KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2012 19:16 KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

Już od dłuższego czasu miałam taki pomysł, aby stworzyć taką bazę danych, na temat kotów wolnożyjących w Trójmieście, na pewno jest nas wielu forumowiczów w Trójmieście, rozrzuconych po przeciez bardzo dużym terenie, byłoby super gdyby każdy zadeklarował sie w jakich lokalizacjach bądź sam opiekuje się kotami wolnożyjącymi, bądź po prostu bywa w danej okolicy i wie co tam się dzieje, to ułatwiłoby ogarnianie sytuacji oraz wzajemna pomoc, a czasem przecież chodzi tylko o uzyskanie informacji, w razie potrzeby kontakt z karmicielkami.
Więc byłoby super gdyby każdy Trójmiejski forumowicz podał lokalizacje, gdzie bywa, pomaga , zna karmicieli, lub tylko może uzyskać informacje na temat, nie chodzi o deklarację konkretnej pomocy, wiadomo każdy robi ile może, ale o wymianę informacji,.
Czasem jest tak, że ktoś zgłasza jakąś grupę kotów, a ktoś już tam wcześniej sterylizował, albo ktoś karmi te koty a ktoś drugi nie wie i się martwi...

Tu w drugim poście wstawiałabym w jedno miejsce info: nick + lokalizacja/lokalizacje
Ostatnio edytowano Śro lut 15, 2012 19:31 przez mpacz78, łącznie edytowano 5 razy
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lut 15, 2012 19:16 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

mpacz78
Gdynia, Witmino Centrum:
1. ul. Pańska, wieżowiec - jest 1 wysterylizowana kotka + 1 kocur - są dokarmiane, mają domek
2. ul. Niska, tył wieżowca 2 koty
3. ul. Pionierów wieżowiec - 1 kocur
4. Witomino, Narcyzowa 2 grupy kotów - łącznie około 10, część wysterylizowana, zostały młodziaki z zeszłej jesieni do sterylek w tym roku
Ja nie karmię tu kotów, jestem w kontakcie z karmicielkami, pomagam w sterylizacjach.
doro27
1.Gdańsk Wrzeszcz, podwórko Grunwaldzka 2,4,6 (6-8 kotów), kotki posterylizowane
2.Gdańsk główny, Ogarna (Kwartał: Długi Targ, Ławnicza, Ogarna, Powroźnicza)
, kotka Kropka (wysterylizowana), dochodzące 2 kocury
pdbz
1. Gdynia Grabówek, ul. Pelplińska (okolice cmentarza), 12 kotów, są karmione, mają budki
Ostatnio edytowano Śro lut 15, 2012 20:04 przez mpacz78, łącznie edytowano 5 razy
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 15, 2012 19:16 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

rezerw.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 15, 2012 19:46 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

mpacz78 pisze:rez

Pani Moniko!
Miejsce Pani zna w związku z akcją Słoiczka ul.Pelplińska.Gdynia
Od ośmiu lat dokarmiam z mężem dwanaście kotów.Było więcej,
kilka zaginęło w niewiadomych okolicznościach.Cały czas robimy
to z własnych środków nigdy nikt nam nie pomagał.Chcąc wypro-
wadzić te koty z cmentarza,bo to bardzo kontroweryjne miejsce
zorganizowalam dwie budy po psach,ociepliłam styropianem.
Spełniały swoją rolę dopuki dziki ich zupełnie nie zniszczyły.Zazna-
czam,ze budy stoją poza cmentarzem na terenie lasu,który
należy do miasta.Dzięki akcji "Słoik"Pani Monika K załatwiła tym
kotom dwie nowe budy z których są bardzo zadowolone.O ile
chciałaby Pani więcej informacji to proszę o kontakt.
Elżbieta K
Cztery koty chorowały,zostały zabrane do domu na leczenie,ale
zostały na zawsze.
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

Post » Śro lut 15, 2012 20:33 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

ROD "Leśnik" Gdańsk Oliwa, około 12 kotów + mój Mratawoj, karmi sąsiad i inni działkowicze, ja koordynuję i prowadzę akcje oświatowe (jestem w zarządzie Ogrodu). Mamy 6 kocic wysterylizowanych, z naciętymi uszami, 2-3 o nieokreślonej płci, reszta kocury, te oswojone znajdują domy w okolicy (już 2 się "przytuliły", czyli Kubuś i Leonek). Fundusze na sterylki mamy, jakby jeszcze jakaś kocica nam się trafiła.

Edit: Działki mają adres Kwietna 13
Następne stado jest na ul. Liczmańskiego, pod czułą opieką Maryli Z.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Czw lut 16, 2012 12:05 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

:D
Ostatnio edytowano Pt lis 09, 2012 14:22 przez mirmilka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw lut 16, 2012 14:07 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

Gdańsk, Akademia Medyczna, stadko około 40 kotów, wysterylizowane 16 , do sterylizacji 10 (potrzebna osoba z gdanska z samochodem i klatką do pomocy w łapaniu lub odwozeniu kotow po zabiegu) - domki są, karmicielka Maria Sadurska

Gdańsk, Politechnika, stadko 15 kotów 2 lata temu, teraz około 10, prawie wszystkie wysterylizowane, oprócz 2 nowych, budki od UM osobiście stawiałam.

