Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 19, 2012 21:28 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

MartaK pisze:Wczoraj na PKP udało mi się złapać czarną koteczkę - tę drobną, wyrudziałą, która ostatnio nie wyglądała za dobrze i która w końcu przepadła, żeby cudownie objawić się po paru dniach nieobecności na piątkowym karmieniu Jarki. Jak się już pojawiła, to nie było na co czekać - pojechało dziewczę do kontroli weterynaryjnej.

USG jamy brzusznej wykazało powiększoną wątrobę, zagazowane jelita, nerki na oko w porządku. Wyniki krwi mamy na razie szczątkowe, sporo parametrów powyżej lub poniżej normy. Wyszła m.in anemia, leukocyty wskazujące na jakąś toczącą się infekcję. Czekamy do jutra do 17:00 kiedy będzie znana reszta parametrów. Wtedy będzie pełniejszy obraz. Na razie dostała leki przeciwbólwe (trochę na wszelki wypadek) i przeciwzapalne. I polecenie obserwacji. Z obserwacji wynika natomiast że kotka ma absolutnie wilczy apetyt, przynajmniej to dobre.

:ok:

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Nie lut 19, 2012 21:28 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Marta !!!! :kotek:

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Nie lut 19, 2012 21:29 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Jarka pisze:Tak się cieszę, że udało Ci się ją dopaść :) Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej :ok: . Jest teraz w piwniczce?

Tak, wyprowadziłam Noelkę z klatki, bo całkiem swobodnie czuła się poza nią, kiedy wypuszczałam ją na dyżurach. I na jej miejsce weszła Znikaczka ;-)

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Nie lut 19, 2012 21:45 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Powiedzcie mi które koty z listy kociego pazura http://www.kocipazur.org/index.php?id=1571 są nadal do adopcji? i czy Panda i Pyza również no i czy dla Śnieżki szukamy DS już również:) bo może będę mogła kogoś do którejś z Was skierować chętną osobę do przygarnięcia koteczka :)

paula_kropcia

Post » Nie lut 19, 2012 22:01 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Molli pisze:Jak wypadła wizyta w Stajni w Łopuchowie?

Niestety nie pojechałyśmy bo pani ze stajni coś wypadło. Ja już poza Poznaniem więc nie mogę służyć transportem :oops:
Ostatnio edytowano Nie lut 19, 2012 22:09 przez itaka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie lut 19, 2012 22:06 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

paula_kropcia pisze:Powiedzcie mi które koty z listy kociego pazura http://www.kocipazur.org/index.php?id=1571 są nadal do adopcji? i czy Panda i Pyza również no i czy dla Śnieżki szukamy DS już również:) bo może będę mogła kogoś do którejś z Was skierować chętną osobę do przygarnięcia koteczka :)

Część Waszych kotów jako nie całkiem dworcowa jest w zwykłym wątku Pomagamy w adopcji. Gdyby ktoś się wyadoptował albo był jakiś nowy kandydat do ogłoszeń poproszę o sygnał, żeby uaktualnić. Staram się śledzić sytuację, ale mogę coś przeoczyć.

brynia

Od: Sob paź 16, 2010 12:55

Post » Pon lut 20, 2012 0:20 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

paula_kropcia pisze:
kasia_5000 pisze:AKTUALNY GRAFIK

GRAFIK 20.02-26.02

PKP
pn. -
wt. -
śr. -
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. -

Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. - Zorlis
śr. -
czw. -
pt. - Małgocha Pe
sob. - Małgocha Pe
ndz. -

PKS
pn. - miki27
wt. - Zorlis
śr. -
czw. -
pt. - paula_kropcia
sob. - Małgocha Pe
ndz. - paula_kropcia

Ktoś chętny?

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon lut 20, 2012 0:28 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

miki27 pisze:Jutro z rana pójdę na pks nakarmić Kociambry.

Uzupełnione, dzięki!

paula_kropcia pisze:Powiedzcie mi które koty z listy kociego pazura http://www.kocipazur.org/index.php?id=1571 są nadal do adopcji? i czy Panda i Pyza również no i czy dla Śnieżki szukamy DS już również:) bo może będę mogła kogoś do którejś z Was skierować chętną osobę do przygarnięcia koteczka :)

W sprawie Pandy moorland po akcji w Palmiarni umówiła SA na środę.
Dzisiaj rozmawiałam z DT Pyzy, Kai i Konrada i chyba te Futra zostaną już u tych Państwa, bo domownicy już za bardzo się przyzwyczaili (jeszcze czekam na ostateczne potwierdzenie...)
Dla Śnieżki jak najbardziej szukamy DS :)
Radek - marinella też zastanawia się, czy chce Go oddać...
Do adopcji są:
1) Bolek i Lola
2) PikPok
3) Śnieżka
4) Dubravka
5) Pan Poważny (tutaj KMagda zdecyduje)
6) Zuzia
7) Tygrysek
8) Tola
9) Ryś (ale dopiero po zdiagnozowaniu)
10) Noelka

kasia_5000

Post » Pon lut 20, 2012 2:14 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Chciałam bardzo serdecznie podziękować fundacji Animalia, za danie nam możliwości zaprezentowania naszych kotków podczas akcji w palmiarni
Niestety nie tak to miało do końca wyglądać, ale wystąpiły nieprzewidziane okoliczności w postaci choroby Kasi, a ja z wielu względów w ten weekend mogłam być tam niestety tylko z "doskoku" :( . W niedzielę dodatkowa jeszcze była ze mną Etka.
Ale pierwsze efekty już są :ok:

Obrazek

Kotki Animali, osobniki wybitnie zrelaksowane w klatkach :)

Obrazek
Obrazek

"Nasza" tablica udostępniona nam przez fundację
Obrazek
Obrazek

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pon lut 20, 2012 9:34 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

kasia_5000 pisze:[quo

Z Radusiem się nie spieszymy, jak jest kot bardziej potrzebujący to zdecydowanie takiemu szukajcie domu
:wink: :wink: :wink: :wink:
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pon lut 20, 2012 9:59 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

W zagajniku 6 futer: 1czarny byk, Bliźniak Hektorka, Panna Miziasta, Mama Majki, Szarak, młody Szarak no i pies ten kudłaty dostał kotlety i wędlinę coby nie wyjadał Kotom mokrej karmy. W miseczce była jeszcze sucha, na rampie żadnego kota, ale nasypałam Whiskasa i zostawiłam puszkę gdyby jednak się jakiś Kicio zjawił, dosyć długo nawoływałam koty na rampie, ale nikt się nie pojawił. Trzeba uważać bo poza tym, że jest spore bajorko to w dodatku lodowisko. Czy wczoraj był juz wyburzony kawałek muru od strony tej zielonej furtki? Pytam. bo dzisiaj leżał tam gruz no i nie ma tej ściany.

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Pon lut 20, 2012 15:17 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Wyburzali w piątek dużą reklamę która tam stała. Panowie mówili, że oni nic nie wiedzą kiedy reszta. A ten pies to taki czarno-podpalany kudłacz ? Bo jak tak to był też w piątek. Trochę przestraszony ale nie agresywny.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon lut 20, 2012 15:45 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Jarka pisze:Tak się cieszę, że udało Ci się ją dopaść :) Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej :ok: . Jest teraz w piwniczce?

Ludzie świata starzeję się.Przeczytałam Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej :ok: .Jest teraz w spódniczce ?
I tak pomyślałam że w kołnierzu kota widziałam,ale w spódniczce nigdy.

W sobotę żadnego psiaka nie widziałam,może się komuś zgubił albo został wyrzucony :?
Chociaż ?
Teraz mi się przypomniało że gdy wracałam to przy chińskim markecie z prawej strony jest wjazd i tam widziałam niedużego psa z półdługą sierścią.Stał z trzema gośćmi przy budce gdzie siedzi facet i chyba pilnuje.Psiak był czarno brązowy wielkości do połowy łydki.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pon lut 20, 2012 18:42 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

W sprawie Pandy moorland po akcji w Palmiarni umówiła SA na środę.
Dzisiaj rozmawiałam z DT Pyzy, Kai i Konrada i chyba te Futra zostaną już u tych Państwa, bo domownicy już za bardzo się przyzwyczaili (jeszcze czekam na ostateczne potwierdzenie...)
Dla Śnieżki jak najbardziej szukamy DS :)
Do adopcji są:
1) Bolek i Lola
2) PikPok
3) Śnieżka
4) Dubravka
5) Pan Poważny (tutaj KMagda zdecyduje)
6) Zuzia
7) Tygrysek
8) Tola
9) Ryś (ale dopiero po zdiagnozowaniu)
10) Noelka[/quote]

A może mi ktoś wysłać zdjęcia Zuzi i Rysia z opisem kociaków lub link do ogłoszenia jeżeli już istnieje? Dla Noelki też jeszcze nie mam żadnych informacji ani zdjęć. Mogę ich umieścić na stronie z adopcjami na FB, może przyniosłoby to jakiś efekt. Chyba że jeszcze się wstrzymujemy z tymi szkrabami :) Resztę w każdym razie rozgłaszam :)
A Lara jest w DT czy w piwniczce? bo już się pogubiłam Ją jednak wypuszczamy?

paula_kropcia

Post » Pon lut 20, 2012 18:57 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Alarm na PKS ! str 49

Zuzia i Ryś nie mają jeszcze ogłoszeń.

Ale w sprawie Zuzi już koresponduję z jedną dziewczyną zainteresowaną adopcją - zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.

A Ryś chyba nie jest jeszcze jednak gotowy do adopcji, dopóki nie zostanie zdiagnozowany.

Noelka - jeszcze nie ma ogłoszeń i zdjęć.
Tutaj Marta chyba tylko może się wypowiedzieć, czy panna jest gotowa do adopcji.

Lara jest w piwniczce.
Mi wydawało się, że nadaje się do adopcji, ale być może po tych ostatnich wizytach u weta, koteczka wycofała się...

Fajnie byłoby wypromować Śnieżkę i Tygryska.

PS
Dzisiaj moorland miała telefon w sprawie adopcji kotka o... 6.15 rano 8O

kasia_5000

[poprzednia][następna]