APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 19, 2012 14:14 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

też zaglądam i oczekuję dobrych wieści :ok:
Pako

Post » Nie lut 19, 2012 19:40 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

wieści super :) Juliusz jje, najchętniej z miseczek Henia i Czesia :) wczoraj się panowie poznali. Mina Henia wyrażała: żeś sie przywlókł za mną mendo jedna na moje spanie i miseczke... natomiast Czesia: zabierzcie to stąd, zabiera mi mój świat. Mina Juliusza wyrazała ogóle: DAJ MI BUZI!!!! ;D

dziś panowie trzej :kotek: :kotek: :kotek: jedzą, siedzą i łażą. pierwszy kot który tak szybko się zaaklimatyzował!!!! wygląda coraz lepiej, jje ładnie, antybiotyk przyjmuje i nadal ma kropelki. kłaczków coraz mniej bo walczymy oboje, natomiast nadal kosteczki można policzyć pod futerkiem. jeszcze długo będzie dochodził do normalnej wagi :( on ma duzy kościec, nie masywny ale po prostu duży. wygląda mi na kota egzotycznego no i wykazuje czasami agresję, nie wiem skąd. moze to prrzez nowe miejsce. do kotów nie wykazuje, natomiast do mnie tak, zwłaszcza jak jje a ja go pogłaszczę albo przyjdę do łazienki jak nie ma ochoty. taki humorzasty jest... ;(

mam nadzieję ze się zaaklimatyzuje. bez ustanku próbuje wtulić się w Czesia. nie wiem czemu, ale najwyraźniej go polubił. natomiast mało co może wogóle wtulać się w Czesia (ja od wielkiego dzwonu) i Juliusz nie rozumie czemu...
cóż Cezarowi oddać co Cezara :D

ogólnie przyznam ze jedzonko jak z nieba spadło. Wszystkie 3 nie mają ŻADNYCH wymagań dietetycznych i smakowych. kończą posiłki uderzając ząbkami w plasik miseczek :D:D:D :ryk: :ryk: :ryk: oblizują się i miauczą o jeszcze :) aktualnie Julian w kuchni poluje na mój obiad na jutro... :D

to ja idę ratować :D:D

buziaki!!
powiedz tylko : kici kici..
Obrazek

[*] MRAU odszedł w straszliwym wypadku 27.10.2011 :(

kcramzes

Od: Wto mar 29, 2011 15:25

Post » Nie lut 19, 2012 19:51 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

super :ok: Może Cezar w końcu ulegnie Juliuszowi :lol: - chociaż to w dużej mierze zależy od jego orientacji :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie lut 19, 2012 21:22 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

:ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lut 19, 2012 21:35 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

:D :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lut 20, 2012 8:09 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

to już wyraźnie zmierza ku dobremu :ok:
Pako

Post » Pon lut 20, 2012 23:19 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

super wieści zdecydowanie :ok:

Cassi_

Od: Nie sie 28, 2011 17:58

Post » Czw lut 23, 2012 21:59 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Jak się czuje Juliuszek?
Moje kotulki: Diego i Kiara
Obrazek Obrazek Obrazek

Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los.

Fionca

Od: Pon cze 22, 2009 14:23

Post » Pt lut 24, 2012 21:59 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

witajcie!!

Juliusz Cezar i Henryk VII mają się po kociemu, czyli:
http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q&noredirect=1

pomnóżcie x 2,5 :) bo Cezar wchodzi do połowy łóżka :D natomiast pierwsze co mnie budzi to koncert na 3 koty :) 4:30 rano....... :cry:

ogólnie Juliuszek odzyskuje blask :) futerko zdecydowanie się poprawia a brzuszek zaokrągla :) kochane z niego kocisko, chociaż u pani weterynarz zapomnieliśmy określić wieku, wydaje się ze idealnie pasuje do mojej gromadki :)
łazi wszędzie za Cześkiem, za co Czesiek wyjada mu miskę :) :) fiskus mały... :ryk:

śpią we trójkę mega zgodnie i jeszcze mniej widocznie ze mną na moim łóżku przez całą noc udając poduszki :)

po infekcji oczek i noska nie ma śladu, czasami jeszcze zdarzy mu się kichnąć.

kłaczki zwalczone prawie do końca :) od czasu do czasu sprzątam ze 2-3 z podłogi , ale ja juz nie wycinam bo te najgorsze usunięte. na wysokości mostka prawie wogóle nie ma sierści (tylko taki meszek) bo tam były najgorsze kołtuny i trzeba było wszystko usunąć.

zmalała prawie zupełnie jego agresja, zdecydowanie wspólne noce ze mną w łóżku wszystkich trzech kotków jakoś wyrabiają to zaufanie i zbliżają jakby nie patrzeć kota i właściciela ( dla większej bliskości zmiejszam ogrzewanie w domu i czekam aż usadowią sie bliżej :) )

obiecuję zdjęcia w weekend, aczkolwiek jestem strasznie zabiegana a i te 2 dni nie będą należały do najspokojniejszych. ale zrobię ;))

dziękuję Wam naprawdę strasznie gorąco za to wszystko co zrobiłyście dla Juliusza. on dzięki wam żyje, nie umarł na działkach gdzieś w śniegu i okazał się pięknym wdzięcznym kotkiem :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

kcramzes

Post » Pt lut 24, 2012 22:04 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

kcramzes pisze:witajcie!!

