Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iza71koty pisze:bodzia_56 pisze:Sąsiad daje jej od dawna te tabletki. Wiem, że to może w końcu jej zaszkodzić. Dużo o tym czytałam. Jednak jak narazie, to było jedyne wyjście. U nas jest tragedia z jakąkolwiek pomocą. Teraz ma się niby poprawić, jak weszła ta ustawa. Ma podobno schronisko dawać pieniądze karmicielom, ale juz się mówi, że skąd ono ma dać , jak ma samo za mało. Zamknięte kołoSzkoda słów
Ile macie tych kotek do sterylki?Może uprosić weta żeby zrobił taniej zabiegi.Można zrobić bazarki na Forum.Zebrać Fundusze.Serio.Sterylka byłaby o wiele lepszym rozwiązaniem.To hormony.Wiesz jak działają.
bodzia_56 pisze:Skorzystam z waszych rad, jeśli chodzi o te leki. Zaraz sobie je zapiszę w notesie i postaram sie je kupić. Tak , aby były już na przyszłość. Gorzej jak ta łapka jest złamana
A co to za wetki, które nie chcą badać dziczków. Dobrze, że ja mam fajnego weta i niedrogiego
iza71koty pisze:bodzia_56 pisze:Skorzystam z waszych rad, jeśli chodzi o te leki. Zaraz sobie je zapiszę w notesie i postaram sie je kupić. Tak , aby były już na przyszłość. Gorzej jak ta łapka jest złamana
A co to za wetki, które nie chcą badać dziczków. Dobrze, że ja mam fajnego weta i niedrogiego
Nie chcą badać bo...sama nie wiem.Boją się, nie maja warunków, brak klatki iniekcyjnej.No nie można normalnie zbadać dziczka, przecież wiesz.Albo lekarz musi mieć sprzęt albo duże doswiadczenie.A najlepiej jedno i drugie.Ostatnim razem jeden zrobił taka jazde że łapałyśmy go we trzy pół godziny i prawie pół gabinetu zdemolował.Patrzałam tylko co leci z półek, co spada.Najgorzej było kiedy wpadł na stolik ze wszystkimi ampułkami i lekami juz miałam czarną wizję przed oczami ile zapłace kiedy on to wszystko zwali i potłucze.Wtedy usłyszałam dość.Mam więcej nie przynosić dziczkow do gabinetu.
bodzia_56 pisze:iza71koty pisze:bodzia_56 pisze:Sąsiad daje jej od dawna te tabletki. Wiem, że to może w końcu jej zaszkodzić. Dużo o tym czytałam. Jednak jak narazie, to było jedyne wyjście. U nas jest tragedia z jakąkolwiek pomocą. Teraz ma się niby poprawić, jak weszła ta ustawa. Ma podobno schronisko dawać pieniądze karmicielom, ale juz się mówi, że skąd ono ma dać , jak ma samo za mało. Zamknięte kołoSzkoda słów
Ile macie tych kotek do sterylki?Może uprosić weta żeby zrobił taniej zabiegi.Można zrobić bazarki na Forum.Zebrać Fundusze.Serio.Sterylka byłaby o wiele lepszym rozwiązaniem.To hormony.Wiesz jak działają.
W sumie to jest ich 5-6 , jak sądzę. Wiem, że sterylki są w marcu tańsze. Muszę przekonać tego sąsiada, może coś by ruszyło. Tylko jak je złapać, trzeba by mieć klatkę-łapkę.
Ostatnio zaczęła działać u nas Filia Fundacji Kocia Mama, może one by pożyczyły taką klatkę.
bodzia_56 pisze:iza71koty pisze:bodzia_56 pisze:Skorzystam z waszych rad, jeśli chodzi o te leki. Zaraz sobie je zapiszę w notesie i postaram sie je kupić. Tak , aby były już na przyszłość. Gorzej jak ta łapka jest złamana
Nie chcą badać bo...sama nie wiem.Boją się, nie maja warunków, brak klatki iniekcyjnej.No nie można normalnie zbadać dziczka, przecież wiesz.Albo lekarz musi mieć sprzęt albo duże doswiadczenie.A najlepiej jedno i drugie.Ostatnim razem jeden zrobił taka jazde że łapałyśmy go we trzy pół godziny i prawie pół gabinetu zdemolował.Patrzałam tylko co leci z półek, co spada.Najgorzej było kiedy wpadł na stolik ze wszystkimi ampułkami i lekami juz miałam czarną wizję przed oczami ile zapłace kiedy on to wszystko zwali i potłucze.Wtedy usłyszałam dość.Mam więcej nie przynosić dziczkow do gabinetu.
