie chyba nie bedzie proste jak tam drugi kot jest

herzpl

Post » Wto lut 21, 2012 18:50 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

No jest kot ale dziewczyna siedzi w domu więc na pewno spróbuję dopilnowac .Jutro się z nią zdzwonię

Co z grafikiem?Obstawione są jeszcze jakieś dyżury?
20.02. /pon/ Herzpl Hidi
21.02 /wt/ Herzpl Mikuś
22.02 /śr/ ...... Sylwia
23.02 /czw/ Herzpl.......
24.02 /pt/ ...... .......
25.02 /sob/ ...... .......
26.02 /ndz/ wiiwii Mikuś

Marta wzięłam przesyłke dziekuję :1luvu:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lut 21, 2012 18:56 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

victor gdzie sie zawieruszyles :?:

herzpl

Post » Wto lut 21, 2012 23:47 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Victor bez neta. Ma dyzur w czwartek i sobote popoludniu:) Wpisuje go w jego imieniu:p
MIKUŚ

Post » Wto lut 21, 2012 23:50 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

20.02. /pon/ Herzpl Hidi
21.02 /wt/ Herzpl Mikuś
22.02 /śr/ Mikuś Sylwia
23.02 /czw/ Herzpl Victor
24.02 /pt/ ...... .......
25.02 /sob/ ...... Victor
26.02 /ndz/ wiiwii Mikuś
MIKUŚ

Post » Wto lut 21, 2012 23:55 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Dziś kociarniane pielesze opuściła Selena:D
Myślę że Andżelika się odezwie i może nawet zechce z Nami działać w nadzieji ew. adopcji Irusi naszej kochanej łobuzicy. Odnoszę wrażenie że się wycofuje na kociarni!!!
DOM NA CITO DLA IRY POSZUKIWANY!
MIKUŚ

[poprzednia][następna]