FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 16, 2012 14:39 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Bąbelka dostała z klubu ślepaczków dofinansowanie do operacji - 100zł. Serdeczne dziękujemy !!

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Czw lut 16, 2012 19:53 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

:ok:
Super :D
Bunia i Uszek przesyłają pozdrowienia!
dzikafretka pisze:Obrazek
Obrazek

zimno jest asz czeba sie pszytulić
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Czw lut 16, 2012 23:45 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Uszek, jak zwykle jest dobrym wujaszkiem. Czy Mambunia zrobiła się bardziej śmiała?

Catka

Od: Pt kwi 16, 2010 20:46

Post » Pt lut 17, 2012 9:06 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Catka pisze:Uszek, jak zwykle jest dobrym wujaszkiem. Czy Mambunia zrobiła się bardziej śmiała?

Biega i bawi się jak szalona, z Uszkiem może dokazywać ile chce, jedynie Nulka jako zła cioteczka paca ją łapką "doprowadzając młodą damę do porządku" :) Czasami jak ją zaskoczę podczas spania na łóżku to daje się wygłaskać, ale jak biega, to nie ma mowy, żeby się dała głasnąć. Ale czasami podchodzi bardzo blisko, np jak siedzę na fotelu i patrzy, koło mojej głowy na ręce, co tam sobie porabiam. I gryzie mi stopy przez kołdrę :P Ogólnie Mała robi postępy :)

dzikafretka

Post » Pt lut 17, 2012 15:05 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Witam, o istnieniu fundacji wiem co prawda od kilku miesięcy (od ok. pół roku mieszkam w BB), staram się "lubić" i dzielić Wasze wpisy na facebooku ale serio, serio - dopiero dziś - w dniu kota - przyszło mi do głowy poszukać Was na miau.pl :)

Chciałam życzyć Wam z okazji dzisiejszego święta samych pozytywnie zakończonych spraw, samych zdrowych futrzaków i przede wszystkim dużo sił w walce i dobrej energii wokół!

p.s. Przelałam na Wasze konto parę groszy, mam nadzieję, że się przyda. Nie mogę niestety zdeklarować się jako opiekun wirtualny, bo nie mogę gwarantować stałych wpłat (na utrzymaniu mam 3 ogony i czasem z wypłatą wychodzi mi "na styk") ale mam nadzieję, że co jakiś czas uda mi się wspomóc w miarę możliwości. No i chciałam wpisem sobie zasubskrybować wątek, coby być na bieżąco :)

Pozdrawiam i życzę owocnych zbiorów Auchanowych! :)
"...- Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie! (...)
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś..."

A. de Saint-Exupéry
Obrazek
Helenka

Isia83

Od: Śro wrz 30, 2009 8:25

Post » Pt lut 17, 2012 15:34 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Isia83 pisze:Witam, o istnieniu fundacji wiem co prawda od kilku miesięcy (od ok. pół roku mieszkam w BB), staram się "lubić" i dzielić Wasze wpisy na facebooku ale serio, serio - dopiero dziś - w dniu kota - przyszło mi do głowy poszukać Was na miau.pl :)

Chciałam życzyć Wam z okazji dzisiejszego święta samych pozytywnie zakończonych spraw, samych zdrowych futrzaków i przede wszystkim dużo sił w walce i dobrej energii wokół!

p.s. Przelałam na Wasze konto parę groszy, mam nadzieję, że się przyda. Nie mogę niestety zdeklarować się jako opiekun wirtualny, bo nie mogę gwarantować stałych wpłat (na utrzymaniu mam 3 ogony i czasem z wypłatą wychodzi mi "na styk") ale mam nadzieję, że co jakiś czas uda mi się wspomóc w miarę możliwości. No i chciałam wpisem sobie zasubskrybować wątek, coby być na bieżąco :)

Witamy! :D

dzikafretka

Post » Sob lut 18, 2012 11:41 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Isia83 pisze:Witam, o istnieniu fundacji wiem co prawda od kilku miesięcy (od ok. pół roku mieszkam w BB), staram się "lubić" i dzielić Wasze wpisy na facebooku ale serio, serio - dopiero dziś - w dniu kota - przyszło mi do głowy poszukać Was na miau.pl :)

