Albert - 14.02.2012 [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 05, 2012 18:37 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

Efekt sterydu pewnie? U nas po sterydzie też odezwał się herpes. 7 dni kichania i glutków.
Zaciskam :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Nie lut 05, 2012 20:15 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

No steryd jest fe i wydłuża leczenie wszystkiego.. Ale bez tego mamy nieustanne biegunki, więc jak trudno co zrobić.. Ważne, że po mału to wszystko przechodzi :)

Kciuki potrzebne w każdej ilości, żeby wreszcie Bercik mógł pojechać do swojego domku ;)

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Nie lut 05, 2012 20:34 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

Kciuki są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: komfort i zdrowie Albercika pod każdym względem są najważniejsze! :D
Oczywiście Ciekawska też zasługuje na pozdrowienia! :D

Ja dobrze kojarzę, że Albercik ma podejrzenie IBD?
My mamy tymczaska też z podejrzeniem IBD i alergią. Ładnie się ustabilizował kupowo na RC Sensitivity. Wcześniej dostawał Hillsa Hypoallergenic, ale dopiero RC zadziałało i to wciagu ok. 2-3 m-cy stosowania; trochę to trwało.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Nie lut 05, 2012 20:46 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

Bercik ma stwierdzone IBD :( U nas żadna dieta w sumie nie przynosiła większej poprawy.. Najlepiej w sumie działała dieta czysto mięsna..

Trzymam kciuki za Waszego tymczaska, ale może w jego przypadku to "tylko" alergia :ok:

Ciekawska dziękuje za pozdrowienia :D Zrobiła się z niej mega gaduła ;)

patkazal

Post » Wto lut 14, 2012 22:30 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

Nie wiem jak to powiedzieć..

Bercik przeszedł dzisiaj na drugą stronę Tęczowego Mostu :cry: :cry:

W piątek zrobił się troszkę apatyczny i stracił nieco apetyt.. W sobotę ten stan się utrzymywał, więc postanowiliśmy wybrać się z nim do weterynarza w poniedziałek. W niedzielę nie chciał nic zjeść, więc w poniedziałek rano został nakarmiony na siłę strzykawką. U weterynarza miał zrobione badania krwi i USG :( Na USG wyszedł duży guz między jelitem cienkim i grubym i dodatkowo nacieki na węzłach krezkowych :( Krew wyszła fatalnie, straszna anemia, jedynie parametry nerkowe były w normie :( Albert dostał kroplówki na wynos - jedną do podania jeszcze w poniedziałek, drugą na dzisiaj i silny steryd na obkurczenie tych nieszczęsnych węzłów chłonnych.. Niestety, nie zareagował na te leki :cry:

Poprosiliśmy weterynarza, żeby przyjechał i ulżył Bercikowi w cierpieniu.. Wieczorem przelewał się już przez ręce :(

Tak bardzo mi przykro :( To był tak fantastyczny kot, pełen energii, wszędobylski, trudno było nie zwracać na niego uwagi.. Kochaliśmy Go bardzo, mimo, że śmierdział, przez kilka miesięcy brudził wszystko kupą, zaraził nas grzybem.. Dał nam niesamowicie dużo, nauczył akceptacji i cierpliwości, a przede wszystkim obdarzył nas ogromem miłości.. I została po nim taka straszna pustka..

Nie wiem jak to możliwe, że nowotwór rozwinął się w tak krótkim czasie.. Jeszcze trzy miesiące temu nie było po nim śladu na USG.. Jak to możliwe, że kot z taką anemią szalał z nami jak mały kociak.. Ciągle się zastanawiam co jeszcze mogliśmy zrobić :(

Już nic nie boli :cry: :cry: :cry:

patkazal

Post » Wto lut 14, 2012 22:45 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

Rany :strach: To jakiś kiepski okres dla koteczków z Milanówka. Niedawno odeszła Pszczółka :(
Podły, podły los!

Tak Wam bardzo współczuję. Naprawdę. Chcieliście dobrze, chcieliście pomóc. Musieliście patrzeć jak los wygrywa. Wierzę, że walczyliście o Albercika tak długo jak to było możliwe.
Strasznie Wam współczuję! :(
Smutne, przykre. Trzymajcie się jakoś...

Berciku - miałeś domek, kochające serca.
Bądź spokojny i szczęśliwy za TM
[']

:(
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lut 15, 2012 8:55 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

Strasznie mi żal. Śpij spokojnie Alberciku [*] :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Śro lut 15, 2012 11:35 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

Ech :( Doskonale wiem, że nic tego nie zapowiadało, przecież cały czas zaglądałam i zawsze jakoś do przodu to się toczyło, wiem, jak o niego dbaliście :( strasznie przykro, że tak to się skończyło, naprawdę smutno :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lut 15, 2012 15:01 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

[*]
Berciku :(

Bardzo Wam współczuję i dziękuję, że daliście mu dom, miłość i opiekę.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Śro lut 15, 2012 23:26 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

Straszliwie mi przykro [*]

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt lut 17, 2012 23:34 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Zmobilizowaliśmy się w końcu do opanowania sztuki wrzucania zdjęć na forum.. Wszystkie załączone zdjęcia były zrobione przez te prawie 9 miesięcy u nas, ostatnie z nich było zrobione 30 stycznia. Wysłaliśmy je przyszłemu i niedoszłemu domkowi Bercika :( Miał już na nim prawie zaleczoną skórę.. Odrośnięte futerko na pleckach i łapkach.. Tylko nosek był jeszcze łysy.. Ehh.. Smutno i pusto nam bez Ciebie, Berciku..

patkazal

Post » Sob lut 18, 2012 21:26 Re: Albert -ślepaczek w DT :) Kciuki za relacje z rezydentką!

Szkoda, że miał tak mało czasu. Młody kot... :(
Szczęście, że miał dom, że nie odchodził sam... w schronisku... bez ciepła rąk.
Często mi się Bercik przypomina. [']

Trzymajcie się.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lut 22, 2012 14:36 Re: Albert - 14.02.2012 [']

Patrycja, ściskam mocno.
Bardzo mi przykro :(
I jeszcze te zdjęcia takie piękne :cry:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro lut 22, 2012 22:50 Re: Albert - 14.02.2012 [']

Dzięki za wsparcie..

Sprzątałam w weekend pokój Bercika i czułam się jak ostatni zdrajca zmywając ostatnie ślady Jego łapek z mebli..

Już tydzień nam minął bez Albercika..

patkazal

[poprzednia][następna]