Gdańsk ul Matejki, stadko Ewy Echtom i Pani Bogdanowicz, wysterylizowane 6, do sterylizacji ?

Gdańsk, ul Kossaka, wysterylizowane 3, do sterylizacji 5 potrzebna pomoc karmicielce
Gdańsk Cmentarz Łostowicki, stado 16 kotów, wysterylizowane 5, zabrane do adopcji 2, do sterylizacji 2 - Aga Marczak i Adzi się zajmą, potrzebne budki.

Gdańsk Dolne Miasto (na przeciwko stadka Adzi), wysterylizowane 3, do adopcji zabrane 3 przez Karoline S.

Gdynia Stocznia początkowo około 350 kotów, teraz około 130, wysterylizowane ponad 150, zabrane do adopcji 80, mają domki, karmicielki to ja, Monika i Jarosław T.

Gdynia Nauta stado 70 kotów, wysterylizowane 6, do sterylizacji 50 kotek, karmicielki to ja, Monika i Jarosław T., potrzebne fundusze na sterylizacje.

Gdynia Obłuże, ul Krawiecka, stado 15 kotów, 10 wysterylizowano, 5 do sterylek.

Gdynia Obłuże, ul Stolarska, wysterylizowano 10 kotów, 10 do sterylek.

Rumia Szmelta, ul łąkowa, kamienna, św Józefa, Zielarska, razem około 30 kotów, wysterylizowano 20 do sterylizacji 10.

Rumia ul Ormińskiego, 15 kotów - wysterylizowane 10, 5 do sterylek

Rumia, ul Włókiennicza, 4 koty, wysterylizowano 1, do sterylizacji 2

Rumia, ul Górnicza, 3 koty, wysterylizowano 1, do sterylizacji 1

Rumia, ul Sobieskiego, wysterylizowano 3 do sterylizacji około 5.

Rumia, ul Młyńska, wysterylizowano 4 do sterylizacji 5.

Rumia, Malczewskiego i Kossaka, wysterylizowano 5 do sterylizacji 4.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw lut 16, 2012 14:31 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

Gdańsk, podwórko róg Lily Weledy i Hallera - w u.r. wszytskie kotki wysterylizowane, część już nie żyje, nie znam stanu obecnego
Gdańsk, Hallera, stadko przy działkach, nieopodal stacji Lotos, wszytskie kotki zostały wysterylizowane, stanu obecnego nie znam, część nie żyje. Oba powyższe miejsca dokarmia Pani Zdenia. Cała masa kociaków poszła do adopcji.

Gdańsk, Piastowska, róg Piastowskiej i Chłopskiej, na tyłach pawilonów. wysterylizowane 7 kotek, do sterylki młode z u.r. Karmicielka Pani Daniela. Moj rezydent jest z tego miejsca :)

Gdańsk Nowy Port, podwórko przy zlikwidowanej stacji kolejki przy Ul. Oliwskiej, wysterylizowane 5 kotek, do sterylki bodajże 4, stado liczy kilkanaście kotów, w ubiegłym roku nie przybyło kociaków, 2 długowłose przyjęła na DT Aga Marczak, koty karmi starszy Pan, zbiera jedzenie dla nich na śmietnikach, wspieram, kupuję mu karmę suchą

Gdańsk, Nowy Port,ul. Kasztanowa, Stadko ok 5-6 kotów, część dochodząca, 1 kotka wysterylizowana, jej córka do sterylki i synek do kastracji, dokarmiane przez okolicznych mieszkanców. 2 kociaki poszly do adopcji

Gdańsk Nowy Port, Ul. Ks Mariana Góreckiego, podwórko na tyłach jadłodalni dla bezdomnych, w ubieglym roku moja koleżanka przy mojej pomoc, wysterylizowała wszytskie kotki najprawdopodobniej, stan obecny nieznany

Gdańsk Nowy Port Ul. Wyzwolenia
Garaże, wystrylizowane ok 7 sztuk, większość nie żyje, kotów obecnie ok 7, w tym do sterylki 2 kotki. 3 kociaki w u.r. poszly do adopcji
Falowiec, nie zliczę ile wysterylizowanych :roll: , większość nie żyje, stan obecny na stałe 8 sztuk, w tym 1na kotka do sterylizacji. Koty są dokarmiane przez wiele osób. Do adopcji w u.r. 5 sztuk poszlo
Kamienica przy Przedszkolu, wysterylizowane ok 7 sztuk, jedna staruszka na proverze nie wysterylizowana