Cały problem, to jak je złapać, a jak ty to robisz ?
Nie zawracam ci juz głowy , jesteś chyba zmęczona
papa
iza71koty pisze:bodzia_56 pisze:iza71koty pisze:bodzia_56 pisze:Sąsiad daje jej od dawna te tabletki. Wiem, że to może w końcu jej zaszkodzić. Dużo o tym czytałam. Jednak jak narazie, to było jedyne wyjście. U nas jest tragedia z jakąkolwiek pomocą. Teraz ma się niby poprawić, jak weszła ta ustawa. Ma podobno schronisko dawać pieniądze karmicielom, ale juz się mówi, że skąd ono ma dać , jak ma samo za mało. Zamknięte kołoSzkoda słów
W sumie to jest ich 5-6 , jak sądzę. Wiem, że sterylki są w marcu tańsze. Muszę przekonać tego sąsiada, może coś by ruszyło. Tylko jak je złapać, trzeba by mieć klatkę-łapkę.
Ostatnio zaczęła działać u nas Filia Fundacji Kocia Mama, może one by pożyczyły taką klatkę.
Kochana.Kocia Mama ma bardzo złą renome na Miau.Jeśli to ta sama oczywiscie.Podobno robili sami sterylki i kotki umierały po zabiegach.Ja nie jestem w temacie ale prosze Cię o ostrożność.Broń Boże nie pros ich o zabiegi.Klatkę mogłabym Ci wypożyczyć jeśli nie znajdziesz nic bliżej.Poradze Ci.Założ watek.Opisz sytuacje.Wklej zdjęcia.Może Ludzie z Miau pomoga.Można zrobic Bazarki ale trzeba podlinkować watek.Szkoda kotek serio.A tak zabieg raz i po kłopocie i zdrowiej dla kotek.
bodzia_56 pisze:W sumie to mu się nie dziwię![]()
Mojego to kochają wszystkie zwierzaki, łącznie z moim kocurem domowym, który boi się facetów.
iza71koty pisze:Zapomniałam.Przyszła torba termos.Jest fantastyczna.
Kurcze nawet nie chce pytać ile kosztowała
....Julka75 jesteś Aniołem.
Dziękuję z Całego Serca.
![]()
![]()
Wypróbuję najszybciej jak się da.Będzie cieplutkie jedzonko.Nikomu nie ostygnie.
Wow!!!!
iza71koty pisze:Ok.I powiem że to cieplutkie jedzonko to dzięki Tobie
![]()
![]()
.
bodzia_56 pisze::)iza71koty pisze:Kochana.Kocia Mama ma bardzo złą renome na Miau.Jeśli to ta sama oczywiscie.Podobno robili sami sterylki i kotki umierały po zabiegach.Ja nie jestem w temacie ale prosze Cię o ostrożność.Broń Boże nie pros ich o zabiegi.Klatkę mogłabym Ci wypożyczyć jeśli nie znajdziesz nic bliżej.Poradze Ci.Założ watek.Opisz sytuacje.Wklej zdjęcia.Może Ludzie z Miau pomoga.Można zrobic Bazarki ale trzeba podlinkować watek.Szkoda kotek serio.A tak zabieg raz i po kłopocie i zdrowiej dla kotek.
Tak, to ta sama. Czytałam o niej na miau i na Fb. Tyle, ze to jest dziewczyna z mojego miasta Tomaszowa . Zobacz sobie na ich stronie. Ona niedawno zaczęła z nią współpracować. U nas tylko one są niestety.
Przeraża mnie trochę miau, tyle tu nienawiści. Przemyślę to jednak .
Dobranoc