Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 22:07 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Tobiś :( [*]

taki fajny zwierzaczek to był :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lut 19, 2012 18:06 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Witam Was Kochani.Jeśli interesuje was jak się mają Moi podopieczni to powiem że bardzo dobrze.Łaciaty zaczął sypiać bardzo blisko mnie,także często budzę się i zdaję sobie sprawę że go obejmuję : ) Timi się robi strasznym miziakiem mógłby bez przerwy =P i wystarczy jedno słowo i jest już przy mnie :ok: Stratę Tobisia staram sie zapełnić opieką nad bezdomnym kotkiem,który woli żyć na dworze,ale był strasznie biedny więc w przypływie emocji podprowadziłam kilka styropianowych płyt (akurat nam blok ocieplają : P ) i zrobiliśmy z mężem rezydencję styropian ma 10 cm grubosci , więc wypas.W środku polar i wogóle....a on tam nie chciał wchodzic -__- ma więc obok tez karton obity workiem i z polarem w środku i pomiędzy tym daszek gdzie mu stawiam miseczki żeby mu deszcz nie zalał,odkąd tam chodze wygląda znacznie lepiej,przemycam mu w mleku witaminy które miałam dla Tobisia na anemię.Niestety mąż jest nieugięty i póki co żadnego kota nie wyhandluję : P Dodam kilka zdjęć, bo mam lepszej jakości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

SMILE ^_^
Obrazek

Obrazek
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Nie lut 19, 2012 19:06 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Przecudne wszystkie trzy kociaki
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a Łaciatek to już by mógł chyba z tymi chłopakami z Japonii występować:
http://www.youtube.com/watch?v=_Nf5x57n ... re=related
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lut 19, 2012 19:43 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Jakie ładne zdjęcia. Ustawiły się tak na drapaku same?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie lut 19, 2012 20:45 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

No czasem jeden zaczepia drugiego ze swojego pięterka;p Ale się uśmiałam z tych kotów Ruru ;)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Nie mar 25, 2012 13:44 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Kilka foteczek na wiosnę dla Cioteczek :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiamy Wiosennie :)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Nie mar 25, 2012 13:48 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

się panom powodzi :D :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok:

ale masz fajny balkon-bardzo ładnie to wygląda-to siatka materiałowa czy plastikowa?
do jakiej jest wysokości?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie mar 25, 2012 14:24 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

To siatka plastikowa:) Ma chyba 1.30 wysokosci i kupiliśmy ją na metry w nomi.Od góry tez jest zakryte i górna połowa drzwi balkonowych :) Ale takim sposobem to na balkon wyjść nie można :/ Więc na górę i drzwi balkonowe szukam takiej siatki ze sznurka lub tworzywa takiego sznurkowego abym mogła ją odpinać gdy będzie potrzebne :) Nie umiem jednak nigdzie takiej znaleść narazie.
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Nie mar 25, 2012 16:53 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Prue pisze:To siatka plastikowa:) Ma chyba 1.30 wysokosci i kupiliśmy ją na metry w nomi.Od góry tez jest zakryte i górna połowa drzwi balkonowych :) Ale takim sposobem to na balkon wyjść nie można :/ Więc na górę i drzwi balkonowe szukam takiej siatki ze sznurka lub tworzywa takiego sznurkowego abym mogła ją odpinać gdy będzie potrzebne :) Nie umiem jednak nigdzie takiej znaleść narazie.

zapytaj się alareipan-ona ma bardzo fajnie cały balkon osiatkowany :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie mar 25, 2012 22:04 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

balkon klasa :ok: :ok: :ok:
ja mam siatkę rybacką i jest super,
mozna kupić przez internet,
tutaj wszystkie namiary podane:
http://miau.pl/zabezpieczenia/balkony.php
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob kwi 07, 2012 21:42 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Mały filmik , a na nim Miłości Timonka które mogłby dawac bez końca i które dostaję czy chcę czy nie zawsze gdy zadzwoni budzik :P

http://youtu.be/MDR6282d4_M

@Taki Miziolek sie z niego zrobił =D

Wesołych świąt zyczymy ^_^
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Wto maja 01, 2012 14:41 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

jaki przesłodki z niego miziak :D

takim miziakom najtrudniej robić zdjęcia ..

Co słychać u Juluni? wszystko ok ?
pisałam jej życzenia na Święta ale nie odpisała :oops: :lol:

smarti

Post » Wto maja 01, 2012 15:43 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Ale się slodko tuli *_*
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro maja 09, 2012 7:11 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Witam,po pierwsze Smartuś Jula ma sie bardzo dobrze :) Ostatnio się rozsmakowała w rybkach :) Poleciłam jej puszki Smilli z rybką 100 % rybki ^^ i jej bardzo zasmakowały :) Maciuś teraz intensywnie szuka lepszej pracy , więc może nie ma czasu :)

A po drugie Timonek :( Udało mi się złapać mocz do badania, i wyszło bardzo nie ciekawie, na teście paskowym wyszło białko w moczu w najmocniejszym kolorze, ph całkowicie w drugą stronę, troche krwi w moczu i leukocytów.
Zrobili mu 2x usg i na szczeście nie było ani kamieni , ani widocznego osadu.Zbadaliśmy krew na mocznik i keratyninę oraz glukozę.Wyszło w normie.Cukier w takim ludzkim testerze wyszedł 115,lecz Tim mogł coś chrupnąć.We krwi glukoza wyszła 78.
Tak więc dostaje przez 5 dni antyiotyk, a potem znów siuśki do badania.Na ph powiedzieli mi by mu dawać codziennie pół tabletki witaminy c, żeby się zakwasiło o.o mogę tak robić?
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

[poprzednia][następna]