adoptowalam swoje koty przez to forum juz 2 lata temu, problem jest taki ze one sie nie bardzo lubia

kocur podsikuje czasami i robi to ze stresu bo one wciaz nie ustalily kto rządzi
mysle ze nowy kot nie moze byc dominujacy bo mi sie problem nasili,
stad pytanie o kontakt z kotami - jezeli jest to innych kotów miła to mam nadzieje ze dogada sie z kotka bo ona bardziej szuka przyjazni, bury to chyba odludkiem na zawsze pozostanie
no i czy nie ma problemów z dziećmi w wieku 4 i 8 lat, bo wiem czy bywaja koty co to dzieci nie toleruja wcale
moje dzieci z kotami obyte i nie ma problemów ze dokuczaja czy cos podobnego
czarna to nawet starszego syna najbardziej w calym domu lubi
aha... i chyba najwazniesze - czy kotka nie ma problemu z posikiwaniem, bo w tej sytuacji moglo by mi sie nasilic z ROlexem, oczywiscie wiem ze zawsze moze sie problem taki w nowym domu pojawic, ale nie moge swiadomie wziac kota który już sika poza kuweta
i jak z tym czesaniem ? czy trzeba to robic wbrew kocie czy nie ma problemu i ona sie daje czesac i co najwyzej bawi sie przy okazji ?
ja swoje czasem kąpię i dobrze by bylo zeby kotka tez dawala sie kąpąć (tak ze dwa razy w roku) - chociaz to raczej tak informacyjne bo nie jest to jakis decydujacy warunek
kapię głównie czarna bo ona troche brudas jest i nie lubi sie myc

co powoduje ze po kilku miesiacach jest szara, daje sie kąpąć choc bez wielkich chęci
burego kapie jak np. malowanie bylo i one sie w tych foliach malarskich turlały... i były potem bardzo brudne, ale on to nawet lubi

bo on troche dziwny kot jest
no i ogolnie jakies szczegółowe info o kocie, typu co lubi jadac itd.... bo wiadomo ze kot w oko i serce wpasc musi
i ja bym jeszcze jakies zdjecia poprosila

pozdr