Działki przy bloku nr 34, wysterylizowane ok 20 sztuk, do sterylizacji pewnie kilkaset :| gdyby całe dzialki zejść

Nowy Port, Na Zaspę 53, nieopodal Solarium, wysterylizowane 3 kotki wychodzące przesiadujace na oknie przy ulicy :roll:

i jeszcze jakieś pojedyńcze sztuki w okolicy

Letnica, Ul. Marynarki Polskiej, przy skrzyżowaniu z ul. Śnieżną, wysterylizowane bodajże 8 sztuk, nie znam sytuacji obecnej i stanu

dodam jeszcze osoby które są nieinternetowe a dużo robia.
Pani Ewa, Przymorze Ul Legionów, falowce, podobno rozszerzyły działalność o inne okolice. Nie znam ilości wysterylizowanych sztuk ale zapewne opanowane mają jako tako
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw lut 16, 2012 17:01 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

Gdynia- Płyta Redłowska, Powst. Śląskiego - w mojej klatce mieszka pani karmicielka, danych nie znam, ma pod opieką ok. 5 kotów wolnożyjących, dokarmia je i załatwiła budkę z UM

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Pt lut 17, 2012 13:08 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

Gdansk:
Jana Pawła obok kfc
Dolne miasto ul Sempołowska,Chłodna i okolice
Starówka ul Szeroka tragiczna sytuacja karmiciel nie pozwala na leczenie ani na sterylizacje ok 40 kotów na jednym podwórku
Działki na przeciw lotniska droga kierunek Gd-Banino niezliczona ilosc kotów brak współpracy z karmicielami
Gdynia:
Pomorska tragiczna sytuacja karmicielka nie daje sterylizować
potrzebny negocjator np Marlena :D
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt lut 17, 2012 14:47 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

Super, dziękuję za wpisy.
Jak znajdę chwilę - będę to potem systematyzować.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lut 17, 2012 16:09 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

Gdynia, Wzgórze Maksymiliana, ulice: Reja, Orzeszkowej, Ujejskiego (okolice kościoła Franciszkanów).
Zabieram się za rozpoznanie terenu. Koty są dokarmiane, ale nie wiem, jak ze sterylizacjami (raczej pewnie kiepsko, bo to biedna dzielnica).
Na początek - boisko między Reja a Orzeszkowej, 3 kotki stale dokarmiane + jedna dochodząca + dwa kocury. Stado niewysterylizowane, karmicielki chętne do współpracy, wręcz bardzo chętne. Kotki mają ocieplane budki. Stadko będzie sterylizowane, jak tylko skończą się mrozy.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Nie lut 19, 2012 13:16 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

Marea napisała: Gdańsk, Hallera, stadko przy działkach, nieopodal stacji Lotos, wszytskie kotki zostały wysterylizowane, stanu obecnego nie znam, część nie żyje. Oba powyższe miejsca dokarmia Pani Zdenia. Cała masa kociaków poszła do adopcji.

Stado się powiększyło o jesienne mioty 2011,kotek kilka do wysterylizowania w tym jedna kotka ze starym złamaniem łapki przedniej którą ciągnie bezwładnie po ziemi,Pani Zenia potrzebuje pomocy przy łapaniu,bez klatki nic nie zrobi.

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Nie lut 19, 2012 23:35 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

Ala J pisze:Marea napisała: Gdańsk, Hallera, stadko przy działkach, nieopodal stacji Lotos, wszytskie kotki zostały wysterylizowane, stanu obecnego nie znam, część nie żyje. Oba powyższe miejsca dokarmia Pani Zdenia. Cała masa kociaków poszła do adopcji.

Stado się powiększyło o jesienne mioty 2011,kotek kilka do wysterylizowania w tym jedna kotka ze starym złamaniem łapki przedniej którą ciągnie bezwładnie po ziemi,Pani Zenia potrzebuje pomocy przy łapaniu,bez klatki nic nie zrobi.

Ala, klatke moge pozyczyc Tobie czy Marzenie, na pilota jest to lapanie bedzie sprawniejsze.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon lut 20, 2012 9:50 Re: KOCIA MAPA TRÓJMIASTA

Pani Zenia prosiła cały rok poprzedni Marzene o pomoc w sprawie tych kotów,Marzena ma informacje z 2010 kiedy faktycznie pomagała Zence,Marzena nie miała czasu w 2011,żeby podjechać i pomóc także z tej strony na pomoc bym nie liczyła.Powiem Zence ,że jest możliwość pożyczenia klatki,ale co do pomocy w łapaniu to sama mam problem ze swoimi dzikimi kotkami ,na widok klatki dają dyla i jeszcze ta starsza Pani co Ci pisałam,że o karmę mnie prosiła, poprosiła mnie o pomoc w łapaniu kotek do sterylizacji,jadę dzisiaj do niej bo trochę jedzenia przekazała mi znajoma,Agnieszce M dałam namiary na tą panią ale nie dotarła z karmą.

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

[następna]