Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 17, 2012 23:36 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Wieści od Paryska;) Uszka już czyściutkie i zdrowe. Kotek jest bardzo szczęśliwy;) Zadbany, wybawiony i baaardzo kochany;) Aż miło popatrzeć;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Sob lut 18, 2012 7:15 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Kasiu, cieszę się bardzo :lol: Parys to przecudowny kot.Nawet wetka o nim opowiadała swojemu TŻ-wi, który w tym czasie był poza Stalową Wolą.
Ewan, tak Abi jest u mnie.Niestety, w łazience :evil: , a to małe pomieszczenie.Zabieram ją "na pokoje", kiedy tylko mogę.Mała jest słodka :1luvu: Wczoraj była u mnie siostra, Abi bała się jej, do mnie jednak się przytulała.Siostrze bardzo się podobała, p.Iza też jest nią zauroczona. Robimy jednak postępy.Wczoraj bawiłyśmy się rybką na wędce, Abi się kładła na grzbiet, majtała rybką, polowała na nią, widać, że była wyluzowana.Szkoda mi Czarusia, bo on tak bardzo chciałby się z Abi pobawić :cry: Otwiera drzwi do łazienki, kiedy nie są zamknięte na klamkę ( jestem w środku) i zagląda.Nagle pojawia się kudłata ruda łapka, a potem głowa. :P Ciągle kładzie się pod drzwiami łazienki i zagląda przez kratkę.Kiedy pokazywałam Abi moim kotkom, nie było ani warczenia, ani syków, jestem pewna, że Abi fajnie by się z nimi dogadywała, ale nie wolno mi jej wypuścić.Trudno też mi zrobić zdjęcia, ale jakieś mam, wkleję później.Muszę iść do lecznicy wymiziać koty i pomóc wetce opatrzyć ranę Bombajowi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 18, 2012 11:52 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Jak wrócisz Ewo, napisz też, proszę coś o Bombaju :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Sob lut 18, 2012 11:53 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Napisałam.

ewar

Post » Sob lut 18, 2012 11:59 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Ewo, gdzie, bo się zgubiłam :oops: On ma swój wątek?

edit: znalazłam :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Sob lut 18, 2012 12:01 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Dzisiaj do lecznicy przyszło dwóch młodych ludzi.Okazało się, że jeden z nich zaopiekował się dwiema kotkami, które w te straszne mrozy nie miały się gdzie podziać.Przetrzymywał je w swojej piwnicy, ale nie mogą tam zostać ( okropni sąsiedzi), a chce im pomóc.Byłam zbudowana tym faktem, o czym powiedziałam i pogratulowałam postawy. Wetka spróbuje pomóc, oczywiście. Do niej skierowało tych młodych ludzi nowo powstałe stowarzyszenie prozwierzęce.Nikt jednak do wetki nie zadzwonił, nie zapytał się, czy może, czy chce i kto będzie finansował leczenie i pobyt kotek w lecznicy.Nieźle, prawda?

ewar

Post » Sob lut 18, 2012 14:49 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

ewar pisze:Nikt jednak do wetki nie zadzwonił, nie zapytał się, czy może, czy chce i kto będzie finansował leczenie i pobyt kotek w lecznicy.

Czysta spychologia, najlepiej odbić piłeczkę dalej, niech się kto inny martwi. Niestety większość ludzi tak ma :(

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Sob lut 18, 2012 14:52 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Nie mogę się doczekać na zdjęcia Abi, bo będą chyba :?:

psotny kot

Post » Sob lut 18, 2012 19:54 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Już wklejam.Trudno mi zrobić jej zdjęcia, bo albo w domku Meli, albo u mnie na rękach.Ona tak się we mnie wtula, takie to słodziutkie, naprawdę. Bardzo chętnie by się bawiła z jakimś kotem, a może tylko ze mną, a ja kotem nie jestem ( chociaż zodiakalny Lew :P ).Abi ma apetyt spory, jest taką klusią, ale niech je, co jej będę żałować.Miło popatrzeć jak znika wszystko z miseczki, bo moje tak się rzucają do jedzenia :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek-chyba lubi tygryska?

ewar

Post » Sob lut 18, 2012 20:49 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Jest śliczna, faktycznie niespotykane zabarwienie, szczególnie to zabielenie pysia.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Nie lut 19, 2012 8:20 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Jest śliczna, to fakt.Poproszę kogoś o zrobienie zdjęć, kiedy jest do mnie przytulona.Sama nie dam rady, oczywiście.

ewar

Post » Nie lut 19, 2012 13:58 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Wyrzuciłam swoje koty z kuchni, umieściłam tam Abi.Biedna, była przestraszona, łazienkę już zna, a kuchnię tylko kiedy ją nosiłam na rękach.Posadziłam na oknie, powyglądała z zainteresowaniem, ale odniosłam do łazienki, żeby się nie denerwowała.Powtórzymy to, niech wie, że nic jej nie grozi.

ewar

Post » Pon lut 20, 2012 7:11 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Wczoraj siedziałyśmy sobie z Abi na kanapie.Ale było jej dobrze! Moje koty spały w drugim pokoju, malutka bawiła się wędką, była wyluzowana.W kuchni się trochę bała przebywać
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon lut 20, 2012 12:36 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Szylcia już spakowana, dzisiaj zostanie wypuszczona na wolność.Teraz czekamy na krówkę, oby udało się ją złapać i ciachnąć.Nela zmieniła lokum, ma wygodniej.Wciąż jest bojaźliwa :cry: , zaczynam się niecierpliwić.

ewar

Post » Pon lut 20, 2012 16:51 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

ewar pisze: Obrazek

Ja się zakochałam - jest piękna :1luvu:

psotny kot

[poprzednia][następna]