Dziękujemy bardzo za wsparcie

Catka

Post » Pon lut 20, 2012 11:32 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Nasza nowa koteczka ze schroniska. Od tygodnia jest z nami.
Uszatka to niezwykła kotka, zarówno pod względem charakteru jak i wyglądu. Jest delikatna i ufna, bardzo chcemy aby była zdrowa. Zbieramy fundusze na diagnostykę tej kici.
Uszatka ma niepokojące, duże narośla na kościach łapek. Jednak wykonanie badań, RTG, biopsji kości to spore wydatki, których nie jesteśmy w stanie pokryć .
Mamy nadzieję, że uda nam się pomóc Uszatce. To 3-letnia kotka, wdzięczna za każdy kontakt, tuli się i głośno mruczy.

Popatrzcie jaka jest śliczna :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

biedne łapeczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_bubu_

Post » Pon lut 20, 2012 11:42 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

dzikafretka pisze:
Biega i bawi się jak szalona, z Uszkiem może dokazywać ile chce, jedynie Nulka jako zła cioteczka paca ją łapką "doprowadzając młodą damę do porządku" :) Czasami jak ją zaskoczę podczas spania na łóżku to daje się wygłaskać, ale jak biega, to nie ma mowy, żeby się dała głasnąć. Ale czasami podchodzi bardzo blisko, np jak siedzę na fotelu i patrzy, koło mojej głowy na ręce, co tam sobie porabiam. I gryzie mi stopy przez kołdrę :P Ogólnie Mała robi postępy :)

Obgryzanie palców wszelkiego rodzaju to to co Mambunie lubią najbardziej ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_bubu_

Post » Pon lut 20, 2012 14:16 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Uszatka jest prześliczna!

A Mambunia, to pewniej się czuje jak siedzi przy Uszkowi, to da się głasnąć nawet mojej mamie :)

Zbiera też różne papierki po moim pokoju i wszystko by było pięknie, jakby je jeszcze do kosza zanosiła (:P), ale ona biega z nimi i się nimi bawi - szczególnie w nocy to słychać, szeleszcząc, a potem je wpycha pod łóżko, żeby były na później :)

dzikafretka

Post » Pon lut 20, 2012 19:01 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Cudna koteczka z Uszatki ale te narośla ma straszne :( Oby szybko udało się ich pozbyć :ok:
Mam nadzieję że nie sprawia jej to bólu przy chodzeniu czy dotyku?
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Pon lut 20, 2012 19:55 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Miya i dzikafretka zapraszają na bazarek dla Fundacji Zmieńmy Los!
Piękne fanty podarowała Miya, fretka zajmuje się jedynie forumową stroną bazarkowania, gdyż jeszcze nie nazbierała nowych fantów (hańba mi) :(

viewtopic.php?f=20&t=139339

Zapraszamy!

dzikafretka

Post » Pon lut 20, 2012 21:33 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

u mnie leży trochę fantów, sporo ciuchów, jak ktoś da radę poprowadzić jeszcze bazarek to z przyjemnością przekażę bo mi czasu brakuje żeby wszystko powystawiać

_bubu_

Post » Wto lut 21, 2012 0:10 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

dzikafretka pisze:Miya i dzikafretka zapraszają na bazarek dla Fundacji Zmieńmy Los!
Piękne fanty podarowała Miya, fretka zajmuje się jedynie forumową stroną bazarkowania, gdyż jeszcze nie nazbierała nowych fantów (hańba mi) :(

viewtopic.php?f=20&t=139339

Zapraszamy!

Dziewczyny, wielkie dzięki!

Catka

Post » Wto lut 21, 2012 0:14 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Miya2 pisze:Cudna koteczka z Uszatki ale te narośla ma straszne :( Oby szybko udało się ich pozbyć :ok:
Mam nadzieję że nie sprawia jej to bólu przy chodzeniu czy dotyku?

Na razie niewiele wiadomo. Koteczka nie jest rozbrykana i niewiele spaceruje. Siedzi sobie grzecznie w kąciku i tylko mruczy jak ktoś do niej podchodzi.

Catka

[poprzednia][następna]