Juliusz Cezar i Henryk VII mają się po kociemu, czyli:
http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q&noredirect=1

pomnóżcie x 2,5 :) bo Cezar wchodzi do połowy łóżka :D natomiast pierwsze co mnie budzi to koncert na 3 koty :) 4:30 rano....... :cry:

ogólnie Juliuszek odzyskuje blask :) futerko zdecydowanie się poprawia a brzuszek zaokrągla :) kochane z niego kocisko, chociaż u pani weterynarz zapomnieliśmy określić wieku, wydaje się ze idealnie pasuje do mojej gromadki :)
łazi wszędzie za Cześkiem, za co Czesiek wyjada mu miskę :) :) fiskus mały... :ryk:

śpią we trójkę mega zgodnie i jeszcze mniej widocznie ze mną na moim łóżku przez całą noc udając poduszki :)

po infekcji oczek i noska nie ma śladu, czasami jeszcze zdarzy mu się kichnąć.

kłaczki zwalczone prawie do końca :) od czasu do czasu sprzątam ze 2-3 z podłogi , ale ja juz nie wycinam bo te najgorsze usunięte. na wysokości mostka prawie wogóle nie ma sierści (tylko taki meszek) bo tam były najgorsze kołtuny i trzeba było wszystko usunąć.

zmalała prawie zupełnie jego agresja, zdecydowanie wspólne noce ze mną w łóżku wszystkich trzech kotków jakoś wyrabiają to zaufanie i zbliżają jakby nie patrzeć kota i właściciela ( dla większej bliskości zmiejszam ogrzewanie w domu i czekam aż usadowią sie bliżej :) )

obiecuję zdjęcia w weekend, aczkolwiek jestem strasznie zabiegana a i te 2 dni nie będą należały do najspokojniejszych. ale zrobię ;))

dziękuję Wam naprawdę strasznie gorąco za to wszystko co zrobiłyście dla Juliusza. on dzięki wam żyje, nie umarł na działkach gdzieś w śniegu i okazał się pięknym wdzięcznym kotkiem :kotek: :kotek: :kotek:

Obrazek
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Pt lut 24, 2012 22:31 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

kcramzes :1luvu: Juliusz żyje tylko i wyłącznie dzięki Tobie, bo to Ty zabrałaś go z tej działki...Ty się nim opiekujesz , leczysz i ponosisz związane z tym codzienne trudy...a Ci, co mają więcej, niż przynajmniej jednego Koteczka wiedzą, że łatwo nie jest... sama mam dwa i mogę sobie wyobrazić, jak zdeterminowane może być życie przy większej ilości zwierzaków (więcej niż dwa :ryk: ) ...
Wiadomości naprawdę budujące, czekamy na więcej ...i czekamy na fotki...

Millena

Od: Pon sty 24, 2011 11:15

Post » Pt lut 24, 2012 22:34 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

:ok: :ok: :ok:

felin

Post » Pt lut 24, 2012 22:47 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Millena pisze:kcramzes :1luvu: Juliusz żyje tylko i wyłącznie dzięki Tobie, bo to Ty zabrałaś go z tej działki...Ty się nim opiekujesz , leczysz i ponosisz związane z tym codzienne trudy...a Ci, co mają więcej, niż przynajmniej jednego Koteczka wiedzą, że łatwo nie jest... sama mam dwa i mogę sobie wyobrazić, jak zdeterminowane może być życie przy większej ilości zwierzaków (więcej niż dwa :ryk: ) ...
Wiadomości naprawdę budujące, czekamy na więcej ...i czekamy na fotki...

Kicia powiem tak :) ja sama nie dałabym rady i w decydujacym momencie nie miałby nawet szans gdyby nie Ty i Ciotki!!!! :1luvu:

a czym różni sie posiadanie 2 kotów od posiadania 3 kotów??
- 50% mniej czasu na wyłozenie jedzenia z puszki :)

:kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

kcramzes

Post » Pt lut 24, 2012 22:50 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

No od tego przecież są ciotki :dance: :dance2: ...ALE MAMA JEST NAJWAŻNIEJSZA ... :love:

Millena

Od: Pon sty 24, 2011 11:15

Post » Pt lut 24, 2012 23:40 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

kcramzes pisze:a czym różni sie posiadanie 2 kotów od posiadania 3 kotów??
- 50% mniej czasu na wyłozenie jedzenia z puszki :)

:kotek: :kotek: :kotek:

Ja się muszę zamykać w kuchni, żeby w ogóle to zrobić :mrgreen:

felin

[poprzednia][następna]