Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 19, 2012 21:18 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

ja potrzebuje czegoś co sie da nosić jak listonoszka, jest pakowne ale nie wielkości A4.... czyli małe ale pakowne....
i coś z czym nie pomyka 3/4 miasta... kurcze, no nie wiem jak to opisać..... ;)

ja wiem ze silesia ma ceny masakra ale firmowe sklepy typu h&m, Superpharm, nawet zwykły rosman maja lepsze zaopatrzenie niz w czwie....

Gosia to nie słoń torbalski przypadkiem? oni maja własnie w alejce stoisko.... fakt że ceny masakryczne maja ale za to skóra licowa na lata......

w ogóle to przewiduję przypływ nadprogramowej gotówki i stwierdzilismy, że przydałyby się nam i laskom jakies tshirty, B jakies fajne spodnie.... no po prostu trzeba by odświeżyć garderobę.....

jaaa cięeeeeee
własnie uslyszałam mega komplement z ust męża....
zrobilam fasolkę po bretońsku... mąż już poleciał po kolejna porcję i mowi do mnie...: mistrzostwo, lepsza od mojej matki (w sensie fasolki)
w szoku jestem :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Nie lut 19, 2012 21:26 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

może i słoń ;-)
ale..
kobito - za taki komplement mykaj z forum do męża :ok: :ok:

do Silesii trzeba mieć cierpliwość i dobre buty :)
życzę powodzenia w zakupach,ale jeśli coś Ci mogę doradzić jedź jak najwcześniej możesz -popołudnia są lekko koszmarne,brak miejsca na parkingu,milion ludzi w knajpach i do przymierzalni...
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie lut 19, 2012 21:29 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

mamaGiny pisze:może i słoń ;-)
ale..
kobito - za taki komplement mykaj z forum do męża :ok: :ok:

do Silesii trzeba mieć cierpliwość i dobre buty :)
życzę powodzenia w zakupach,ale jeśli coś Ci mogę doradzić jedź jak najwcześniej możesz -popołudnia są lekko koszmarne,brak miejsca na parkingu,milion ludzi w knajpach i do przymierzalni...

WŁAŚNIE MIAlam o tym napisać,spęd owiec normalnie :twisted: ,ludzie wrzucają grosiki do fontanny :? nie lubie silesi :P
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lut 19, 2012 21:33 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

hehe wierzcie mi że to samo jest u nas w Galerii Jurajskiej :)
wczoraj to chyba rekord byl... bo była wystawa kotów...
no ok, sama się ustawiłam w kolejce do oglądania koteczków... moje serce podbił taki maine coon bury...facet go trzymal na dwóch rękach i kot miał z 1m długości...a za nim wisiał dłuuugo ogon....
mój tata był skłonny mojej córce kupić takiego błekitnego brytyjczyka ale jak uslyszal cene za młodę kocię to tylko się złapał za głowę.... a mowiłam, że do tanich one nie należą ;)

Gosia mąż ogląda jakies pościgi policj na tvn turbo..... niestety nic w tym momencie nie jest w stanie go odciągnąć ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Nie lut 19, 2012 21:35 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

no to jesteśmy dwie :) :)

ja w Suchej Beskidzkiej odkryłam ciuchy od Ryłki (inny Ryłko niż słynne buty ale podobno tez rodzina,no i polska firma ) szukam gdzieś bliżej sklepu na Śląsku ale nie umiem namierzyć,

ciuchy niebanalne, w naprawdę dostępnych cenach i co najważniejsze - na bank nie nosi ich pół Katowic
edit: o tym mówie http://www.rylko-fashion.pl/
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie lut 19, 2012 21:39 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

jak milo że nie jestem sama :)
chociaż niektórzy uważają mnie za dziwadło bo chce mieć coś innego niż całe miasto....
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Nie lut 19, 2012 21:44 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

mamaGiny pisze:edit: o tym mówie http://www.rylko-fashion.pl/

obczaiłam.... kurcze fajne maja rzeczy :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Nie lut 19, 2012 21:48 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

