Kicia po niedługim czasie zaczęła wskakiwać na stół, więc wylądowała na dworze.
Dowiedziałam się o wszystkim przypadkiem, bo mieszka tam rodzina mojego ex. Normalnie nie brałabym się za koty żyjące 40 km ode mnie, nie mając samochodu ani miejsca w domu

Dziś jest tam około dwunastu kotów w różnym wieku, wszystkie czarne poza jednym buraskiem.
Na szczęście dla nich, mamuśka jest długowłosa więc cała rodzinka też jest lekko puchata i mam wielką nadzieję, że to zadziała na ich korzyść.
W związku z tym, że kotów jest sporo, potrzebujemy kasy na sterylki i całą opiekę wet, no i karmy.
Ja już więcej u siebie nie upchnę i boję się myśleć co będzie , jak jutrzejsza łapanka się nam uda

Gdyby ktoś dysponował malutkim miejscem i mógł wziąć cokolwiek na DT... albo chociaż na przechowanie po sterylce.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
41-800 Zabrze
Ul. Czogały 9
Numer konta:
IV od. PKO BP SA w Zabrzu
27 1020 2401 0000 0202 0240 5868
Bardzo proszę o pomoc, trzeba tam zrobić "porządek" jeszcze przed wiosną!
-----------------------------------------------------------------------
We wtorek 14.02 przywiozłyśmy stamtąd dwie kotki, które udało się z zaskoczenia złapac gołymi rękami:
Założycielkę rodu, 4-letnią czarną kotkę, dostała imię Dalia

[Adoptowana 26.02]
i jej córkę (lub może wnuczkę?) lekko puchatą Fuksję.

[/size]
[Adoptowana 26.02]
-----------------------------------------------
W czwartek 16.02.2012 udało się złapać tylko jedną kotkę, młodą około 7 miesięcy, czarna z białą kropką na dekolcie

Otrzymała imię Frezja.
Frezja ma dom
Zostało kilka 4-5 miesięcznych, myślę że to dwa mioty, jeden ciut młodszy.
Pozostałe to dorosłe koty, z nich większość planuję odwieźć z powrotem po kastracji, zależnie od tego jak będą się zachowywać.
-----------------------------------------------
Wtorek, 21 lutego przywiozłyśmy trzy kolejne kotki, dwie czarne i śliczna buraska. Wszystkie młodziutkie, paromiesięczne. Wysterylizowane 22.02.
Od lewej Cynia i Malwa wiek: 5 miesięcy

Sasanka ciut starsza, ok 8 mies.

Sasanka ma dom
-----------------------------------------------------------------
Środa, 02 kwietnia udało się złapać dwa koty, w tym upartego młodego puchatka.
I nareszcie są to kocurki