Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
morelowa pisze:Blue! marekmigas!
czy zechcielibyście mi podsunąć pomysłl na osiatkowanie balkonu - balkonu , nic nad nim, nic po bokach, duży.
Zireael666 pisze:Witam wszystkich,
przeczytałam niemal wszystkie strony tej dyskusji i przyznam, że zainspirowałam się Waszymi pomysłami na zabezpieczenie balkonu. Mój jest trudny do zabezpieczenia, bo nie ma nic nad nim ani po bokach, tylko metalowa barierka (ażurowa oczywiście) z dużymi prześwitami od podłogi i po bokach, przez które wcisnęłyby się 3 koty na raz. Problemem jest jednak stosunkowo nowe budownictwo i obawiam się, że najmniejszy wniosek o pozwolenie na zabudowanie balkonu spotka się z jednym wielkim buntem i zakazem... a z drugiej strony nie chciałabym się niepotrzebnie narażać samowolką. Potrzebuję patentu, który nie ingerowałby w elewację, najlepiej bez wiercenia w ścianie itd...
Może ktoś ma jakiś sprytny (nowy) pomysł??
Kontaktowałam się już z wrocławską firmą Grale, ale pan nie spieszy się z odpowiedzią, żeby nie powiedzieć, że po prostu mnie olał, mimo maila i rozmowy telefonicznej.. Z kolei profesjonalna firma z Warszawy, która mogłaby do mnie dojechać wyceniła siatkę pod Wrocławiem na 270 zł za m kw. siatki, a do tego robocizna, stelaż.. Może ktoś może mi polecić "złotą rączkę", sprawdzoną osobę, która dobrze wykonałaby zabezpieczenie balkonu, najprawdopodobniej wg mojego (przyszłego) projektu?
Zadanie byłoby do wykonania ok 20km od centrum Wrocławia.
Moja kotka ma dopiero 3 miesiące z haczykiem a już mi jej żal, że nie może pooddychać sobie na balkonie świeżym powietrzem...
Będziemy wdzięczne za wszelkie wskazówki
Blue pisze:morelowa pisze:Blue! marekmigas!
czy zechcielibyście mi podsunąć pomysłl na osiatkowanie balkonu - balkonu , nic nad nim, nic po bokach, duży.
Może być np. takie coś:
Brak balkonu nad Twoim balkonem to nie problem przy takim osiatkowaniu - robi się po prostu daszek z siatki.
Ten balkon jest w trakcie osiatkowywania - nie udało nam się sfotografować go na koniec bo było już ciemno.
morelowa pisze:Medialny, nie medialny, ale mój się tak łatwo nie podda - nie da rady!
Bym nawet nie musiała miec dachu - koty mało wspinaczkowe, ale i tak bez wiercenia się nie da. A wiercić sie tez nie da![]()
A tak jak pisałam, na balustradzie [30 cm szer.] karmnik i poidła dla ptaków, do których musze miec dostęp ..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Franciszek1954, Google [Bot] i 98 gości