ja przyznam generalnie i uczciwie,że lubię allegro ;-) ale czasami człowiek (patrz kobita) potrzebuje czegoś wyjątkowego ;-)
kiedyś miałam u siebie rewelacyjną szmaciarnie - bardzo dużo rzeczy było jeszcze z metkami,markowe ,naprawdę można było upolować coś wyjątkowego za małą kasę
niestety ..była
z markowych sklepów lubię H&M i taboo, bo tam rozmiar 42 (kiedyś 46) nie jest problemem a i można się załapać na prawdziwe obniżki i promocje
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie lut 19, 2012 21:52 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

a Silesii nie lubię też z innego powodu - tam koło tesco jest sklep dla zwierząt i zawsze na powierzchni 1m2 siedzą jakieś cudne bidy malutkie a tysiace ludzi wchodzi zaczepia etc etc
wkurza mnie to , bo te zwierzaki tam naprawdę nie mają lekko
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie lut 19, 2012 21:58 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

johaśka pisze:

No faktycznie ciuszki nie złe....Tylko ja nie wyglądałabym w nich jak ta modelka.... :oops:
Asia....małe i pakowne to najtrudniej znaleźć...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Nie lut 19, 2012 22:03 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

kocurzyca41 pisze:
johaśka pisze:

No faktycznie ciuszki nie złe....Tylko ja nie wyglądałabym w nich jak ta modelka.... :oops:
ten Rylko ma właśnie ciuchy dla foremnych inaczej -na stronie to tylko przykłady ,w sklepie w Suchej akurat dużo było rzeczy takich dla 40+ ( czyli dla wieku 40+ i rozmiaru 40+ a przy tym nie wyglądasz jak stara ciotka)
jak gdzieś spotkacie polecam naprawdę
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie lut 19, 2012 22:04 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

W sobotę obeszłam Galerię w poszukiwaniu spodni innych niż jeansy i stwierdziłam, że chyba tylko na rynku jeszcze mogę coś kupić. Albo mnie nie stać albo rozmiary kończą się na 38/40 :cry:
Tylko zgrzałam się i wkurzyłam.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie lut 19, 2012 22:04 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

a no jest zoologik faktycznie..
u nas w zoologicznym w GJ też co weekend stoja sobie klatki z kotami i psami do adopcji... niektóre fajne, miziaki... ale jak tak tysiąc ludzi przejdzie koło nich to widac ze biedaki mają dośc wszystkiego.....
wqrza mnie to no ale nic nie zrobie, niestety...

a propos szmaciarni czy jak to zwal... mam koło siebie takową i bardzo lubie tam chodzić bo są fajne rzeczy.....
markowe(george, next,hm, atmosphere, M&S,cocodrillo,george itp) czesto metkowe... a jak kiedys zobaczyłam w środę rano kolejkę jak za dawnych czasów pod drzwiami to się zastanawiałam co się dzieje.... okazało się ze nowy towar :)
pomijam fakt że dopiero za trzecim podejściem weszłam do środka bo wcześniej z wózkiem nie dałam rady..... za trzecim razem mąż z Młoda poczekał pod drzwiami :)
potem ze sprzedawczynia się śmialam, że 25 lat temu byly kolejki pod tymi samymi drzwiami ale wtedy tam był mięsny :) i numerki i kartki.... ;)
a teraz mają nowy towar co środę a co wtorek wszystko 50% taniej.....

Reniu no wiem... znalazłam taką jedna i bardzo ją lubię...ale chciałabym coś na zmiane jak mi się znudzi :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Nie lut 19, 2012 22:05 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

alab108 pisze:W sobotę obeszłam Galerię w poszukiwaniu spodni innych niż jeansy i stwierdziłam, że chyba tylko na rynku jeszcze mogę coś kupić. Albo mnie nie stać albo rozmiary kończą się na 38/40 :cry:
Tylko zgrzałam się i wkurzyłam.

niestety coś wiem na ten temat....
jak coś jest fajne to albo sie kończy na 38 albo ma rozmiar 50.......

edit:

uciekam spać Cioteczki ;)
spokojnej nocy :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Pon lut 20, 2012 6:46 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :) cz. II

Wczoraj mnie wessało, ale już mnie wypluło...
Pomagałam w adopcji chorego kotka, no i mi zeszło, jako, że adopcja odbywała się za miastem, a ja niezmotoryzowana.
Ale się powiodło, biszkoptowy Filuś w domku i pod moim spacjalnym nadzorem :ok: .

A na początek oczekiwanie na śniadanko...

Obrazek
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

[poprzednia][następna]